ba4 dido не се претеснявай и аз имам същия климатик и работи по същият начин,времето все още е меко.А за сметката за ток е ясно,щом не работи постоянно по-малко ток.
ba4 dido не се претеснявай и аз имам същия климатик и работи по същият начин,времето все още е меко.А за сметката за ток е ясно,щом не работи постоянно по-малко ток.
Julian къде мога да видя кое число колко е по другия стандарт и какво би ми препоръчал за около 25-30 кв.м приготвила съм 1600 лв. Ще съм ти много блаодарна.
golbanan,
25-ца = 9-ка
28-ца = 10-ка някъде
35-ца = 12-ка
А какво бихте ми препоръчали за около 1600 лв. Аз най-много се колебая дали да взема климатик на 50 Херца или на 60 Херца.
25-30квадрата 18ка ще ти трябва
Fujitsu ASYA12LCC !Първоначално публикувано от golbanan
Като знам повечето как смятат квадратите "грубо".Първоначално публикувано от airclima
![]()
![]()
при мене са две стаи хол с трапезария Сега ще ги имеря
ХОЛ:3.5 м ширина 5 м дъжина 2.6 височина ТРАПЕЗАРИЯ:дължина 3.5 ширина 3.2 височината е същата 2.6
И какво ще ми кажете отностно това примерно да си купя Митсубиши на 50 или на 60 Херца. Ще има ли огромна разлика м/у Японските и тези за нашия пазар.
Значи имаш 28,7 кв. м. или 75 кубични метра.
Според мен ти трябва максимум 12-ца, даже ще си презапасена, но ако бъркам ме поправете.
Гледай им COP-а и EER-a, но все пак не бих ти препоръчал 60 Херца и 110 В.
Гледай около 4-4.5кв отоплителна мощност да е за тази кубатура.
Опиши подробно стаята, помещението, което ще отопляваш. Квадратура и височина ги уточни, дограма, изолация, изложение. Можеби 12-ка инвертощ ще свърши работа. Ако не се вместиш във Fuji инветор 12-ка(35-ца), може да вземеш конвенционален Даикин 50-ка.Първоначално публикувано от golbanan
Хола е Юг трапезарията е север с дървена дограма но сме я уплатнявали, до колкото можеАпартамента като цяло е топличък в момента имаше два три дни много студени бяхме включили една малка елва и за половин час ставаше горещо,но все пак температурите са все още високи.
Да добавя, че апартамента е външен.
Има лоша новина за теб. Ще трябва да сложиш два климатика, а така за да зе вместиш в 1600лв трябва да сложиш от най-евтините Китйски климатици.
За хола : конвенционален Fujitsu 9 - ka ~ 1000 лв, за трапезарията конвенционален Panasonic 9-ka ~ 600-700 лв.Първоначално публикувано от golbanan
Я надраскай някаква схема на Paint примерно и я качи тук. Ти искаш да отопляваш 2 стаи ли? Аз мислех, че са от новото строителство слети в една голяма стая. Ама те май нямат нищо общо помежду си. Я изясни намеренията си? Но с 1600 лв май няма да минеш.