Страница 68 от 114 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

23 квадрата на отопление на Мицубишито ще са му тамън обаче ако живееш в южна Гърция. Тази фирма си ги пише едни квадратури... обикновенни мошеници.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Продължават хората да не си смятат необходимата мощност и да карат на късмет ..

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    23 квадрата на отопление на Мицубишито ще са му тамън обаче ако живееш в южна Гърция. Тази фирма си ги пише едни квадратури... обикновенни мошеници.
    Квадратурите въобще не са измислени. Не е проблем да топли площите които са написано, ако височината на таваните е до 2.7м. За твоя информация аз отоплявам стая 18кв.м 3м висока с конвенционален даикин 25-ца. Ами няма проблеми и при отрицателни температури. Разбира се имам изолация. Освен това на това митсубиши COP-a му ще е по голям при -10 градуса от конвенциоанален даикин, съовтено изходната мощност ще е по голяма. Най-добре е да се правтя сметки за необходимата мощност, а не да се говори наизуст според квадратуера или обем, но така е по лесно, а леко преоразмеряване не е проблем.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колкото и да му е голям СОР а на Митсубишито оптималната мощност на отопление е 2,7 киловата. При -10 градуса ще топли площ от 23 квадрата само на теория. При всички случаи рекламата подвежда даже и заради факта, че са написали 45-70 кубични метра ( 17 - 23 квадратни метра ). Моят апартамент ако е изолиран като термус аз и със 100 ватова крушка ще го отоплявам.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Уловки:
    Доста търговци на климатици , както и някой фирми за доставки и монтаж представят максималната отоплителна мощност на инверторите като основна характеристика, която се взема впредвид при избора на климатик за "енергийно" покриване на помещенията. Обикновено се декларира, че по-маломощния ( по-евтиния) модел "ще върши работа" като не се взема под внимание, че трябва да се предвиди запас по климатична мощност за работа при много ниски температури, също и режимът на работа на машината. При първоначалното си включване климатика тръгва с максимална мощност, като цели достигане за много кратко време избраната от нас температура, след което нормалната му работа се осъществява в режим на 30 - 40 % мощност. При тези условия климатика е безшумен и икономичен. Топлината в стаята постъпва равномерно и се наслаждаваме на комфорт.

7. ack
    ack е офлайн

Тук е от
    Oct 2007

Здравейте, надявам се това да е правилното място за питането ми.

Значи става въпрос за Пловдив.
    Последен етаж.Помещение -доста голямо, кухня, хол и антре, както и стълбище за второто ниво( в хола).Общо съм сметнал кубатурата ~ 110 м3
    Значи жилището е тухлено, но за съжаление няма изолация. Дограмата е ПВЦ.За отопление питам.

Прилагам една набързо скалъпена схема.

Какъв по мощност климатик ще ми трябва?
    Колко ток горе-долу, ако работи да кажем нонстоп или само вечер?

Дали има японски секънд хенд, който би ми свършил работа? ако да, колко ~ левчета да си приготвя?

Мерси!

ето я и схемичката

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ack за помещението ти ще е необходим климатик отдаващ около 6 киловата топлинна мощност, подобно помещение има мой приятел където климатизацията я решихме с два броя инвертори Фуджитсо единият 12 а другият 9 естествено японски втора ръка. С монтажа излязоха около 1200 лева. По принцип може и да се постави само една по-мощна машина, но аз смятам че заради свода отоплението няма да е много ефективно. Най-добре може да се прецени на място от фирмата която избереш за климатика. За нови или втора ръка японски климатици в Пловдив има достатъчно фирми, но аз съм се насочил към една чийто клиент съм от доста години. За сметките е доста относително да се казва предварително колко биха били в твоя случай, моят приятел не е плащал повече от 100 лева в най студеният месец. За фирмата мога да ти изпратя телефон на лична ако желаеш.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

При -10 градуса ще топли площ от 23 квадрата само на теория....ЕДИН ФАКТ.Хола в апартамента на баща ми 21 кв. на 2.6 височина,изцяло вътрешен,южен,тухла ---вън -10 градуса ,без отопление на апартамента вътре 6 градуса.....Моя хол 19 кв. на 2.70 височина изцяло вътрешен ,южен,стени бетон ,ЕПК,вън -10 градуса ,вътре без отоплителен уред 15 градуса.Неговия апартамент е на първия етаж,в тухлена четириетажна коперация,моя е на 6-тия в ЕПК с отопляващи се съседи.Така,че тва за кубатурата ,квадратурата ,тухлата ,панела,е също много относително понятие.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Най-голямата разлика идва от това дали сградата има парно или не.

12. Тук е от
    Nov 2005

Някои има ли впечатления от този Самсунг?- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026165. Дали става за отопление през студените зимни месеци, особено при -5 по Целзий? Този разход на енергия от 0,73/0,91 кв/ч дали е реален или е просто поредната заблуда с цел привличане на клиенти?

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Някои има ли впечатления от този Самсунг?- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026165. Дали става за отопление през студените зимни месеци, особено при -5 по Целзий? Този разход на енергия от 0,73/0,91 кв/ч дали е реален или е просто поредната заблуда с цел привличане на клиенти?
    Не разбрахте ли 1-вия основен закон при климатиците : бягай от Самсунг и КиК

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    При -10 градуса ще топли площ от 23 квадрата само на теория.
    АКо на твоите стари климатици не си отговарят на карактеристиките от сервизната документация може да се каже, че топлят само на терия, но с новите маркови машини не е така. Харата си дават каква е отдавната мощност при -10 градуса. Примерно отдаваната номинална мошност при -10 градуса на FTXG25 e 2.17KW. Това е при 20 градуса стайна температура, показание на сух термометър. Това не е само не теория, а и на практика.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Julian ти кога ще се научиш да четеш преди да се заяждаш. Въпроса е за конкретен модел с конкретна мощност и конкретна квадратура. Отново демонстрираш с поста си поведение на фуклив пубер.
    Освен това много от теб наречените "нови" и "маркови" машини не са нито нови нито маркови.
    23 квадрата помещение с 2.17 киловата при -10 градуса ще отоплиш само при идеални условия, но повечето хора не живеят в идеално изолирани домове в какъвто ти вероятно живееш и за което май още не си се изфукал .

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Е как няма да затопля с 2 киловата 20квадрата помещение. Не да не съм го правил. И кои машини според теб не са маркови. Даикин, Митсубиши, Фуджи? Повечето хора вече си сложиха изолация на апартаментите, а и имного хора са с нова дограма. Това ли са идеалните условия? 4см фибран или стеропор и дограма с евтин стъклопакет. Не са идеални, но вършат относително добра работа. Точно ти демонстрираш поведени на "фуклив пубер" с тоите стари климатици и не приемаш нищо по-различно. Хората са си написали климатика при кави условия работи, а ти не вярваш. Ами нали се дава гаранция и после ще протестиращ, че климатика нетопли. Вече ти обясниха, че от 20 квадрата до 20 квадртата има голяма разлика. Много янсо, че ако си в панелка със стара дограма ще сложиш по-мощен климаитк. Освен това мощността която съм написъл е номинална, а не максимална.

18. Тук е от
    Oct 2007

помооощ! Какво ще кажете за Самсунг aqv 12 fa? Какъв инвертор да си купя- става въпрос за 12-ска?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 114 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе