Страница 93 от 114 ПърваПърва ... 43839192939495103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

ipsilan
    Аверчето не те е излъгало!

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ipsilan: Това че монтажниците са вакуумирали добре ама ти знаеш ли този фреон с които е било пълно външното тяло дали е бил само фреон или + въздух, защото климатика ти не е нов за да си сигурен в това, затова и ти казах че машината ти си има история, никой не я знае каква. Например от къде може да има въздух: може да е бил ремонтирван, да е бил местен (демонтаж-монтаж) и други вероятности.

За качествено маниашко въкуумирване: около 5 минути вакуумирване, 20 минути изчакване на вакуум, проверка на вакуума, после пак около 5 минути, пускаш маничко фреон межувременно издърпва го помпата и затваряш манометрите, спираш помпата, пускаш фреона, вдига налягането над 0, разкачаш манометрите.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Ясно,..загазил съм...Благодаря ти! Нищо подобно-казах-3-4мин бръмча помпичката,разкачиха,взе да свързва кранчетата,ядоса се на някаква игла-малко клапанче във щуцера,завиха,като на наакано бебе,с пръст нагоре ми обясни как да работя с дистанционното,къде пипам и къде не .."Тряааа пипъш,чу ли! Само туй,щот после да няма-илати,чи ни рабути...! Тука няаа а пипъш!!"-Дай парите-ай,чаоо...И всичко това как може да се установи...Нали налягане,манометри...

5. Тук е от
    Feb 2006

Valen 1,манометрите не ги ли сваляш когато си измерил налягането?

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

klimatik: За някой марки климатици в инструкциите за монтаж и гаранционните им карти има поле за измереното налягане. Който проявява интерес към работата на един климатик може да си го измерва, ние не го правим, ако клиента желае може, но какво ще разбере като му кажем дадена цифра, защото налягането на фреона е плаващо и зависи от мощноста на компресора, външната температура, от температурата в стаята, от скоростта на вентилатора (за различните марки и модели скоростите на вентилатора и топлообменниците са различни). Измереното налягане може да се приеме ориентировъчно дали е горе-долу добре. Налягането на фреона не е накаква абсолютна точна стойност или еталон на който трябва да отговаря.

Фирмата в която работя монтира само нови климатици, много рядко втора употреба, на новите климатици не замерваме налягането поради безпредметност, за втората употреба в зависимост от историята на климатика. Когато се мери налягане и после трябва да се разкачат манометрите се губи фреон, защо да влошаваме работата на нов климатик изпускайки му фреон. Ако ни се стори че климатика не работи добре може да му закачим манометри за проверка.

7. Тук е от
    Feb 2006

В гаранционните карти какво попълвате,където пише налягане на фреон? Какво то ви хрумне ли?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Към ползващите HAIER: Задавайте малки температурни разлики и вентилатора на вътрешно тяло на МАХ,
    При тия температури ( -1 до 5 ) градуса и мъглата ако задавате по-голяма температура от 2 градуса климата си прекарва почти половината от времето в обезскрежаване и не топли.
    Правилна забележка!А, освен това дали климатика е предназначен за този обем,дали може да постигне зададената температура,колко време я поддържа,отваря ли се непрекъснато вратата на помещението,където е монтиран.....и т.н. до безкрайност-въпроси които всеки нормален техник би Ви задал!!!
    Гледайки снимката си мисля,че е обществено място/магазин,кафе,бирария/....

10. Тук е от
    Feb 2006

Dindo, аз имам Haier. Обикновен е. Работи перфектно. Сега в момента съм го пуснал на пълна мощност

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от ipsilan
    Уф,Диндо,обикалях,бе брат...Честно казано-в комплекса тук-около 10 блока с по 2- 3 входа по на 5 етажа-всички ми харесаха,с изключение на най-близкия до мен съсед-голяма агитация ми удари да си купя КОБЕ...Неинвертор...беше задал 24гр-почти час стоях,..ами не ги усетих...Алкохол никога не съм пил в живота си,аз съм малко....смотан....Та-Панасоници,Самсунги Мидеи,Хаери-всякакви тук-трещи бучи,люшка се,плюе...обаче топличкооооо,аз не искам да ходя по шорти-но за 10ч работа на Мах-едва да додрапа до 18-20гр...Еееее...Диндо,нали няма нищо лично!?
    KOBE/бранд име на климатици AUX за Милен Ефендулов-Варна/
    TREO/бранд име на климатици AUX за Атанас Лозанов-TEMPEX-Пловдив/
    NIPPON/бранд име на климатици AUX за БИТТЕЛ-Пловдив/
    NEO/бранд име на климатици AUX за Техномаркет/
    ....и т.н.
    Според мен,климатика си е инвестиция и не трябва да се правят компромиси при избора!Честно казано,трудно е да дадеш съвет на човек с определен бюджет за добро попадение за марка,заради това и не коментирам или препоръчвам марки,но съберете повече Ваши впечатления от работата на моделите,към които сте се насочили!Винаги има компромис-къде ще натежи си определята Вие!

