Страница 94 от 114 ПърваПърва ... 44849293949596104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

дали мога сам са си смажа моторчето на вентилатора на вътрешното тяло ,климата е Панасоник .. струва ми се че преди по тихо работеше ,появи се едно жужене в дясно точно където е моторчето и се променя с промяна на оборотите на вентилатора .. климата почна 3та година ,профилактика не е минавала а и не ми се дават 50 лв за такава

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2007

[quote=valen1 ]
    ipsilan: Кажи как ти работи в момента климатика, колко градуса му задаваш, достига ли ги, след колко време. Включва ли климатика на разкрежаване, колко често, когато включва забелязал ли си да има скреж по питата (да е побеляла). Пробвай първо да извикаш фирмата която ти го е продала и монтирала, като им се оплачеш че не си достига зададената температура. Първо те да му оправят работата, ако не успеят тогава търси алтернативи.
    -Valen1-Благодаря за съветите! Машинката първия ден перката работи постоянно,бяха му зададени 30гр,така и не ги достигна,айде,викам си,стаята е студена,стени,под..веснъж да ги стопли...Да,ама не,дожаля ми за хайванчето,намалих на 26 гр,и си работи като климатик...в стаята преминахме бариерата от 19-20гр,сега е 21,даже и половина,уважаваме се,работи си машинката-тихо,стабилно,няма заскрежаване-първия ден тичах като пощальон до долу,живея на 2-я етаж-да видя как е хавата-почти не се чува външното тяло,няма скреж,не се тресе,като Кобе-то на комшията...В момента вади 45гр.топлина,мерено ...в клапите-още мъъъничко,поне 5-6гр-и ще е пушка...А,фирма за фреон...В тая глуха провинция,няма избор-/аз ако имах-щях поне да имам избор от машинки../-колкото ти кажат-толкова,ако въобще се навият,пък и ме притеснява качеството на ..кръвопреливането.Да,количеството го пише на външ.тяло..1.2,3ещо такова беше..R22....

4. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    дали мога сам са си смажа моторчето на вентилатора на вътрешното тяло ,климата е Панасоник .. струва ми се че преди по тихо работеше ,появи се едно жужене в дясно точно където е моторчето и се променя с промяна на оборотите на вентилатора .. климата почна 3та година ,профилактика не е минавала а и не ми се дават 50 лв за такава
    И аз имам същия проблем, ако може да се нарече така. Също съм с панасоник, трета зима подкара сега. Жуженето е леко и на оборот, но при мен се чува и от двете страни. И при мен не е правена профилактика, а и да е правена нашите "специалисти" едва ли знаят какво трябва да се смаже.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ipsilan писах ти на лична. Прочетох постовете ти, не мисля, че има нещо притеснително, както един от участниците ти беше писал топлината на климатика не е като от камина или печка. Няма смисъл да му задаваш 30* градуса , няма да топли по-силно от това да му зададеш и 25*. Не го спирай постави термометъра на масата а не на стената / възможно е стената да е студена и да лъже термометъра/ тя ще се затопли по-бавно. Климатика ти е както писах 2001-2002 година. Пиши имаш ли оригинално дистанционно и колко показва на него термометъра, а къде си го поставил.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    На някои панасоници за две години се скапват лагерите на вентилаторите. Сменя се моторчето. Със смазване нестава. Смяната на лагера също е проблемна, но трябва да се опита преди да се дават купува нов. Не са много евтини.

7. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте , да ви питам и аз за един прословут климатик панасоник .Имам го от 2 години , китайско производство но при размразямане зимата понякога остава една лента лед по средата на питата , как става размразяването на тези китайски боклуци и може ли да се увеличи малко времето за размразяване.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    На някои панасоници за две години се скапват лагерите на вентилаторите. Сменя се моторчето. Със смазване нестава. Смяната на лагера също е проблемна, но трябва да се опита преди да се дават купува нов. Не са много евтини.
    Лагерите не са проблем и има

10. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    ipsilan писах ти на лична. Прочетох постовете ти, не мисля, че има нещо притеснително, както един от участниците ти беше писал топлината на климатика не е като от камина или печка. Няма смисъл да му задаваш 30* градуса , няма да топли по-силно от това да му зададеш и 25*. Не го спирай постави термометъра на масата а не на стената / възможно е стената да е студена и да лъже термометъра/ тя ще се затопли по-бавно. Климатика ти е както писах 2001-2002 година. Пиши имаш ли оригинално дистанционно и колко показва на него термометъра, а къде си го поставил.
    Вярно,модераторе,знам,че не е като печка,но имам съмнения относно монтажа...Другите инструкции ги спазвам като гинекологична рецепта! Но май проблема не е в машинката...

11. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте. След дълго умуване, решихме да си сложим климатик. Стаята, на която мислим да го заложим е 20кв, южно изложение с гадна дървена дограма и няма изолация, но е тухла единица . Климатикът ще се използва и за отопление, и за охлаждане лятото, че лятото на 2 етаж не се търпи. Не сме се насочили към нищо конкретно. Само искам/е да е инвертор (така ли се пише). Бюджетът ни е 700-800 лв, не е много, знам, но... И си мисля, няма ли да е по-добре някое 2-ра ръка мицубиши или дайкин, гледах ги в 1 магазин 12-ки инверторни 400-500-600 лв, но да са хубава марка.
    Благодаря предварително за съдействието.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пиши от кой град си и за кой магазин говориш. Ако си харесаш нещо запиши му точно модела и пиши за да го проучим. За тази цена найстина по-добре е втора ръка, но трябва много добре да се избира за да не те излъжат.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от malko_zai4e
    Здравейте. След дълго умуване, решихме да си сложим климатик. Стаята, на която мислим да го заложим е 20кв, южно изложение с гадна дървена дограма и няма изолация, но е тухла единица . Климатикът ще се използва и за отопление, и за охлаждане лятото, че лятото на 2 етаж не се търпи. Не сме се насочили към нищо конкретно. Само искам/е да е инвертор (така ли се пише). Бюджетът ни е 700-800 лв, не е много, знам, но... И си мисля, няма ли да е по-добре някое 2-ра ръка мицубиши или дайкин, гледах ги в 1 магазин 12-ки инверторни 400-500-600 лв, но да са хубава марка.
    Благодаря предварително за съдействието.
    Малко зайче,преди няколко дни имах същия проблем,постъпих така,както те съветва Blue1,доволен съм!Само внимавай с монтажната група...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

От Пловдив съм. Магазинът се намираше срещу НОИ. Поставянето не го смятайте, интересува ме цена без поставяне. Монтажната група не ни е проблем, климатикът е

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Знам го, работя на близо. Малко им са стари машинките разходи се и до "Янко Сакъзов" те са си вносители там и цените са по-ниски за по-нови машини.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Би ли имало особен ефект,с цел намаляване загубите,подобряването изолацията на външния тръбен път? Някой правил ли го е,и има ли ефект?! Или открих топлата вода...

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от ipsilan
    Малко зайче,преди няколко дни имах същия проблем,постъпих така,както те съветва Blue1,доволен съм!Само внимавай с монтажната група...
    Как си доволен като орева целия форум?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе