Страница 58 от 114 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Не съм специалист по силнотокова техника,но във всеки съвременен уред има защита от рода на ценер на входа за 220/100/волта.Разбрах колко е полезен преди дни-вместо 0 и 220 в енергетиците от IVN просто са пуснали две фази и MSZ/MUZ-FA 35VA e изпушило.Проблема се реши със замяна на въпросните ценери-около 1 лв.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

до: ba4_dido
    Не си вземай евтин климатик инвертор, включително Мидея, ти знаеш ли че този инвертор е енергиен клас D тоест същият както конвенционалната Мидея, запитайте се защо например инвертора Midea MSG 12 HRI е към 800 лева, а марковите инвертори от средните ценови класове са двойно повече, на какво се дължи това ???; това се дължи на влагане на детайли и елементи с качество което не може да се сравнява със скъпите и в хладилната част и в електрониката, не-влагане (спестяване, от тука и ниската цена) на някой ключови неща като термо-регулиращ вентил при Мидеята инвертор (изпълнено е с капилярка както при конвенционален климатик). Този детайл от системата е много важен за инверторният климатик, имаме оплаквания че инверторите от тази марка работят слабо през зимата (именно поради тази липса). Чуват хората че инвертора било хубаво нещо и хайде за малко пари и те искат да имат. Електрониката на инверторните климатици не може да се ремонтира освен ако проблема не е в захранването, няма части, специалисти и схеми, за най сигурно при тях се подменя цялата платка за да няма последващи проблеми отново, а платката за инвертор е скъпа ако я има въобще.
    От евтините конвенционални климатици препоръчвам Мидея, защото няма проблеми с тях, работят си относително тихо, и качеството им за парите си е добро.
    Аз предпочитам конвенционалните климатици но не от най евтините, Fujitsu е добра марка, аз си купих например Fuji electric модел RS-9UA за 876 лева, цената си има покритие от към качество.
    http://www.fujielectricbg.com

4. Тук е от
    Sep 2007

Някой има ли мнение за TOSHIBA RAS-13SKV/SAV-E. В Бургас ги пуснаха на промоция по 1449,99 лв. Пише че са производство Тайланд.
    ]

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Не е лоша машината. Върви около 700-800евра из Европа, COP=3.7, малко шумничко за спалня вътрешно тяло.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Бре като чета тук или пишат хора с много пари или с малко сиво вещество за да се хвалят с клими за по 2600лв.
    Но има и една друга екстра към така рекламирания даикин след някоя и друга зима му изгнива компресора отдолу и е за скрап но това явно не се знае от хората който си мислят колкото по скъпо толкова по добро.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

airclima след колко точно зими му изгнива на дайкина компресора отдолу? Малко несериозно звучи това което си написал.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ц, ц, ц, тия японски мушмуроци от Дайкин, водещи производители на климатична техника а им гният компресорите .. ц, ц, ц..

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

airclima
    Абе URURU SARARA не е ли нов модел, и ако е така, от къде знаеш че при него съществува този проблем? И хубаво е че четеш, но го прави малко по-внимателно!
    valen1 е написал (беше написал) че е монтирал такъв климатик на клиент, а не че си го е купил!
    А, между другото, както беше написал един твой колега в този форум : Това ДАЙКИН ми прилича малко на ДАЙКИНТИ
    Всеки сам си решава де

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Здравей те,някой би ли ми казал фирма от Габрово или Търново от където да си купя хубав климатик?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2007

За "дакинти" ще кажа само, че цените на един и същи клас модели на Дайкин, Мицубиши, Фуджицу и още една-две реномирани марки са много близки (+-100-150$).

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Знам че е така но немога да кажа след коко време се получава. А и още нещо относно водещата фирма даикин използва кореиски компоненти на фирмата самсунг мога да го докажа само дето трябва да ида и да разглобя един даикин и да снимам за да разберете че даикин е търговска марка каквато е квеле например поръчва стоката с неино лого.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

‘HITACHI RAS/RAC-E14H2 добър вариант ли е за отопление на помещение 55 куб. м., със северно изполжение и с PVC дограма. Моля помогнете? Предварително се извинявам за конкретиката, но това предлагат в Техномаркет (друга подобна верига магазини няма в близост). Попитах във форума за модел на Самсунг, но бях анатемосан за дилетантския си риторичен(разбрах го в последствие) въпрос.

16. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от samboro
    ‘HITACHI RAS/RAC-E14H2 добър вариант ли е за отопление на помещение 55 куб. м., със северно изполжение и с PVC дограма. Моля помогнете? Предварително се извинявам за конкретиката, но това предлагат в Техномаркет (друга подобна верига магазини няма в близост). Попитах във форума за модел на Самсунг, но бях анатемосан за дилетантския си риторичен(разбрах го в последствие) въпрос.
    Според мен това е много добър вариант. Аз имам HITACHI RAS/RAC-E10H2 от 2 седмици и не съжалявам за избора си. Ще го използвам за отопление на стая 40 куб. м. На тих режим е е почти безшумен няколко дена вече го оставям нощем на 23* С и ми гори нощна енергия 2 киловата в момента. Вярно през зимата ще е друго, но няма сравнение с конвекторния радиатор, с който отоплявах миналата зима.

17. Тук е от
    Sep 2007

Благодаря за съвета. Вероятно ще се насоча точно към този модел. Дано да не спре да работи точно кагато ми трябва - при ниски температури.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз съм с десятката на серията Н2 на ХИТАЧИ от февруари 2007 г..Добър си е климатика, икономичен и нормално тих.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе