Страница 90 от 114 ПърваПърва ... 40808889909192100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейте,незнам какъв климатик да си закупя за цена около 1600-1800 лв.с монтаж.Ще отоплявам крайна стая от апартамент панел с южно изложение с външна и вътрешна изолация и с пвц дограма.Стаята е 30 м2. Благодаря на всички!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

М/у 4 и 5 kW отоплителна мощност ще ти трябва грубо.
    Попрочети темите в този форум и ще се ориентираш.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    HAIER-ите са железни! Така и така всичко е китайско, HAIERA поне наистина си е оригинално китайско и бие всички тия други "оригинални" марки по продажби на климатична техника.
    На първо място по продажби , ама в държавите където само се охлаждат с климатици, с Хайер се топлят само в южна Гърция.... аа сори, там се казваха Ехеl и са популярните климатици, които струват дневната надница на гръцки докер от пристанището...

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

HAIER-ите са железни! Така и така всичко е китайско, HAIERA поне наистина си е оригинално китайско и бие всички тия други "оригинални" марки по продажби на климатична техника.
    Също така в момента Хайера бие по изгорели компресори.

6. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте! Предстои ми закупуване на климатик за таванско помещение 20 кв.м със средна височина 2.40 м. Има PVC дограма, външна изолация по стени и вътрешна изолация по тавана. Трудно ми е да избера оптимално решение каква марка да бъде за около 1400-1500 лв. с монтаж, като ще се ползва най вече за отопление.Има една фирма във В. Търново която претендира че внася само японски климатици предназначени за вътршния пазар на Япония/ нови и втора употреба/ които ми предлагат Sharp AY-U22SC /казват че е 11-ка ?/, но не съм сигурен дали ще ми е достатъчен в най-студените дни и странното е че не мога да намеря информация за този модел на англииски език/ има само на японски/. Дайте мнение по въпроса. Благодаря предварително !

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Климатика наистина е за японският пазар, производство 2007 година, базов модел на Шарп с СОР - 4.7, но оптимална отоплителна мощност е 2.2 киловата което отговаря на 7-ца. В твоя случай този климатик, ще бъде малко слаб. Иначе машината си е много добра с разни плазми йонен филтър и самопочистващо се вътрешно тяло.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Кратка поправка.Най-много продажби на битови климатици за последните седем години в световен мащаб подред имат LG.
    Справка:JARN, Japan Air Conditioning Journal

10. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Yovchev
    Да, съгласен съм с теб.. но в момента друг начин за отопление няма за жалост...
    Тъй като помещението е дълго 8м, съществува ли вариант за 2х12 в двата края.. т.е няма ли да е по- добро разпределението на топлия въздух.. а и 12-ките са с по-голям COP. Въпросът е дали нама да си пречат на работата..
    Ако трябва ще стоя още един месец на студено и ще събера още малко пари.
    За да не си пречат двете 12 ки се слага мултисплит.За мезонет препоръчвам подово-таванни машини.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Има специални мултиспит системи, на които вътрешните тела работя синхронно. Предназначени са за едно помещение. За цени търсете официалните вносители на Даикин (Атаро, ММС) или фирма която продава Даикин.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Yovchev

Тъй като помещението е дълго 8м, съществува ли вариант за 2х12 в двата края.. т.е няма ли да е по- добро разпределението на топлия въздух.. а и 12-ките са с по-голям COP. Въпросът е дали нама да си пречат на работата..
    Скоро беше обсъждан този въпрос, ако има възможност за монтаж е по-добър вариант. Климатиците не могат да си пречат.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33924.0.html

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Има специални мултиспит системи, на които вътрешните тела работя синхронно. Предназначени са за едно помещение. За цени търсете официалните вносители на Даикин (Атаро, ММС) или фирма която продава Даикин.
    LG също имат синхронни машини. Но нека не забравяме че това са доста по-скъпи решения.

13. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Скоро беше обсъждан този въпрос, ако има възможност за монтаж е по-добър вариант. Климатиците не могат да си пречат.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33924.0.html

LG също имат синхронни машини. Но нека не забравяме че това са доста по-скъпи решения.
    30% по-скъпо. Но на фона на спестената енергия от синхронната работа, и гарантирания успех в рамките на три години е пренебрежимо малко.Таванно-подови машини включени в мултисплит 9 000 Btu + 12 000 Btu вътрешни тела + 19 000 Btu външно тяло гарантирано ще затоплят това помещение с разлика до 3 градуса разлика в хоризонтала.
    Този тип климатизация е професионална, и трябва да се приема като инвестиция.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

valen1
    имам същият проблем със самсунг aqv 12 fan/x
    Само че, при мен пиука 3, а не 4 пъти както при Вас. Светодиодите на външното тяло показват "IPM over current". Та въпроса ми е, имасш ли си на представа дали проблема ще изчезне ако се смени IPM?

16. Тук е от
    Nov 2005

Колеги, моля за съвет! От десетина дни експлоатирам в кухнята едно Хитачи RAS/RAC 08 KN. Климатика е нов, с две години гаранция. Направи ми впечатление, че независимо каква темепература му задавам на отопление / от 22 до 32 градуса/ температурата на въздушния поток е не по-висока от 34 градуса /в същия момент в стаята е около 21, а на вън около 0 до + 3 гр./. Това нормално ли е? В хола съм с панасоник инвертор и когато му задам 30 гр. струята се "напича" над 50 гр. Тръбния път на Хитачито ми е 4.5 м. в едната посока. Може би поради тази причина е необходимо да се допълни с фреон или може би при монтажа да са изпуснали част от него? Да се обръщам ли към сервиза и как мога да разбера дали фреона е достатъчно? Сега се сещам, че при монтажа замерих температурата-34 гр., но монтажниците казаха, че след 15 мин. като "набере" сила климатика щесе повиши още. После видях, че в гаранционната карта са записали температура на отопление 50 градуса. Друго също ми направи впечатление-Панасоника когато спира да размразява се чува отчетливо и високо един характерен звук като от парене локомотив на въздух под налягане, а при хитачито не се чува нищичко при размразяване, освет това процеса му отнема 15-20 мин. и най долната част на външното тяло си остава заледена. Дали се дължи недостиг на фреон и ако е така сервиза ли е длъжен да го допълни или е за моя сметка?
    P.S. Извинете ме за дългия пост, но исках да опиша подробно проблема.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

fujitsu: Информацията която получихме във връзка с проблема който се появи при нас беше да затягаме болтчетата на радиатора към платката на външното тяло за тази марка и модел климатик Samsung AQV 12 FAN,X. От тогава сме монтирали няколко такива модела, различни размери и на всичките не са им стегнати болтчетата до край.

Казаха ни от централният ни сервиз че ако климатика се ползва при такива условия може да изгори IPM (intelligent power module), процесорът и други елементи по платката. Този съвет ни го дадоха на база опитът който са придобили с този модел.

Когато ми се случи това на мен, нов климатик да изключва след 5 минути, разсъждавах много какви може да са причините, а то се оказа че китаеца на поточната линия не завива до край болтчетата на радиатора поради някакъв си негов личен мотив. С този пример ти показвам че инверторите са сложни откъм електроника машини и не може да се каже дали твоят проблем ще е само от IPM и че като го смениш ще се оправят нещата, може да се оправят може и да не се. Ако е изгорял трябва да има причина, каква, само той ли и изгорял, дали след като той е изгорял не е заминало и нещо друго вследствие от този факт.

Една фирма когато прави такъв ремонт сменя цялата платка именно за да не се занимава после с клиента отново, освен това новата платка си има гаранция.

18. Тук е от
    Nov 2007

Благодаря за изчерпателният ти отговор. Прав си, опитът ще покаже. След като се сетят да ми пратят IPM'а ще пиша за резултата, пък дано да е положителен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе