Страница 50 от 114 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейте,

Питането ми е за климатик за отопление и охлаждане, за стая 12м2 x 2.6m (31м3), тухла, източна, топлоизолация, пвц дограма, сравнително топла през зимата и хладна през лятото. Единствените ми изисквания към климатика са да е изключително тих, да е инверторен и надежден.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

imarh това е един отличен избор http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=166

4. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Здравейте. От няколко месеца имам климатик Hitachi RAS/RAC-14KH обикновен (неинверторен). Климатика си работи перфектно. Охлажда си и е тих. Притеснява ме обаче, че от тръбата за конденза не излиза нито капка вода дори след 3-4 часа работа. Пробвах да му задам и по ниска температура, но пак нищо. Също така и отвътре тялото е сухо и около тръбите до външното тяло също. Нормално ли е това и дали има някакъв проблем ?

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Питам за свързани 2 стаи с ПВС догр. юг 29 м2 общо дали е достатъчна 9-ка- напр. хубав Панасоник или Mitsubishi хеви? За тези клими пише че стават за по 95м3, а ри мен е 78м3 и то без мебели. за отопление

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Митсубиши хеви. И дума неможе да става да се сравнява с панасоник.

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Митсубиши хеви. И дума неможе да става да се сравнява с панасоник.
    Дали 9-ка е достатъчна?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Един климатик не се слага за две стаи. Иначе си за 12-ка(35-ца). Фирмата която ще ти го монтра ще направи оглед и ще ти предложи най удачни варинат. Ако ще слагаш мистубиши няма да те излъжат както правят с Осаките.

10. Novice
    Тук е от
    Dec 2005

Имам помещение около 40 кв.м-около 110-120 кубика.Препоръчайте конвенционален климатик за това помощение.Благодаря предварително

11. Тук е от
    Aug 2007

Е, кажете нещо и за Mitsubishi Electric?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тъщата сложи 3 бр в офиса си и 1 в къщи първоначалните ми впечатления са добри - много тих ,добър дизайн ,но ще го видим зимата как ще е че го дават само до -10 ,що така ? Между другото климите ( 18 и няколко 9ки) са по евтини от съответните модели на Фуджитсу

13. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от DigiPro
    Здравейте. От няколко месеца имам климатик Hitachi RAS/RAC-14KH обикновен (неинверторен). Климатика си работи перфектно. Охлажда си и е тих. Притеснява ме обаче, че от тръбата за конденза не излиза нито капка вода дори след 3-4 часа работа. Пробвах да му задам и по ниска температура, но пак нищо. Също така и отвътре тялото е сухо и около тръбите до външното тяло също. Нормално ли е това и дали има някакъв проблем ?
    Количеството на конденза зависи страшно много от процентната влажност на въздуха в стаята, както и от режима на работата на самия климатик.В твоя случаи климатика е инвертор, който явно работи с минималната си мощност и не се стига до моментът в ,който влагата във въздуха ще кондензира във вътрешното тяло(изпарителя) , поради сравнително високата температура на изпарение на фреона в изпарителя.
    Задай му 16 градуса и отвори прозорците(или вратите на съседните стаи и след 1час ще тече ,а няма да капе.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

Привет на всички!
    Дойде време и аз да правя избор за климатик. Изчетох доста постове и ми стана ясно, че за Осака нещата са на лотариен принцип с качеството, Медеята е една идея по- добре, а Нипон от трите е по- по- най. За жалост разполагам с около 600 до 700лв. За сега съм се спряла на следното: Osaka CH-12-JL (основно ме съмнява, че работи до -20 градуса); Midea MSG-12-HR и евентуално ако някой може да ми каже дали и къде в Пловдив мога да намеря Nippon.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

goldenaldi в Меката на климите втора употреба ти искаш да си купиш китайско менте. За 700 лева може да си купиш 3-4 годишен климатик в идеално състояние, с две години гаранция. Със сигурност ще е по-качествен и надежден от осака или нипон.

17. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте,
    Бих искал да ме насочите към някоя фирма във Варна (знам че има много), но такава от която вие сте доволни, без да правите реклама разбира се търся идеалната среда качество/цена Става въпрос за цена на 9-ка инвертор в порядъка на 800-1100 лв с монтажа (нов предпочитам но може и втора ръка) ...
    Благодаря ви много

18. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от goldenaldy
    Привет на всички!
    Дойде време и аз да правя избор за климатик. Изчетох доста постове и ми стана ясно, че за Осака нещата са на лотариен принцип с качеството, Медеята е една идея по- добре, а Нипон от трите е по- по- най. За жалост разполагам с около 600 до 700лв. За сега съм се спряла на следното: Osaka CH-12-JL (основно ме съмнява, че работи до -20 градуса); Midea MSG-12-HR и евентуално ако някой може да ми каже дали и къде в Пловдив мога да намеря Nippon.
    Фирма Биттел ЕООД - Пловдив - http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=4 е всъщност и фирмата която ги заявява Nippon -ите от фирма AUX в Китай. Климатиците са наистина добри за цената си с качеството си. Разбира се не може да се мерят с елитните марки, но от Осаката със сигурност са по-добри.

Ето разгледай ги по видове : http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=43

П.П.: Аз ползвам Нипон - обикновен и за сега си е добре, но не съм го ползвал още сериозно да го натоваря с работа. На фона на Хайера - като качество на сглобката и качество на материалите определено отстъпва, но като тишина на работа мисля, че е малко по-тих.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе