Е как няма да мине. 2 конвенционални климатика и ще се вмести. Виж по горе.Първоначално публикувано от deian
Е как няма да мине. 2 конвенционални климатика и ще се вмести. Виж по горе.Първоначално публикувано от deian
Ето схема на двете стаи.![]()
Е добре де за кво китайски не мога ли примерно да си купя панасоник 14-ка. А и нали за да са японски трябва да са на 60 Херца, а не знам дали е много добре да си вземам нещо,което не е предназначено за нашия пазар. Какво ще кажете. Днеска гледах и едно Митсубиши Електрик Mitsubishi MSZ-GC35VA
Meжду тях това голяма врата ли е или може би дори няма врата, а само нещо като свод между двете стаи и на практика са почти като една?
Според мен единственият начин е да сложиш по-мощен климатик в голямата стая на стената с прозореца (над него ако е възможно) и да е директно насочен срещу вратата към малката стая. Но ако ще го правиш този вариант с един климатик - задължително хубав инвертор. Иначе си остава варианта за два по-малки в двете стаи.
Здравейте! Нов съм тук,и много се радвам,че има такива компетенции...Живея в Дряново...И имам един въпрос ..например към BLUE1,четох доста тук...Противно на желанията ми,дъщеря ми иска да вземе втора употреба клима,от Търновска фирма...След триседмични телефонни разговори,отидохме на място,и помолиха да изчакаме зареждане...Искахме 12-ка,за дневната-4х3,плюс малко,2 квадрата боксче,нямало-една 14-ка не ви ли устройва?-Да,добре,14-ка...Уф,тя била запазена,а 15-ка?! Добре,ама нека е последна!Днес отидох до фирмата да видя Дзверо-Тошиба-RAS 281 UTR...Дано правилно съм мярнал през найлона цифрите...Търсих...и нищо...Цената е 800лв с монтажа?!?Каза ми пича,че е 1999г.модел,и искал да го тества първо,та моля ви,дайте нещо като инфо,какво да правя,бюджета ми е 900лв,а те драснаха из чужбина и до 2 седмици-трябва да сложа климатик...Много ви благодаря,момчета!!!! Живи и здрави!!!
бюджета ми е 900лв
Трудно ще намериш свестен климатик за тези пари,то само компресора на инвертора е горе-долу толкова!
Във форума отдавна се води голям спор за и против климатиците 2ра ръка.
За мен климатик 2ра ръка (особено на 5+ години) е нещо, като употребяване тоалетна хартия, т.е. съм твърд привърженик на новите машини.
С този бюджет без колебение бих си купил един Хайер.
Да прави сте,и аз не ми се иска 2-ра ръка,но това е положението..Е,900лв за стар дарак са добри пари,четох тук по 500-700лв,и то 2000,2002 г,та това ми беше молбата-просто исках да знам коя година е производство,и малко данни,дали наистина е 15-ка?!Защото,пича доста се смути,като споменах,че ще го търся из нета,нещо от рода-А,едва ли,то там ..малко по-старите ги няма...Моля ви,момчета,ако някой даде линкче,или инфо-две студени бирички!!!/Идва лято!/ Tochiba RAS 281 UTR..
Е това трябва да е 28-ца - 9ка по другия стандарт. Питай blue1 за годината на производство, щото да не купиш 9-10 годишна 9ка за 900 лвПървоначално публикувано от ipsilan
ПС: За 1000 лв има конвеционален Fujitsu 9ka, нов разбира се.
Ние тук смятаме така=1куб.м x 80 вт-сигурно отопление/за охлаждане-50 вт./
малко уточнение-средната зимна температура рядко пада под минус 10 градуса
Да,вече изчислих,от предишни постове разбрах как,но 9-ка ми е малък,4х3 м,плюс 2-3 квадрата бокс,а и понякога вратата към коридора стои отворена-и там още 4-5 кв и това на височина 2.60...Абе май 12-ка стига,а Blue1 липсва,ще го попитам!Знае,момчето,а и е печен... Мерси,момчета!!!! Ех,как да му изровя данните отнякъде,пустия му дарак...
Нормално ли е да чакам 20 дни за монтаж на климатик ?!?
За около 1000-1100лв можеш да си купиш нов климатик Фуджи с КОП 4. Климатика е конвенционален. Даикин-а е струва някъде там. Това е с монтажа. Така имаш нов марков климатик с гаранция и извънгаранционен сервиз. Единствения проблем е, че живееш в Дряново. Ще трявбва да плащаш за транспорт от Търново.
Добре де много ли е голяма разликата в консумацията на един инверторен и един конвеционален примерно ако и двата са работили 24 часа.