Страница 77 от 114 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. evt
    evt е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Айде и аз да се включа щото може да съм полезна на някой.
    Миналата година си купихме инверторен климатик Toshiba Daisekai. Живеем в къща без изолация, с дървена дограма от 19... и незнам коя година. Парично изразено отоплението ни излезе 150 лв. за целия сезон, като климатика не е спирал да работи. Всъщност е спирал да му измием филтрите и пак бачкане.Отоплявали сме стая и кухня около 30 кв. на 2,70 височина. Сутрин си пием кафето като бели хора. Страшно сме доволни от него. Единствено ме дразни фирмата от която го взехме ама то отсвирено вече, сега ме мотат за профилактиката ама аз съм нахална та обещаха че ще дойдат. Пожелавам на всички да останат толкова доволни от климатиците си колкото аз от моя,независимо от марката.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ако в гаранцията не те задължават да правиш профилактика няма смисъл да си даваш парите. За една година работа климатика не се нуждае кой знае от каква профилактика. Може дамо са си купиш един спрей за почистване на вътрешното тяло. Само се напръсква с него топлобменника и толкова.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

За 7 години работа ,мойта Осака ги извиках само пьрвата година .Като ги видях какво почистиха ,повече им казах забрави .Нито сьм дозареждал с фреон нито нищо,сам си го обслужвам.Не знам още колко ще изкара.но както казват някой берекет...Айде сьс здраве.

5. evt
    evt е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Точно че трябва да му се продължи гаранцията за която трябва да си платя което меко казано ми е странно

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Какво му е странното. Това си е начин да платиш повече пари. Затов акогато се купува климатик и това трябва да се гледа иначе уш евтино после излиза по-скъпо.

7. Тук е от
    Mar 2005

evt интересува ме колко пари искат за тази профилактика фирмите, че ние които избираме сега климатик да си правим сметките за бъдещата покупка.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Абе не трябва да ти искат задължителна профилактика. Остави ги парите. Цената за профикатика е различна, но и с различно качество се прави. Вече е писано какво трябва да се прави при профилактика.

10. evt
    evt е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Миналата година казаха че профилактиката е 30 лв. тази година вече е 50 лв. /за фирма Драмакс /
    Когато купувахме климатика ми казаха че е с 3 години гаранция. Никой обаче не уточни че всъщност всяка година до 3 та си плащам за нея. Това го разбрах при монтажа.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от evt
    Миналата година казаха че профилактиката е 30 лв. тази година вече е 50 лв. /за фирма Драмакс /
    Когато купувахме климатика ми казаха че е с 3 години гаранция. Никой обаче не уточни че всъщност всяка година до 3 та си плащам за нея. Това го разбрах при монтажа.
    Повечето фирми са така. Затова трябва да се пита като купуваш, дали профилактиката е задължителна и колко струва и така да прецениш офертите.

12. evt
    evt е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

"Минало бешело".
    Поне климатика излезе добър и икономичен.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,
    какво ще кажете за модел Sanyo SAP SK28T. Казаха ми,че е 14-ка и много го похвалиха. Като цена ми казаха 1430лв. Някой има ли впечатления за него. Ще съм много благодарна на всички, които отговорят.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Поредният излъган. Климатика не е 14-ка. В означението има числото 28. Това означава, че е 28-ца, което е някъде около 10-ка по другия стандарт.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Привет! Искам да питам проблем ли за инвертор да тръгва и спира постоянно (поради надвишаване зададената температура). Все още е топло, а и стаята е с изолация... климатика работи 3-5 минути и спира. Тия чести включвания могат ли да доведат до по-бързо износване на компресора или друг сериозен проблем, който да съкрати живота на климатика? Все пак мисля че не е проектиран за такъв режим. Става въпрос за фугжицу ASYA09LCC. И това как се отразява на сметката за тока в сравнение ако работи постоянно?

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от golbanan
    Здравейте,
    какво ще кажете за модел Sanyo SAP SK28T. Казаха ми,че е 14-ка и много го похвалиха. Като цена ми казаха 1430лв. Някой има ли впечатления за него. Ще съм много благодарна на всички, които отговорят.
    Тук можеш да видиш характеристиките на твоя климатик http://www.e-life-sanyo.com/support/.../SAP-SK22T.pdf

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Привет! Искам да питам проблем ли за инвертор да тръгва и спира постоянно (поради надвишаване зададената температура). Все още е топло, а и стаята е с изолация... климатика работи 3-5 минути и спира. Тия чести включвания могат ли да доведат до по-бързо износване на компресора или друг сериозен проблем, който да съкрати живота на климатика? Все пак мисля че не е проектиран за такъв режим. Става въпрос за фугжицу ASYA09LCC. И това как се отразява на сметката за тока в сравнение ако работи постоянно?
    Работи както трябва, климатика е ок, а за сметката на ток е повече от ясно как ще се отрази.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 114 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе