Страница 52 от 114 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейте.
    Както ви писах преди, ще се нуждая от климатик след малък ремонт на спалнята - 40 куб. м. Дограмата ми е готова /Weiss Profil/. Ще я монтират скоро, след това слагам изолация на външната стена отвъттре, и идва ред на климатика. Става въпрос за 1000 лв.с монтажа. Гледах в ТМ Пловдив едно HITACHI RAS/RAC - E08H2 за 860 лв. /не че възнамерявам да си купя климатик от там/. Ще ми свърши ли работа нещо такова за отопление? Там имаше едн китайски Panasonic CS/CU RE9GKE за 900лв , ама беше грозен. Пластмасата му иглеждаше сякаш е от вторичен материал. Ще се огледам и за нещо друго тука в Пловдив. Давайте акъл и вие. Благодаря Ви.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Efo за 1000 лева с монтажа трудна работа да се намери марков климатик. За малко повече окола 1300-1400 лева може да се купи японска машина Санйо или Фуджитсу другия вариант е втора ръка 2-3 годишен.

4. Тук е от
    Jun 2001

Ако се интересувате от европейския дайкин , 220в, без йероглифи модела е FTXR28EV1B9. цена около 3000 лв .
    http://pmd.daikineurope.com/Consulta...7167&locale=en
    Предлага се от TERI GROUP ltd
    Не мога да го намеря във Варна .....

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами във Варна нали има Аторо и MMC.
    E_f_o , за тези пари най-добре да вземеш конвенционален марков климатик. Fuji, Daikin, Mitsubishi.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Щом не става това Хитачи /въпреки, че много ми хареса като дизайн/, тогава ще търся конвенционален. До колкото разбрах за моята стая 12 конвенционален ще ми свърши работа. Какви параметри трябва да гледам при тях, като например режими на работа, функции ....? Ако приемем, че за монтаж вземат ~150 лв. за около ~ 850 лв. какво може да се намери?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Трявба ти не 12-ка, а 9-ка (или 25-ца по другия стандарт). Стаята ти е 40кубика, което прави 10квадратни метра при височина 2.7м. За спалня трябва климатика да е тих. 850лв без монтажа беше цената на конвенционалния Даикин(25-ца) в Атаро. Сега цената май е по-ниска. Иначе конвенционалното Fuji е по-тихо. COP-а му беше някъде към 3.6. Митсубишито също е тихо, ноп незма на каква цена е. Ако изкаш климатик под 1000лв трябва да вземеш нещо китайско.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от E_f_o
    Здравейте.
    Както ви писах преди, ще се нуждая от климатик след малък ремонт на спалнята - 40 куб. м. Дограмата ми е готова /Weiss Profil/. Ще я монтират скоро, след това слагам изолация на външната стена отвъттре, и идва ред на климатика. Става въпрос за 1000 лв.с монтажа. Гледах в ТМ Пловдив едно HITACHI RAS/RAC - E08H2 за 860 лв. /не че възнамерявам да си купя климатик от там/. Ще ми свърши ли работа нещо такова за отопление? Там имаше едн китайски Panasonic CS/CU RE9GKE за 900лв , ама беше грозен. Пластмасата му иглеждаше сякаш е от вторичен материал. Ще се огледам и за нещо друго тука в Пловдив. Давайте акъл и вие. Благодаря Ви.
    Ефо, отоплявам точно като твоята стая, само че с обикновена дограма със Санио 22-ка инвертор, втора употреба/2.2-3.2Кв. охлаждане - отопление/.То не че имаше голяма зима, но все пак имаше 3-4 сутрини когато температурата падаше до -10 гр.настройвах го на 20-22 гр и си ги поддържаше без никакъв проблем, дори при външни темп. под -5,-6 до -10 гр. За по студено не мога да кажа защото не е ставало през изминалата зима.Консумираше между 5 и 10 Кв. на денонощие в зависимост от външната температура.Та мисълта ми е , че една читава 22 ка ще ти върши добра работа.За това дали да е нов или втора ръка не смея да ти давам съвет, защото работата опира до финансови възможности.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ефо, нищо му няма на ХИТАЧИ-то.Аз съм с такъв, само че 10-ката от същия модел.Работи си перфектно и е много икономичен и тих.Модела е ДС инвертор с РАМ контрол и ротационен компресор.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте,ще взимам климатик до 1500лв. с монтажа за стая 15 квадрата(децка стая) с ПВЦ дограма изток.Моделите, които ми се предлагат са Панасоник 9-ка Малайзия 1250лв,Фуджитсу 9-ка Тайланд 1300лв, Мицубиши-Електрик 9-ка, (не ми казаха къде е правен) 1380лв-цените са без монтажа.Инвертори. И Дженерал 12-ка 1290лв с монтажа конвенционален.Ще го ползвам главно за отопление.Искам да питам според вас коя е по качествената стока.Прочетох в форума,че Панасоника нещо не бил като стария Панасоник преди няколко години,вярно ли е? Благодаря предварително.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от genagold1
    Здравейте,ще взимам климатик до 1500лв. с монтажа за стая 15 квадрата(децка стая) с ПВЦ дограма изток.Моделите, които ми се предлагат са Панасоник 9-ка Малайзия 1250лв,Фуджитсу 9-ка Тайланд 1300лв, Мицубиши-Електрик 9-ка, (не ми казаха къде е правен) 1380лв-цените са без монтажа.Инвертори. И Дженерал 12-ка 1290лв с монтажа конвенционален.Ще го ползвам главно за отопление.Искам да питам според вас коя е по качествената стока.Прочетох в форума,че Панасоника нещо не бил като стария Панасоник преди няколко години,вярно ли е? Благодаря предварително.
    В твоя случай Качеството е като Парите .

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Фуджитсу-то е идеален за тази цена. Много е тих. Митсубишито също е добро, но за него няма впечатления. По добрия вариант е Митсубиши хеви, но сигурно ще е по-скъпо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,
    може ли да ми препоръчате климатик за отопление на боксониера в Люлин 25 квадрата южно изложение с изолация.Ако може да се вмвстя в 1200Лв
    Ще се използва най-вече за отопление през зимата .
    Благодаря ви предварително

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Julian,казаха ми,че някои модели на Фуджицото няма ли защита за ниско налягане и датчик за въздуха.От тези минуси климатика може ли да се прецака нещо или не е нещо съществено.Ако можеш обясни ми за двете неща(защита за ниско налягане и датчик за въздуха).Благодаря предварително.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2007

А какво ще кажете за този климатик ХАИЕР hsu-10hm03?

А какжо ще кажете за този климатик:
    http://www.bulclima.com/bg/product/33-ash-12-ub.html
    А за този ?
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=159

//mod edit
    Не пускай последователни постове. Ползвай бутона за редактиране!

18. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте,
    ще си купувам климатик, но малко съм ограничен откъм парите. Искам съвет дали да си взема 9-ка сплит на Панасоник или инверторна 9-ка на Мидеа. Имам вече една 12-ка инверторна на Хайер, но честно казано се чудя дали не е по-добре сплит на по-добра марка като Панасоник, отколкото инвертор на Мидеа. Знам принципно разликите между инвертора и сплита какви са и това ме кара да се двоумя какво да избера. Кажете вие какво бихте избрали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе