Да,ама...за 90см по-дълъг тръбен път-не се налага доливане,или?!С R22 е,уж днес мериха налягането,не разбирам,но ги накарах,казаха,че е добро-3.7-4 бара...Грешка-4.2 KW на отопление...Не 4.4...Не,че ще ги усетя....
Да,ама...за 90см по-дълъг тръбен път-не се налага доливане,или?!С R22 е,уж днес мериха налягането,не разбирам,но ги накарах,казаха,че е добро-3.7-4 бара...Грешка-4.2 KW на отопление...Не 4.4...Не,че ще ги усетя....
Ами нищо не плащаш-нищо не получаваш.Така е и с всички нови Made in China климатици.А,втората употреба е като баница с късмети-каквото ти се падне,ама все е нахапано парчетоПървоначално публикувано от muchoto
Факт е че има проблем.
Всички сте прави...Да не би да не искам Уруру Сарара...Прави сте,..обаче ми е студено...Може и да има нещо,което не съм направил...Тъй,тъй...Тя и жена ми беше "нащипана",тъща ми все "усмихната",сега и баницата ми нахапана...Мамка му животец...
При идеални условия-южно изложение,добра дограма,добра външна изолация и ДОБЪР КЛИМАТИК-температура на изхода на щората от 47 до 60 градуса в зависимост от вътрешна температура на помещението17-23 градуса!Иначе,топлината на парното или камината са незаменими!Климатика ти оттдава т.н . техническа топлина,която за много клиенти е недостатъчна!Или привикваш с нея или вечно си недоволен!Абе ,хора преди да купувате идете на гости у познати,които имат климатик,не пийте нищо за да не се стоплите предварително и вярвайте на 30 процента на рекламата на домакина/щото вече се е набутал..../Все пак въпрос на избор,нали....Първоначално публикувано от ipsilan
Уф,Диндо,обикалях,бе брат...Честно казано-в комплекса тук-около 10 блока с по 2- 3 входа по на 5 етажа-всички ми харесаха,с изключение на най-близкия до мен съсед-голяма агитация ми удари да си купя КОБЕ...Неинвертор...беше задал 24гр-почти час стоях,..ами не ги усетих...Алкохол никога не съм пил в живота си,аз съм малко....смотан....Та-Панасоници,Самсунги Мидеи,Хаери-всякакви тук-трещи бучи,люшка се,плюе...обаче топличкооооо,аз не искам да ходя по шорти-но за 10ч работа на Мах-едва да додрапа до 18-20гр...Еееее...Диндо,нали няма нищо лично!?
ipsilan: До колкото разбрах стаята ти е 4х3 метра, ако както казваш на климатика пише че отдава 4,2 киловата и климатика има фреон но не може да работи добре, при положение че всичко в климатика си е оригинално от "раждането" му, чисти са питите на двете тела и филтрите, си мисля че има само една причина за това да работи така и тя вероятно е наличието на въздух в системата. Въздухът намаля обема на топлообменниците, той е по лек от фреона и остава в горната им част.
Имали сме такива случай, гледаш нова и хубава машина но работи като твоята (това е монтаж без обезвъздушаване или вакуумиране), при тебе вероятноста за въздух е много голяма защото машината ти си има история.
Решението ако това е причината: Целият фреон се изпуска цялата система се вакуумира и се зарежда отново по електронен кантар с количеството написано в техническите му данни.
Ами вече си взехме въпросния Самсунг-еми засега финансово това мога да си позволя-другите са мнооого скъпи за съжаление.Надявам се да имаме късмет и да ни провърви!
Е тоя Хайер си е направо снежен човек.
ipsilan Хич не чакай ами викай монтажниците да го оправят. Не се знае другата седмица дали няма да стане -10.
ipsilan Хич не чакай ами викай монтажниците да го оправят. Не се знае другата седмица дали няма да стане -10.
[/quote]
Абе мамицата им,сложиха някаква вакуум помпа/а тя нещо ..офазяваше-оня случайно допря фазомера до тялото на помпата-и той светна-и се развика-виж си контакта,а си включил нещо-а си гръмнал...Викам,абе наборе-до вчера микровълновата беше включена,никакви проблеми....Оказа се,че тяхната помпа не е в ред,щял да я увие с тиксо...Но помпата побръмча минута-две,казаха,че са вакуумирали....и това е...Какво да им кажа-да източват цялата система и да я заредят наново?! Уф,че той ми излезе златничък,милия...Ей,как един не свърши работата поне 80% качествено за това,за което му плащат....Ей так,ще тънем в мизерия и простотии...Щото всички сме велики...Не говоря само за тия,където и да посегнеш..вие знаете...Да,машинката е чиста,макар и 2-ра ръка,дори се учудих,че дори да е на 4-5-6 г-няма характерните остарявания и чернилки по метал,кабели,..платки..имам прахосмукачака,с която смуча компа понякога-с много тънък пластмасов накрайник-всичко съм изчистил,а и нямаше кой знае какво,питите чисти,малко прах по перката... Филтрите са по-чисти от дамска превръзка..И колко ще ми струва процедурата...кръвопреливане?
Към ползващите HAIER: Задавайте малки температурни разлики и вентилатора на вътрешно тяло на МАХ,Първоначално публикувано от muchoto
При тия температури ( -1 до 5 ) градуса и мъглата ако задавате по-голяма температура от 2 градуса климата си прекарва почти половината от времето в обезскрежаване и не топли.
явно не го прекарва щото иначе нямаше да е обледен .. той просто явно никога не се обезскрежава ... Самсунг и ЛГ са същите ,днес при +5-6 градуса видях едно ЛГ изглеждаше по същия начин ,а до нас има един Самсунг на съседа като се обледи по това време и май месец се размразява
VALEN1- Колко време би трябвало да е включена попмпичката за обезвъздушаване?! Аверче ми каза-поне 15-ина мин,и после се проверява дали има теч...Ако е така...загазил съм...