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от klimatik
    Dindo, аз имам Haier. Обикновен е. Работи перфектно. Сега в момента съм го пуснал на пълна мощност
    Обратното би било ненормално,нали!Все пак заради това си го купил

13. Member
    Тук е от
    Nov 2007

[quote=dindo
    Според мен,климатика си е инвестиция и не трябва да се правят компромиси при избора!Честно казано,трудно е да дадеш съвет на човек с определен бюджет за добро попадение за марка,заради това и не коментирам или препоръчвам марки,но съберете повече Ваши впечатления от работата на моделите,към които сте се насочили!Винаги има компромис-къде ще натежи си определята Вие!
    [/quote]
    Виж,братчето ми,нямам нищо против китайските...неща,но като потребител ти се иска единицата вещ,за която дали си заделил,или откраднал пари,не е важно-поне да си ги оправдае,поне в поносим срок ,и с работа-максимално качествена,за която е предназначено...Не мисля,че само аз съм страдал от китайски...неща,всичките ми приятели и познати- и те използват нецензурния ми речник,в желанието си да .похвалят нещо...китайско,или турско,знаеш колко печки,ютии,разни уреди гърмяха,окъсяваха,та май и човешки жертви има.Преди време,2-3г..работих 3 г. в Холандия,в интернационално обкръжение,имах приятели освен другите,и от жълтата раса,та Белгия беше на 20км и често ходехме до огромни пазари,които се правеха в определени дни...На въпроса ми-ето,симпатично,евтино.. ДВД-взимай!-те поклащаха глави,обръща го и ми показва-Made in China-е,да де-вашо...No,thank you...Не казвам,че някои неща не се справят,но то е по-ненадеждно от лотария,да попаднеш на такова.И още дълга история,за качество,афинитет,ако щеш от подобни китайски...неща...Ще плача като вдовица за...кекс,но няма да се откажа,в случая от тоя климатик,още по-вече,че проблема не е в него,а в монтажа...Мир!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Проблема е в това че си повярвал на това че купуваш японска машина на поносима цена но в действителност си купил климатик който някой като мене(днес свалих една тошиба на майка ми че ми писна да я правя и и монтирах нова мидея) го е изхвърли защото му е писнало от проблеми.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Вероятно си прав,аз ако знаех като се женех...Ако знаех каква е историята на машинката....Нали! Но факт е,че в къщи/предполагам не само аз/имам японски ..неща по на 10-40г-естествено само с козметични забележки,но безупречно си вършат предназначението,имам някои неща китайски...даже тази годишни,и с удоволствие заявявам,че нито едно от тях не работи! Безсмислено е да търся гаранция,шматкането напред-назад,скандалите и нервите ми не струват 30-50лв,имам опит,последното,което ме вбеси-беше микровелето-китайско...работи точно 2м и 22дни...Буквално го засилих от терасата,и циганчето отдолу го прибра/не съм ром-майка му почина-и то остана в апартамент,беше осиновено.../Извадих си старото Хитачи от мазето,прибрано,че е старо,работило поне 15-16г...и пак с него...Не казвам,че нямат попадения,но лично аз,ако има начин-с бодра стъпка заобикалям ..жълто.Поне на този етап,е,някой ден може да станат по-добри от японците,е,тогава....Извинявам се,не ангажирвам никого,това е лично мое мнение!!!Между другото в Холандия също съм попадал на места,където се предлагат 2-ра ръка климатици,както ТВ,аудио,компютри и т.н...

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ipsilan: Кажи как ти работи в момента климатика, колко градуса му задаваш, достига ли ги, след колко време. Включва ли климатика на разкрежаване, колко често, когато включва забелязал ли си да има скреж по питата (да е побеляла). Пробвай първо да извикаш фирмата която ти го е продала и монтирала, като им се оплачеш че не си достига зададената температура. Първо те да му оправят работата, ако не успеят тогава търси алтернативи.

Виж си количеството на фреона с което трябва да се зареди климатика, указан е на лепенката на външното тяло, за някой марки и на вътрешното. Обади се на няколко фирми от твоят регион кажи им къде живееш и вземи оферти за вакуумиране и зареждане на климатик. И вече сам си прецени дали си заслужава да го правиш това, все пак има и вероятност да се окаже че не е такава причината, хубаво е първо някой техник да го види, но ако всичко по машината си е оригинално, топлообменниците и филтрите чисти, при монтажа няма пречупени тръби, аз не виждам друга.

18. Тук е от
    Nov 2007

Търся мнение за тези два климатика: hisense и haier ще се използва от време на време за стая 14 кв.м.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе