Отиди да питаш в Ефендулов кое се чупи повече, Кобе или Панасоник. Разбира се трявбва да имаш познати там. Ама ако искаш не ми вярвай. Твоя си работа.Първоначално публикувано от dindo
Отиди да питаш в Ефендулов кое се чупи повече, Кобе или Панасоник. Разбира се трявбва да имаш познати там. Ама ако искаш не ми вярвай. Твоя си работа.Първоначално публикувано от dindo
Не съм служитен на нито една фирма за климатици. Казах ви как стои въпроса с дефектите на климатици в една фирма. Ако искаш ми вярваш. Всеки си решава.
Бе те и тук в Благоевград се чупят доста Панасониците, ма в града на колегата dindo може да не се чупят. Затова да е на това мнениее. Аз лично ти вярвам. Влизал съм в сервизно помещение на фирма за ремонт на клими - разбира се по друг въпрок, който въобще не касаеше климите - видяните марки си остават отпечатък, може и случайно да е било, но и Панасоника присъстваше.
И една малка добавка от мен:
Преди години (от 5 нагоре) Panasonic имаха супер здрави модели - повечето работят и досега - за сравнение след масовия внос на ЕВТИНИ Panasonic-и дефектите сериозно се увеличиха като честота.
Т.к. е ВЪЗМОЖНО това да е следствие от занижено качестово на продукцията с марка Panasonic, а не от характеристиките на локалния пазар с нетърпение очаквам вноса на евтини Fujitsu, за които dindo ни открехна - да видим дали тази марка ще успее да запази реномето си като цяло или ще последва съдбата на Panasonic
Здравейте! И аз да попитам хората които разбират...
Изчетох цялата тема (и не само нея) и се чудя какво да взема??
1.Mitsubishi MSC-GA25
2.Hitachi RAS/RAC-E10H2
3.Haier HSU-09H03(BP)1
И трите модела са около 1000лв. Стаята е 50м3. Става въпрос за Бургас и искам да го използвам и за отопление.
Ако предложите нещо друго няма проблем само да е в този ценови диапазон
От тези трите МИтсубишито е най-добро. За тези пари се взема и Даикин 25-ца конвенционален.
Здравейте!
Както echo каза, ще изчакам около месец, месец и половина. Вчера се оптбих в един магазин в Асеновград и там имаха само 4 останали климатика. Попитах за информация относно Мidea. Момчето каза че, свършили и в момента нямало внос, и ако не бързам да изчакам. А аз не бързам, защото още несъм си сменил дограмата. Така че, имам време да гледам и разпитвам.
Благодаря да отговорите.
дайте малко информация за този модел-дайкин-22htns-инвертор ще топли ли 20кv.-добра изолация.какво значи буквата-H,някъде бях чел нещо.толкова голям проблем ли е трансформатора.колко ток харчи средно.и още един модел дайкин-ftxs/rxs25- 1610-ЛВ+ДДС.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
FTXS е модел за Европа на 220V. Стар модел е с по-нисък COP. 22 означава, че на охлаждане е 2.2kW. Неще скъп ми се вижда FTXS-a. FTXG-то може да се вземе с монтажа за около 1900лв крайна цена.
значи втория отпада.нещо за първия?има ли значение дължината на тръбния път.проблем ли е трансформатора.благодаря за отговора Julian.
Разбира се, че има значение дължината на тръбноя път. Колкото е по дълъг толкова е по ниска мощността. Е данните на мощностите на даикин са при 7 метро тръбен път. До 7 метра е без доливане на фреон. Иначе до 15 метра е максимума. Замисли се за FTXG25 вместо този с транформатора.
каде продават конвенционални хубави климатици на DAIKIN SANYO HITACHI FUjitsu нещо марково НОВИ за 1000лв.
Здавейте, искам съвет за избор между DAIKIN-FTXS20D - 1750лв със монтажа(MMC) или MITSUBISHI SRK25ZD-S - 1639лв със монтажа(БИОКЛИМА). Помещението е със източно изложение,много добре изолирано(20кв.м. 50куб.м.).
Здравейте! Най-после и аз реших да си взема климатик. Затова се обръщам за съдействие. Разполагам с бюджет до 1200-1300 лв. с монтажа. От това което прегледах в интернет стигнах до извода че от качествените климатици не мога да си купя за тези пари. Имам предвид инверторен. Като вариант виждам Haier. Спрял съм се на тези три модела HSU-12HD03/R2(DB); HSU-12H03/R2(DB); HSU-12HVB03/R2(DB). Климатика ще го ползвам за отопление предимно. Стаята е хол с югоизточно изложение 22 кв.м и 5.5 кв.м прозорци. Интересувам се кой модел да избера. Бих приел всякакви други предложения които се вместват в моя бюджет.