Страница 38 от 114 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

здравейте, след като почти изпукахме от жега тия дни, взех решение да си вземам климатици, обаче познанията ми в тази област са много много бегли. По принцип за двата климатика не ми се дават повече от 2к, така че не държим да са "Мерцедеси" и все пак може да дам и повече.
    Та: трябва ми нещо добро, за 2 стаи, едната хол: около 57 куб м, и кухня около 40, като кухнята е почти винаги отворена към коридор. Изолация на хола няма, но има остъклена тераса + сме на калкан в бургас, което ще рече, че е ебаси ветрилника. В кухнята същата работа. Климатиците ще се използват предимно лятото, да не казвам че ми трябват само лятото. Хайде помогнете плийз, че ще умрем от жега. Ако сложите и по 1 линк и се обосновете цена няма да имате.Поздрави

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ей т`ва ме накефи супер:
    Цитат Първоначално публикувано от boranoff
    ...тошинба...
    а и репликата
    Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    ...
    Доколкото си спомням R410 замръзва към -250 градуса :-) ...според теб има ли смисъл ? :-) :-)
    Просто хубави лафове се получават от време на време

@doberman,
    В Бургас е топло дори зимата - ако се върнеш назад из темата ще видиш, че за охлаждане всяко (почти) китайско изпълнение ще свърши работа - визирам предимно Мидеа, Хайер, но вие си имате и Осака. 12ка и 9ка съответно.
    За добро - трудно е да се каже какво е добро, но комбинация от сносни китайски инвертори Хитачи или Панасоник върши работа около този бюджет. Пак 12ка и 9ка, въпреки, че за твоя хол също може да се предложи 9ката - просто с 12ката е по-сигурно ако има много движение или условията са по-различни от моята представа... Пък и ще съумава поне да топли като ще даваш пари... Преди около месец комбинацията HITACHI RAS/RAC-E10H2+HITACHI RAS/RAC-E14H2 излизаше към 2200 с монтажа, `щото нещо промотираха - сега е толкова БЕЗ монтажа (2Х150). Лично аз не виждам смисъл да се влагат пари в "нещо по-добро" ако само ще се охлаждаш и то при положение, че в хола и кухнята шумът нощно време не е от чак такова значение... 2 Мидеи ще излязат към 1000 и малко с монтажа...
    Колкото до ветрилника - вятъра носи енергия, което е добре за топлообмена, но може да е негативно за вентилатора - просто трябва да се внимава при монтажа.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ти хубаво си написал колко кубика са стаите, но важно колко квадрата са. За голямата стая вземи 12-ка(35-ца). Кухнята може да мине с 9-ка (25-ца). Щом не ти се дават много пари, можеш да си сложим две Мидеи. Даже и двете могат да са 12-ка тъй като разликата в цената е много малка. (около 650лв за единия). А за около 2000кв вече може да се сложат и "Мерцедеси", но конвенционални.

5. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря Ви момчета. Ще поумувам още малко. За квадратите -22 и 13, не съм много сигурен, че съм в Сф сега, и няма начин да си ги измеря. Бихте ли ми обяснили как да позная климатиците кои са 12-ки, и кои 9-ки, че от сайтовете нищо не се разбира. + имам още няколко въпроса, Панасониците от техномаркет стават ли или са пръчки(за инверторните около 1 - 1,2 к които са).
    И всичките по сайтовете пак техномаркет и технополис са за самите климатици без монтаж?
    Колко горе долу е монтаж на климатик?
    Сори че ви задавам такива въпроси ама съм лаик в тази сфере. Казахте и за Осака, те как са?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ааааааа, бягай далече от Осака.
    А иначе климатика ще познаеш какъв е по означението на модела. Ще има числа 9, 12 и т.н. МОже да е 10 или 14.
    Примерно MIDEA MSG-09HRI. Това "09" означава девятка или 9000 btu/h при охлаждане, което се равнява на 2.5KW.
    Един пример с означенията на "Мерцедесите"
    Daikin FTXG25EV1BW. Този е 25-ца, което се равнява на 9-ка.
    Не те съветвам да купуваш климатик от Техномаркет. Дори да си харесаш нещо от там, отиди в някоя фирма за климатици и от там го купи.

7. Тук е от
    Jul 2007

благодарско човек. МН мерси

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

@Jilian - само 2 неща не разбрах - специално ти кво би препоръчал/предпочел, конвенционални готини или инвертерни
    и каква е основната разлика между SINGLE SPLIT TYPE и INVERTER SPLIT , предполагам SINGLE SPLIT TYPE е = конвенционални.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Ааааааа, бягай далече от Осака.
    От Осака има много лоши отзиви, но те имат и много монтажи.
    Имаха и имат проблеми с прекалено многото модели, но имат и сравнително читави изпълнения, а понеже doberman е от Бургас варианта определно не мисля, че е по-лош от Хайер за същите пари - определено очаквам по-бърза реакция от Еко-клима при ремонт и нужда от замяна на части отколкото от местни представители, чакащи доставка от София...

Иначе съм съгласен с Julian, въпреки че бих предпочел китайски "марков" инвертор, вместо марков конвенционален, ако реша да се "изхвърля" за нещо над Мидеа!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от doberman
    @Jilian - само 2 неща не разбрах - специално ти кво би препоръчал/предпочел, конвенционални готини или инвертерни
    и каква е основната разлика между SINGLE SPLIT TYPE и INVERTER SPLIT , предполагам SINGLE SPLIT TYPE е = конвенционални.
    SINGLE SPLIT TYPE=конвенционален сплит, INVERTER SPLIT=инвертор.

echo, ако инвертора е марков няма значеие къде е правен, но на нашия пазар има и уш маркови но със дпста спестен материал. Примерно китайските Хитачитата са с единичен топлообменник и стънки тръби, а Хитачи инвертор правен извън Китай е с доста по висока цена, а и вътре е доста по различно от китайското. Така, че много трябва да се внимава с китайските климатици. Винаги ниската цена е в следствие на нещо спестено. Това се отнася за климатиците.

12. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    SINGLE SPLIT TYPE=конвенционален сплит, INVERTER SPLIT=инвертор.

echo, ако инвертора е марков няма значеие къде е правен, но на нашия пазар има и уш маркови но със дпста спестен материал. Примерно китайските Хитачитата са с единичен топлообменник и стънки тръби, а Хитачи инвертор правен извън Китай е с доста по висока цена, а и вътре е доста по различно от китайското. Така, че много трябва да се внимава с китайските климатици. Винаги ниската цена е в следствие на нещо спестено. Това се отнася за климатиците.
    Кой Хитачита визираш , защото хитачитата , които се предлагат в България една голяма част от тях изобщо не фигурират в каталозите на Хитачи.
    Като китайски инвертори фигуриращи в каталозите са :
    HITACHI RAS/RAC 35YH4
    HITACHI RAS/RAC 35YH5
    HITACHI RAS/RAC 35JX5
    35FH5
    Мисля , че тези модели са с двойно огънати топлообменици.

13. Тук е от
    Jul 2007

Момчета и момичета, писах по-рано във форума, но никой нищо не каза.
    Интересуват ме моделите на Hitachi RAS/RAC-D10EX2/D14EX2, знаете ли нещо за тях?
    Не ги откривам по каталози, значи ли това че са ментета или някакви китайски боклуци?

Благодаря за всякаква помощ.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Има всички шансове да са китайски, но защо пък болуци? EH2 също са китайски, също ги няма във всеки каталог, но работят - някакъв компромис цена/качество...

16. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от mitrium
    Момчета и момичета, писах по-рано във форума, но никой нищо не каза.
    Интересуват ме моделите на Hitachi RAS/RAC-D10EX2/D14EX2, знаете ли нещо за тях?
    Не ги откривам по каталози, значи ли това че са ментета или някакви китайски боклуци?

Благодаря за всякаква помощ.
    Къде ги гледаш ? В смисъл кой ги продава ?

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от bgart
    Къде ги гледаш ? В смисъл кой ги продава ?
    HITACHI RAS/RAC-D10EX2
    HITACHI RAS/RAC-D14EX2
    Най-вероятното място в България да видиш трудно откриваема из каталозите техника (нова)

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Обърни внимание, че гаранцията им е само две години.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 114 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе