Страница 28 от 114 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Хмм...приятеля ми е лаконичен...разбирайте много иска,ама малко казва...мисля че варианта му е да охлажда споменатия коридор и една стая.30 квадрата не е със сигурност,тая кубатура той ми я каза,така че явно трябва да се погледне по-сериозно на нещата,щото и аз се съмнявам относно тия размери.Вътрешното тяло гаранция не може да стои над входната му врата,значи по дължината на коридора и трябва ,за да му е по-комфортно/според мен/,поне хоризонталната клапа да може да се движи наляво-надясно...Благодаря Ви за помощта,и все пак каква марка и модел да е/нещо не много претенциозно/?.Не му се ходи на авера до Техномаркет или Технополис,иска да купува от тукашен магазин,а аз доколкото знам няма голям избор-все Осаки,Мидеи...дайте съвет!А,забравих-criss,тук такива монтажници и "акъли" има,че да ги изпотрепеш малко ще е/става дума за тръбния път/.За да му вземат парите на човека/тия тукашните срам си нямат/,са в състояние тръбите през целия му етаж да ги прокарат...така че дано да мога ,ако евентуално избере машина,и аз да бъда там за да не го гъбаркат.Ако Ви пратя снимка на Хайер-а,който ми монтираха ...ще се уплашите/грозна картинка/.Сега ще питате аз къде съм бил,та се оплаквам-на работа

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами като има само осаки и мидеи да си купи една Мидеа. Още повече за коридор не е от значение шума. Пък и ще мине евтино. Само остава да се монтира качествено.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Фюри, ХИТАЧИ-то е разкошно.Топли и охлажда перфектно, при това консумацията е ниска.В жегите тези дни, ХИТАЧИ-то си работеше на 27 градуса, в стаята беше прекрасно, а консумацията му с хладилника барабар, беше около 2 киловата за деня - от 10.00часа до около 21.00 часа.

5. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Фюри, ХИТАЧИ-то е разкошно.Топли и охлажда перфектно, при това консумацията е ниска.В жегите тези дни, ХИТАЧИ-то си работеше на 27 градуса, в стаята беше прекрасно, а консумацията му с хладилника барабар, беше около 2 киловата за деня - от 10.00часа до около 21.00 часа.
    Наистина и аз ощаквам да е икономичен. Утре ще го взема. Остава да измисля как ще стане работата с монтажа...
    Имам човек дето е монтирал до преди 2-3 години климатици (много) , но предполагам ще замине гаранцията. Иначе, както се изрази той "ще струва каса бира, която ще изпием заедно". Утре ще реша на място за монтажа...

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За монтажа най-добре да го направи оторизираната фирма затова за да ти важи гаранцията. Иначе твоя приятел вероятно ще го монтира и по добре ама няма как. Трябва да има гаранция.

7. Тук е от
    Jun 2007

kupix si carrier Xpower silver cop- oxlagdane 3.44 otoplenie 33.25 imala li otzivi za tezi klimatici we otoplqva li zimata okolo 22 kv.m owe ne e montiran 6um 21 decibela
    made in taivan ne e kitaiski we var6i li rabota po princip dobra marka li e

Мод едит:Пиши на кирилица

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

някои ще каже ли нещо за Карриер за модела по горе дц инвентор 12

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Никой няма да ти отговори ако не си редактираш поста и напишеш на кирилица със препинателни знаци. Тои даже и точки не си слагал. Имай предвид, че това правило важи за 99% от форумите в БГ.

11. Тук е от
    Jun 2007

Aз пък да се похваля , вече взех HITACHI-то RAS/RAC-E10H2 и чакам Оторизираните майстори...

Както обикновенно в Техномаркета, като казах кай модел искам, отговориха - "Чудесен избор", но времето ще покаже ...

Edit: Не ви пожелавам моя късмет... http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416 цена с ДДС: 859.00 лв. Вчера го взех за 999 ...

12. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте! Предстои ми закупуване на климатик за охлаждане и отопление и съм се насочил към следния модел:
    Toshiba - RAS 10 SKVP-Е Inverter DDC Hibrid. Там където го гледам го дават за помещение: 60-105 кубични метра ( 25 - 40 квадратни метра). Аз го искам за хол с южно изложение 28 м2 и към 71 м3, ПВЦ дограма с К стъкло /2 прозореца/ и външна изолация /3 външни тухлени стени/. До тук добре...обаче се чудя дали няма да се затормози климатика с това помещение. Съмненията ми възникнаха от това, че на няколко други места този модел го виждам за помещения до 25 м2...пък и всички калкулатори казват, че ми трябва поне 12-ка. Проблема е че следващия по мощност модел на Тошиба /13/ ми идва малко извън бюджета....та какво мислите по въпроса....ще се справи ли този дето съм избрал, или да мисля други варианти?

Toshiba - RAS 10 SKVP-Е
    COP 5.08 EER 5.10
    Охлаждане: 0.5 (2.5) 3.5 kW
    Отопление: 0.6 (3.2) 6.1 kW
    Температурен диапазон +43 -15 градуса

13. Тук е от
    Jun 2007

Поздрави на всички форумци тука. Много съм далеч от хладилната техника, този топик ми помогна много при избора.

Въпрос за експлоатация. Монтирах една Мидея (класически, не-инвертор, MSM3-09HR). Помещението е подходящо по размер за 9-ка. Има компютри в него които греят.

Засега - около 1-2 месеца - изглежда че климата се справя отлично. Никакви видими проблеми. Ще се ползва основно за охлаждане, отопление - само в преходните сезони. Не си правя никакви илюзии за зимно време, нито пък имам нужда. Монтажа изглеждаше ОК също - "забравиха" за мерене на налягане и вакуум, но пък всички тръби са под правилен ъгъл, почистиха връзките м/у тръбите и външното тяло, тръбния път е максимално (минимално? ) къс.

Климата се ползва активно по цял ден. Знаете какви са температурите навън това лято в София. Външното тяло честичко включва и изключва (нали не е инвертор - не може плавно да настрои мощността)

Въпросът ми: чрез това често включване и изключване, не намалява ли рязко живота на машината? Изобщо, какъв живот да очаквам при цивилизована, но натоварена употреба? 2г? 5г? 10г?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Никой неможе да ти кажи колко години ще работи климатика. Не се притеснявай за компресора, а и Мидеите са се доказали като качествени климатици.

16. Тук е от
    Jun 2007

изчетох доста от теми и искам да направя някои забележки:
    1. Това, че климатикът е Японски не означава че работи 110 v. Когато са предназначени за продажба в Европа те са 220V. В една от темите беше коментирано, че Дайкин не са удачни именно поради това. на 110V са тези, които са предназначени за Японския пазар.
    2. По отношение на сервиза, тъй като имам Дайкин от 2 години и той работи перфектно- имат 3 години пълна гаранция- без профилактики / защото такива не се налагат/ и без да взимат пари за нищо. В края на 3-та година, ако искаш можем да си платиш пълна профилактита и ти удължават гаранцията с още една година- поне във Варна го правят.
    Трябва да внимавате, когато си купувате климатик за тези неща а съм се убедила във верността на твърдението, че не сме толкова богати за да купуване евтино.
    Моят баща има Haier / не знам дали точно така се пише/ и в голяма зима преди 2 години и сега в големите жеги все нещо му се разваля.

да сравняваш мидея с Мицубиши или Дайкин е все едно да сравняваш Мерцедес и Дачия- и двете са коли и двете работят, но разликата е огромна

17. Тук е от
    Jun 2007

Препоръчаха ни GENERAL FUJITSU-ASH 09 UB (конвенционален),струва ли си при положение че ще се използва и за отопление или да търся инверторен. От много ходене и хвалене всеки на стоката си в главата ми е каша. Предварително благодаря за всяко мнение.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами поискай от търговеца да ти покаже таблицата от сервизната докумнтаци да видиш как се държи при ниски температури. За всеки климатик има данни при различни температури колко ток гълта и каква мощност отдава. Има конвенционални климатици които топлят до -15 градуса гарантирано, а и до повече като просто не им са дадени данните са по ниските температури. Познай от коя марка са тези климатици. Вероятно и фуджитсуто ще работи добре при ниски температури.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 114 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе