Тук има отзиви на собственик на GENERAL FUJITSU-ASH 09 UB (конвенционален):Първоначално публикувано от dkirev
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=23881.0
Тук има отзиви на собственик на GENERAL FUJITSU-ASH 09 UB (конвенционален):Първоначално публикувано от dkirev
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=23881.0
Благодаря за отговорите, явно в сервизната документация се резервират, защото за отопление дават оптимални -5 гр.а дефакто се оказва че работи и при -20. Продавачката ми каза че почти няма разлика между ASH 09 UB (конвенционален) и ASH 09LC (инверторен)-оптимални -20гр. разликата е около 300 лв. Чудя се да ли си заслужава да се бръкна още малко?
Ти решаваш.Предимствата на ASH 09LC (инверторен) са ясни: гарантирано работи до -15гр,по тиха работа,по постоянна температура в стаята.Първоначално публикувано от dkirev
Не е вярно, че почти няма разлика. Щом разликато е само 300лв по добре вземай инверторта, който се знае, че работи много добре при ниски температури.Първоначално публикувано от dkirev
Някакви идеи по моя въпрос относно Тошибата???
Здравейте на всички От известно време се ровя във форума,много ми е от полза за климите - не успях да изчета съвсем всичко,затова ще питам,дано се намери някой да помогне с мнение имаме 2 преходни стаи -среден хол,южно излижение, 17 м2 ,от него се влиза в спалня - също южно,но с крайна стена на запад 14м2.Сега се нанасяме,така че не мога да кажа как е зимата,от Варна сме,така че не би трябвало да ни брули източния вятър.Първо си мислих за малайзийски Панасоник 12,но после размислих за Мицубиши 35.Ходихме до Климаком,представители на Мицубиши Електрик,предложиха ми 2 вида - серия FA по-луксозна и GS-стандартна.Доколкото сравних показателите май са почти еднакви - луксозната е малко по-икономична и екстрата и е,че има допълнителен филтър и сензор,който регулира темп. да е еднаква във всички точки на стаята,но и цената е 500лв отгоре и ми идват множко.Момичето обаче каза,че със стандартната няма да мога да отоплявам въпросните 31м2,въпреки,че са 35-ци Това рекламен трик ли е,че да взема по-скъпата?И кой са по-добри Мицубиши Електрик или Мицубиши Хеви Индъстрийз?Мерси на всички
dkirev
Аз имам FUJITSU ASY 14LС от около 5месеца, а от вчера и Fujitsu ASY-09LC. Това което ми направи впечатление веднага е, че вътрешното тяло е доста голямо и масивно за 9-ка, същото на вид и размер като на 14-ката , под капаците също не открих никаква видима/за не професионално око/ разлика, само оборотите на вентилатора са малко по-ниски, и въпреки това струята е доста силна за стаята 40куб. м., едва ли някога ще го оставя да работи на най-високата му степен.
Ако държиш на тишината и комфотра мятай се на инверторната машина. Вътрешните тела Fujitsu пукат леко на отопление, и ако вземеш конвенционален, това пукане ще го чуваш всеки път когато се включва, докато при инвертония се чува само при първоначално пускане, и в случайте когато се размразява.
Ами, общо взето това се сещам , имам един ПДФ фаил за моделите на Fujitsu-2006, има доста инфо, ако искаш дай мейл да ти го пратя.
Мисли други варианти.Първоначално публикувано от Ecartoen
Ecartoen
Определено тази 10-ка ще слабичка за хола ти.
jerry
Бегай пак при каката и я питай, как така луксозния ще те топли а стандартния не, след като и двата са с еднакви показатели
Не се поддавайте, някакви червисани кукли да ви пързалят
Някой да даде мнение за Midea MSV1-09 (VERTU) - конвенционален?
Готин е комперсор тошиба работи тихо доста екстри като функция следвай ме йонизатор и др единствен кусур малко по високата цена. Има и още един модел днес ги получих MSV2-09HR с плазмен филтър не е огледален обаче.Първоначално публикувано от stekyman
Някой може ли да ми каже от къде идва разликата в буквите на модификацията Fujitsu ,ASH,ASHA,ASHB,ASY
За кой ли път вече пишем ,че фирмата Fujitsu продава едни и същи климатици под три марки /Fujitsu, GENERAL и FUJI ELECTRIC / с различни букви.От тук си свали каталозите и виж разликите в моделите!Първоначално публикувано от dkirev
http://www.general-bg.com/index.php
Здравейте на всички. Първо искам да се извиня, че не успях да прегледам много от темите за климатици. Въпросът е, че искаме да си вземем климатик за дома, а нямам никакви наблюдения за тях. Помещението е хол с трапезария и общо е около 30-35 кв. м. Единствено разбрах, че 12-ка би ми свършила работа. Ще се ползва сега предимно за охлаждане и евентуално за отопляне през зимата. Набелязал съм този модел MIDEA MSQ3 12HR за 550лв. Може ли някой да каже дали си заслужава или евентуално да ме насочи към друг подобен модел пак за тия пари горе-долу. Ето тук намерих повече информация за него но пак казвам не съм много на ти с тази техника.
http://ukrspecklimat.com.ua/product_...roducts_id=682
http://holodok.com.ua/index.php?bran...productID=1693
Дано някой да успее да ме насочи правилни за избора.
За отопление през зимата този климатик няма да ти върши работа ,за тези 35 кв .Трябва ти инвенторен климатик,за охлаждане може и да върши работа НО все пак зависи каква температура искаш да подържаш.