Страница 42 от 114 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

СОР -а е по-нисък, но натоварването е по-малко за това и на топло бучат по-силно.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Забелязах, че в режим на охлаждане климатиците (компресорите им) бучат по-малко. По каталог в режим на охлаждане консумират повече електроенергия, а са по-безшумни. На какво се дължи това?
    На охлаждане харчт по-малко ток. Компресора е по малко натоварен. Това е причината да бучи по-малко. Аз на моя не съм забелязал зимата да бръмчи повече, но все пак не е китайски.

За вносители на Даикин.
    Това са MMC и АТАРО. Иначе ДАикин може да се купи и от друга фирма. MMC и ATARO пордават на едро. Друготе фирми купуват от тях. Те се явяват и доставици на резервни части, но разбира се доставят части само за европйските модели. Да моделите на 100V. Няма нищо освен ако дадена част не е съвместима.

4. Тук е от
    Feb 2006

е хубу де .... щом температурата не е причината що снощи си работи както трябва .. когато градусите спаднаха ... пък и днес нямам оплаквания ... за това не съм звънял още в сервиза .. ще видя след 16 дали ще се появи същия проблем

5. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    НЕ - напротив . Сега техномаркетите си пускат доста от моделите ( е вярно, че най-дървените ) на промоция.
    Така пише тука:
    http://www.heatme.info/important.html

6. Member
    Тук е от
    May 2002

Има смисъл в линка на "brutas" , получава се като при дограмата , макар и в по-малка степен (все пак отворите за климатика са по-малки отколкото къртенето за дограмата) или малко е кофти зимата или есента , когато е студено да ти "разбридат" къщата. Все пак се съмнявам да е чак в такава степен (отнася се до цените) - от 1200 лв. на 600 лв. , да не кажа , че е невъзможно.
    Добавено:
    Няма да е лошо за темата ако се разбере дали наистина има големи разлики в цените през различните сезони.

7. Тук е от
    Oct 2005

имам климатик SANYO втора употреба от япония модел :SAP-258VR доволен сам работи много добре само ми прави някакав номер
    работи известно време нормално лампа която показва дали работи на топло или студено и като работи свети зелено, започва да мига и не иска да вклучи да изстудява,намалявам температурата пак не изстудява пускам пална мощност пак не иска да охлажда. Трябва да го изклуча и като го вклуча започва да ухлажда.Ако някои може да помогне от каде може да се получава това.

PS.Всички филтри са чисти ваншото тяло питата е почистена. АКО някои може да каже защо става така

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

mit777tim проблема на всички Саньо от тази серия е STK то. Ако фирмата от която си гу купил не поддържа извън гаранционна поддръжка, можеш да го караш на боклука, скоро няма изобщо да тръгне за подробности хвърли око на темата за клими втора ръка.

10. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Пиши от кой град си за да може да ти се препоръча фирма от която да си закупиш климатика.
    От София съм

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

brutas за съжаление нямам впечатления от софийските фирми продаващи и монтиращи климатици, но като гледам гуглето в София избора е много голям, ако си спрял на марката виж кой ги доставя и говори с тях.

12. Тук е от
    Aug 2007

здравейте!можели да се монтира външното тяло на климатик(над вътрешното) в подпокривното пространство на панелно жилище,последен етаж.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Потърси с търсачката на форума с думите "подпокривно пространство" и ще ти излязат няколко теми с писано по въпроса ти.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

така нека да започнем от скромния бюджет около 1200-1400 за машинта, по принцип помешението е 55м3, пласмасова дограма, предстои топлоизолация, тухла 1934г. / разбирайте 50см стена/....след като изгледах какви ли не оферти се спрях на четири модела
    PANASONIC invertor /CHINA/ CS/CU-PE12DKE Standart 3,1/4,1 kw cop 3,46 ЦЕНА: около 1100лв
    MITSUBISHI on/off /THAILAND/ SRK 40 HB 3,5/4,1 kw ЦЕНА: около 1100лв /фреона му обаче е R22 подозирам чее стар модел/
    MITSUBISHI on/off /THAILAND/ MSC-GA35 VB 3,5/3,7 kw cop 3,63 ЦЕНА: около 1200лв
    HITACHI invertor /CHINA/ RAS/RAC-E14H2, Summit 3,5/4,2 kw cop 4,29 ЦЕНА: около 1200лв
    всички са с фреон R410

единственото условие е машините да работят добре и през лятото и през зимата.......ако може да не умра от студ а, да лошото е че ми трябват три климатика та затова и цената ми играе голяма роля при избора.......

та чакам някои които разбира да даде малко ъкъл, или поне хора които ползват такива да кажат нещо
    поздрави

//mod edit Lupus
    Многото акъл е тук, но трябва четене....
    Прехвърлям ти питането в тази тема

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Мога да ти помогна за PANASONIC invertor /CHINA/ CS/CU-PE12DKE Standart 3,1/4,1 kw cop 3,46 ЦЕНА: около 1100лв
    Единия от климатиците ми е такъв. Имам го от една година. Външното тяло е много безшумно. Вътрешното е тихо само на първа степен. Зимата се отоплявах само с него и съм нямал никакви проблеми. Лятото изстудявам цала гарсониера с него и за сега се справя. Като цяло съм много доволен от климатика. Само не го купувай от ТМ. Сега ще започната да ти хвалят едми модели от 2500 нагоре не им се впрягай, ако знаеш руски търси в руски форуми. Там поне има токова информация, че може да не ти стигне година да е прочетеш.
    //mod edit Lupus
    Многото акъл е тук, но трябва четене....
    Прочел съм темата за тази и миналата година и мога да ти кажа, че не е толкова много акъла тук както казваш

17. Тук е от
    Oct 2005

Малко помощ за Sanyo SAP-CS28H информация за модела

18. Тук е от
    Oct 2005

здравейте!можели да се монтира външното тяло на климатик(над вътрешното) в подпокривното пространство на панелно жилище,последен етаж
    ????? Нещо не мога да намеря отговор ?????

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 114 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе