според мене трявба да оставиш климатика да си обезскрежи външното тяло. просто не го спирай.Първоначално публикувано от plamac
според мене трявба да оставиш климатика да си обезскрежи външното тяло. просто не го спирай.Първоначално публикувано от plamac
Нов модел е произвеждат го 2004 година доста мощен на отопление е 6 киловата оптимално, СОР 3,45 ако цената е добра- взимаи го.Първоначално публикувано от peshew
Смятаме да слагаме тези климатици за магазин за хранителни стоки - 60кв.м (180куб.м). През повечето време ще работи 48-цата, а 24-ката в по- големите натоварвания лятото и зимата (такава е препоръката от фирмата за климатиците). Необходима ли е 24-ката изобщо? На 48-цата в режим "Топло", постоянно ли работи ел. нагревателя или само когато термопомпата не насмогва?
mutabg
Дай малко повече информация за сградата- изолация, дограма, изложение и т.н.. Дано имате хубав оборот, че само 48-цата дърпа 8kw. на час х 17ст......направи си сметка колко ще е за месец освен това, не е задължително да ги купувате наведнъж. Сложете най-напред колоната, и ако не е достатъчна добавяте 24-ката.
[quote=nebelservice ]
според мене трявба да оставиш климатика да си обезскрежи външното тяло. просто не го спирай.
Проблемът е че когато свети седем пъти червения светодиод и долниа зеления мига през това време,климатика не е в режим на размразяване.Искам да разбера какво значи това,защото вече неиска да работи.Иавно има някава повреда.Самнявам се в липса на фреон,да не би да има някаде теч и фреона да намалия и да се включва защита против стартиране на климатика.Другото ми самнение относно токов проблем.Някой знаели какъв е точно проблема?
Проблемът е че когато свети седем пъти червения светодиод и долниа зеления мига през това време,климатика не е в режим на размразяване.Искам да разбера какво значи това,защото вече неиска да работи.Иавно има някава повреда.Самнявам се в липса на фреон,да не би да има някаде теч и фреона да намалия и да се включва защита против стартиране на климатика.Другото ми самнение относно токов проблем.Някой знаели какъв е точно проблема?
Благодаря за инфото и съвета.Мисля сега да отоплявам две стай с обща врата помежду им с обща площ от около 40 кв.м около,100 куб.м. в панелен апартамент с вътрешна изолация и PVC дограма и югозападно изложение, вътрешен.Като цяло апартамента е топъл.Температурата не е падала под 17 гр. тази година без през деня да включвам нещо.Цената е около 1300 лв. с монтажа и според мен е добра,защото нов Daikin с такава мощност отива на 2700 без монтажа.Живот и здраве в петък ще го слагат ,после ще пиша дали съм доволенПървоначално публикувано от blue1
За модела има доста инфо. А цената от 1300 лева с монтажа е идеална. Климатик с такава мощност и за тази цена, просто няма алтернатива. А за няма и 3 години работа надали се е здухал, още повече, че все пак е Дайкин.Първоначално публикувано от peshew
В този случай е най-добре да се монтира вътрешното тяло срещу вратата, за да може струята от него да се насочи към отсрещната стая.Първоначално публикувано от peshew
И аз така знам ,но вратата е чак на другия край на стаята и незнам дали не е много разстоянието до външната стена където трябва да се монтира външното тяло,ще видим и майсторите какво ще кажат.Дано върши работа!Първоначално публикувано от ba4_dido
Твоите думи са балсам за мойте уши.Дано климата излезе както трябва!След монтажа ще дам отзивиПървоначално публикувано от blue1
Казваш че има доста инфо?!Аз неможах нищо да намеря в мрежата, ако имаш нещо дай линк или ми я напиши,ще съм благодарен, а когато идвам към София може и да черпя :Първоначално публикувано от blue1
Как мислиш че сруята ще си запази топлината за растояние от 4-5 метра че и да затопли другата стая забрави за това. Направи експеримент с духаллка сложи я на масата към другата стая и виж че ефекта е 0. То ако ставаше теца щяха да монтират един радятор в коридора и да топли навсякъде.
Става, става, но зависи от мощността на климатик и разстоянието. При 5 метра няма да стане, но при малка стая ще стане. Разбира се климатика ще трябва да работи винаги на максимална скорост. Аз по този начин затолям две стаи, но втората и изцяло вътрешна, без външна стена, което от голямо значение. Задавам 21 градуса на климатик и термометъра във втората стая си показва 21. Ако стаята имаше външни стени няма да стане номера. При мен и вратите са с доста по голяма площ от стандартните.
airclima галиш ми очите с тези думи. Аз сложих преди 2 седмици фуджису 12 инвертор за 2 стаи 25 м2 общо, като разчитах на техниците да изберат позицията на климатика с идеята да духа срещу вратата и по този начин да затопля и двете стаи. Те го сложиха леко изместен с около 40см в страни, като обясниха, че като завъртя перата към вратата ще топли и двете стаи да ама не. Това го мислех за единствения гав който направиха фирмата, но ако си прав значи съм се ядосвал излишно. Разстоянието от климатика до врата е до 3 метра и разликите на температурата в двете стаи е 4 градуса, е като пусна на макс вентилатора май се подобрява положението ама не ми е комфортно в стаята с климатика (раздухва ми парите от масата като си ги броим ) това майтап де
Успокоявах се с мисълта, че втората стая е спална и там може да е и по- хладно.
Също исках да питам дали когато вентилатора е на макс струята която се удара в стената отива настрани и прави въздушна възглавница за по- малката част от въздуха който е насочен към спалната тоест дали не е по добре вентилатора да е на някаква по малка скорост ???
Абе накараха ме да си правя принудително разместване в къщи масата бе пред климатика сега я поместих и нея и всичко което можах за да се освободи пътя на струята към вратата още за споилери (насочващи) не съм се замислял иначе си мислех да пораззидам от стената да се разшири място за въздушната струя