23 квадрата на отопление на Мицубишито ще са му тамън обаче ако живееш в южна Гърция. Тази фирма си ги пише едни квадратури... обикновенни мошеници.
23 квадрата на отопление на Мицубишито ще са му тамън обаче ако живееш в южна Гърция. Тази фирма си ги пише едни квадратури... обикновенни мошеници.
Продължават хората да не си смятат необходимата мощност и да карат на късмет ..
Квадратурите въобще не са измислени. Не е проблем да топли площите които са написано, ако височината на таваните е до 2.7м. За твоя информация аз отоплявам стая 18кв.м 3м висока с конвенционален даикин 25-ца. Ами няма проблеми и при отрицателни температури. Разбира се имам изолация. Освен това на това митсубиши COP-a му ще е по голям при -10 градуса от конвенциоанален даикин, съовтено изходната мощност ще е по голяма. Най-добре е да се правтя сметки за необходимата мощност, а не да се говори наизуст според квадратуера или обем, но така е по лесно, а леко преоразмеряване не е проблем.Първоначално публикувано от blue1
Колкото и да му е голям СОР а на Митсубишито оптималната мощност на отопление е 2,7 киловата. При -10 градуса ще топли площ от 23 квадрата само на теория. При всички случаи рекламата подвежда даже и заради факта, че са написали 45-70 кубични метра ( 17 - 23 квадратни метра ). Моят апартамент ако е изолиран като термус аз и със 100 ватова крушка ще го отоплявам.
Уловки:
Доста търговци на климатици , както и някой фирми за доставки и монтаж представят максималната отоплителна мощност на инверторите като основна характеристика, която се взема впредвид при избора на климатик за "енергийно" покриване на помещенията. Обикновено се декларира, че по-маломощния ( по-евтиния) модел "ще върши работа" като не се взема под внимание, че трябва да се предвиди запас по климатична мощност за работа при много ниски температури, също и режимът на работа на машината. При първоначалното си включване климатика тръгва с максимална мощност, като цели достигане за много кратко време избраната от нас температура, след което нормалната му работа се осъществява в режим на 30 - 40 % мощност. При тези условия климатика е безшумен и икономичен. Топлината в стаята постъпва равномерно и се наслаждаваме на комфорт.
Здравейте, надявам се това да е правилното място за питането ми.
Значи става въпрос за Пловдив.
Последен етаж.Помещение -доста голямо, кухня, хол и антре, както и стълбище за второто ниво( в хола).Общо съм сметнал кубатурата ~ 110 м3
Значи жилището е тухлено, но за съжаление няма изолация. Дограмата е ПВЦ.За отопление питам.
Прилагам една набързо скалъпена схема.
Какъв по мощност климатик ще ми трябва?
Колко ток горе-долу, ако работи да кажем нонстоп или само вечер?
Дали има японски секънд хенд, който би ми свършил работа? ако да, колко ~ левчета да си приготвя?
Мерси!
ето я и схемичката
![]()
ack за помещението ти ще е необходим климатик отдаващ около 6 киловата топлинна мощност, подобно помещение има мой приятел където климатизацията я решихме с два броя инвертори Фуджитсо единият 12 а другият 9 естествено японски втора ръка. С монтажа излязоха около 1200 лева. По принцип може и да се постави само една по-мощна машина, но аз смятам че заради свода отоплението няма да е много ефективно. Най-добре може да се прецени на място от фирмата която избереш за климатика. За нови или втора ръка японски климатици в Пловдив има достатъчно фирми, но аз съм се насочил към една чийто клиент съм от доста години. За сметките е доста относително да се казва предварително колко биха били в твоя случай, моят приятел не е плащал повече от 100 лева в най студеният месец. За фирмата мога да ти изпратя телефон на лична ако желаеш.
При -10 градуса ще топли площ от 23 квадрата само на теория....ЕДИН ФАКТ.Хола в апартамента на баща ми 21 кв. на 2.6 височина,изцяло вътрешен,южен,тухла ---вън -10 градуса ,без отопление на апартамента вътре 6 градуса.....Моя хол 19 кв. на 2.70 височина изцяло вътрешен ,южен,стени бетон ,ЕПК,вън -10 градуса ,вътре без отоплителен уред 15 градуса.Неговия апартамент е на първия етаж,в тухлена четириетажна коперация,моя е на 6-тия в ЕПК с отопляващи се съседи.Така,че тва за кубатурата ,квадратурата ,тухлата ,панела,е също много относително понятие.
Най-голямата разлика идва от това дали сградата има парно или не.
Някои има ли впечатления от този Самсунг?- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026165. Дали става за отопление през студените зимни месеци, особено при -5 по Целзий? Този разход на енергия от 0,73/0,91 кв/ч дали е реален или е просто поредната заблуда с цел привличане на клиенти?
Не разбрахте ли 1-вия основен закон при климатиците : бягай от Самсунг и КиКПървоначално публикувано от volang
АКо на твоите стари климатици не си отговарят на карактеристиките от сервизната документация може да се каже, че топлят само на терия, но с новите маркови машини не е така. Харата си дават каква е отдавната мощност при -10 градуса. Примерно отдаваната номинална мошност при -10 градуса на FTXG25 e 2.17KW. Това е при 20 градуса стайна температура, показание на сух термометър. Това не е само не теория, а и на практика.Първоначално публикувано от blue1
Julian ти кога ще се научиш да четеш преди да се заяждаш. Въпроса е за конкретен модел с конкретна мощност и конкретна квадратура. Отново демонстрираш с поста си поведение на фуклив пубер.
Освен това много от теб наречените "нови" и "маркови" машини не са нито нови нито маркови.
23 квадрата помещение с 2.17 киловата при -10 градуса ще отоплиш само при идеални условия, но повечето хора не живеят в идеално изолирани домове в какъвто ти вероятно живееш и за което май още не си се изфукал .![]()
Е как няма да затопля с 2 киловата 20квадрата помещение. Не да не съм го правил. И кои машини според теб не са маркови. Даикин, Митсубиши, Фуджи? Повечето хора вече си сложиха изолация на апартаментите, а и имного хора са с нова дограма. Това ли са идеалните условия? 4см фибран или стеропор и дограма с евтин стъклопакет. Не са идеални, но вършат относително добра работа. Точно ти демонстрираш поведени на "фуклив пубер" с тоите стари климатици и не приемаш нищо по-различно. Хората са си написали климатика при кави условия работи, а ти не вярваш. Ами нали се дава гаранция и после ще протестиращ, че климатика нетопли. Вече ти обясниха, че от 20 квадрата до 20 квадртата има голяма разлика. Много янсо, че ако си в панелка със стара дограма ще сложиш по-мощен климаитк. Освен това мощността която съм написъл е номинална, а не максимална.
помооощ! Какво ще кажете за Самсунг aqv 12 fa? Какъв инвертор да си купя- става въпрос за 12-ска?