Спешно искам мнение за климатикSAMSUNG AQV-09MSA. НАГРАДЕН Е ЗА КЛИМАТИК НА 2007 ГОДИНА.
Спешно искам мнение за климатикSAMSUNG AQV-09MSA. НАГРАДЕН Е ЗА КЛИМАТИК НА 2007 ГОДИНА.
Кой го е наградил този климатик ?
Който не го е ползвал........
А кой ти каза, че е награден? Да не е някой колосален надпис в някой Техно* магазин
Лятото и аз бях лапнал по евтините маркови клими Самсунг,ама бързо се светнах. ....Мога да кажа за истинска случка с мои познати....Та лятото ги срещам и се хвалят хората ,как си купили 4 климатика Самсунг от Техномаркет и чакат след 10 дена групата да ги монтира .Една 12-ка и три 9-ки за цял апартамент.Аз аматьор като тях, ама бях понаучил малко неща за въпросните клими и им казвам ,че не им е най-удачния избор , а ако нямат късмет може да се окажат и доста прецакани с тези инвертори.На другия ден те звъннали на групата монтажници дет ще им слага климите и споделили мойте притеснения с тях. ...Пичовете излезнали печени и им казали буквално... ..Абе тия машинки имат някакъв технологичен проблем ,нещо в самото проектиране е сбъркано и яко дефектират.Предложили им да говорят с магазина и да ги сменят с малко доплащане за Хитачита.Сменили им ги без проблем.Първоначално публикувано от mila_nadi
mila_nadi, няма ли да се включиш и защо точно на Самсунг си се спряла ?
deian, 100% е някой надпис в Техно...
Щото не е чела предни постове...Какво пък,щом си заслужава наградата...
Това ми звучи като "Лада е наградена за кола на 2007г."
Първоначално публикувано от mila_nadi
Е що? Наградена е в Чукотка 2007 г, от 3-ма чукчи - експерти.Първоначално публикувано от bobo21
Момчета,въпрос,че този който ми трябва го няма- климатика работи от 15.00ч трудно достигна 20гр,при зададени 25,и слизайки да погледна оттолу машината- преди малко-гледам ...да не кажа,че тече,но сериозно капе от двете дупки/явно за вентилация/-от долния капак...Поставен е на 2-я етаж,така,че идеално го виждам отдолу...Идеи...едва ли е конденз...пък от тръбичката за конденза-нищо не тече...Саньо SAP CE 286 VSD
Капе конденз, а тръбичката която споменаваш да не би да е от вътрешното тяло, защото тя не капе като е на отопляване. За 1 път ли ти го прави този проблем - да топли слабоПървоначално публикувано от ipsilan
Да,днес го монтираха...Е така ли ще капе?!Що не тече...Че то тая ламаринка няма да изкара зимата,ще ръждяса за 3-4 месеца...И защо от долното дъно...тече...уплаших се,все съм виждал да капе,ама това почти тече! Иначе тихо и гот си работи машинката,тръбния път е 3.9 м,не са доливали фреон...Откакто съм го пуснал/т.е. те де../-бичи на МАХ вент само от време на време -за 3-4 мин,спира,сигурно размразява,и пак...А е 12,за 50м3 стая...Притеснява ме това течене...Толкова ли джапанките не са измислили начин да хващат тоя,ако е конденз-в тръбичка а да шурти от цялото дъно на тялото...Долу тротоара е мокър в диаметър 3м...И топлата струя,излизаща от вътрешното тяло е...приятна,но не ...горещичка-около 34-36гр...Мушон,кажи!
По притеснителното е , че топли малко. И не е 12-ка а е 10-ка. 12-ка е равно на 35-ца, твоя е 28-ца. Поредния излъган с мощността на японски климатик. Като стане под 7-8 градуса предполагам , че няма да стопля добре стаята. Питай blue1 да ти каже на колко годинки е и други подробности разбира се.
Ок,но отдава 4.4KW на отопление,затова взех малко по-мощен,щото тук е хладно,и стаята е такава,ами така ли ще я караме?! С 18-20 гр максимум?!Че тук в Габровския балкан става -15,-18гр,тогава? Ей.как с едно нещо в тоя живот не ми тръгна,бе....
Може и фреона да не достига. С тази мощност трябва да дигнеш и до 25 градуса. Нали имаш гаранция, сега е момента да питаш.Първоначално публикувано от ipsilan