Страница 43 от 114 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от mit777tim
    здравейте!можели да се монтира външното тяло на климатик(над вътрешното) в подпокривното пространство на панелно жилище,последен етаж
    ????? Нещо не мога да намеря отговор ?????
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23261.0.html
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22200.0.html

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от mit777tim
    здравейте!можели да се монтира външното тяло на климатик(над вътрешното) в подпокривното пространство на панелно жилище,последен етаж
    ????? Нещо не мога да намеря отговор ?????
    Дад вътрешното може. Прави се маслен праг. В затвореното прастранство, ако е голямо и има отвори навън може. Между дургото всички тези неща ще ги прецени монтажната група и могат да ти откажат.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Здравейте на всички от форума!
    Не знам да ли е редно да задам въпросите си в тая тема или трябва да пусна нова.
    Възнамерявам да отоплявам една стая с клматик почти 40 куб.м. Ще сменя първо дограмата, ще изолирам външната стена и тогава след около месец ще трябва да избера климатик. Доста разгледах и четох по темата за климатиците. Ясно е, че по-скъп и марков климатик е по добре, но това не е възможно винаги поради известни причини. Другото, което ми стана ясно е, че не е добре да се купува от веригите магазини като ТМ ТП и ..... а е по добре да се купи климатик от фирмата която ще го монтира. Заради гаранционното и извън гаранционното /не дай си Боже да се налага/ обслужване, и качествения монтаж.
    Преди бях на печка тип - камина / 30 - 32 градуса посред зима не бяха проблем/, но от 2 месеца живея в Пловдив и на дневен ред идва климатика. Ясно е, че не мога да се надявам на повече от 22 - 24 градуса, но поне толкоз да е. За да си добавя до тези с които съм свикнал ще се гушкаме повече .
    Малко се отплеснах, въпросът ми е:
    Какъв климатик е подходящ за стаята, макар че имам някакво виждане вече.
    И най вече, от коя фирма в Пловдив да го поръчам. / ако е против правилата на форума да се казват мнения за фирми може на ЛС/
    Благодаря предварително!

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Efo ако стаята ти найстина е 40 кубика, то климатика който ще я отоплява трябва да отдава около 2.4 киловата на топло. С такава ниска мощност клими няма. Най-близо до това са климити отдаващи 3.2 киловата. Избора е доста голям, като се почне от китайски боклук та се стигне до японска машина от най-висок клас. За около 1400 лева може да се купи Фуджитсо, Санйо, Национал все японски нови. Другия вариянт е климатик втора ръка- за около 700-800 лева може да се купи 4-5 годишен климатик от най-високият клас. С повече търпение и късмет може да се намери климатик произведен и 2005 година. При всички случай бих ти препоръчал за Пловдив фирма "НТТ-3" ООД. Не че са единствените , но имам впечатление от доста години като техен клиент и съм много доволен .

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

На есен ще се местим в ново жилище и климатика барабар с нас И тук идва проблема, че искам да го сложа в стая 18-19кв.м. с височина 2.60 (някаде 47-49 кубика), тухла, северно изложение и последен етаж. Дограмата е pvc с К стъкло. А климатика е инверторен PANASONIC CS/CU-PE9DKE. Та въпроса е дали ще е достатъчно мощен за отопление зимата?

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@bucho
    В общия случай - ДА!

@E_f_o,
    Виж климатика на bucho или подобен - в смисъл 9ка.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Благодаря за отговора на blue1 и на echo, но не мисля че ще мога да се разделя с повече от1000лв.
    Дори и за тези пари ще ме гледат "особено" , ще трябва да отговарям на въпроса - "нали има и по 450лв., защо да вземаме толкова скъп...". Ще сменям и прозореца и изолация и не остават средства за по хубав. Така че минавам на варианта китайски " ......" пък и всичко вече е made in China. Нещо не съм навит за втора "злоупотреба". Щом 9ка ще ми свърши работа, ще огледам какво има. Нещо като марка да ме насочите?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами вземи си 9-ка Даикин конвенционален. Около 1000лв. е. Виж и конвенционалните фуджитсу. Пай са около 1000лв. И дватат става за отопление през зимата. За над 1000лв е явно, че ще се намери хубава машина. За под 1000лв вече търси китайско. Ако е китасйки гледай да е външен датчик за да се размразява когато трябва. Кобе-ата на Ефендулов-Варна добре работят. Чупят се по-малко от панасоник(фирмата продава и панасоник). Имат си външния датчик. Цената не я знам.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Кобе-ата на Ефендулов-Варна добре работят. Чупят се по-малко от панасоник(фирмата продава и панасоник)
    Това ако го прочете Лозанов от TEMPEX,ще пада голям смях

12. Тук е от
    Oct 2005

Някои може ли да ми помогне с информация за този модел Sanyo SAP-CS28H SAP-S28H преценка дали си заслужама 1000лв. за втора употреба такав модел 2004 година е на самия климатик си пише Model 2004 Class S.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@E_f_o,
    Писаното от Julian има основание - можеш да си вземеш по-марков, конвенционален климатик, който да топли за приблизително същите пари (някои използват означението ON/OFF) - включително такива изпълнения и на Panasonic.
    От друга страна, като се вземе впредвид, че споменатия Panasonic (инверторен, китайски) е на подобни пари сега (обаче надскача 1000, ако сложим монтажа), както и едни Hitachi-та, а във форума се спомена, че може да се появят и по-евтини Fujitsu-та в ТМ - що не изчакаш с покупката до есента след като възнамеряваш да се топлиш?

@mit777tim,
    Въпроса ти е за съседната тема, но ... - не познавам споменатия модел, но 1.SANYO са дооста добри 2.За тези пари съм виждал 6-7-годишни почти бракми, така че за 3-годишен звучи определено по-добре
    И все пак - това са косвени съждения!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

Имате ли впечатления от: http://hdclima.com/

и...: http://www.ekomatik.com

Колебая се на кои да се доверя?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Здравейте и от мен.

Имам намерение да слагам два климатика - двете стаи са под 15 квадрата, с PVC дограма, изолация няма, но къщата е с 50 см стени (тухли единички), изложение изток.
    Прочетох доста от темите и горе-долу съм ориентиран в избора (спрял съм се на два Fujitsu за които имам преки наблюдения и ме устройват).

но

моля за мнение за този модел климатик Hisense KFR-3529GW/BPE
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=234

Имам възможност да взема от гореспоменатите на много добра цена (малко повече от единия Fujitsu), затова се интересувам точно от този модел.
    Моля имащи наблюдения (евентуални собственици) да споделят как се държи при охлаждане/отопление, как е шума и всичко друго което може като информация.

Благодаря предварително.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

mit777tim Саньото което ти продават е много добър модел, COP- 5.60, обаче е модел от 2000 година и цената е определено висока поне за Пловдив.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

http://www.narkissoscy.com/manuals.php
    Ае на MITSUBISHI ELECTRIC-а сервизните схеми от Кипър

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 114 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе