Не искам йероглифи!Първоначално публикувано от Julian
И искам захранване на 220V!
Не искам йероглифи!Първоначално публикувано от Julian
И искам захранване на 220V!
Специално модела RSA XX LCC на Fuji има режим на изсушаване на питата на вътрешно тяло това което казваш го прави автоматичноПървоначално публикувано от Julian
От кога не е почиствано ВЪНШНОТО тяло. И не мига ли нещо по панела на вътрешното тяло.Първоначално публикувано от ryapa
brutas ако избираш климатик по признаците който си изброил т.е. йероглифи и захранване автоматично елеминираш категорията на най-доброто на българският пазар. Кой каквото ще да пиши и говори климити който идват директно от Япония нямат аналог на нашият пазар, нито като цена, нито като качества. Това е ясно от характера на Японската икономика и търговия, най-новото първо за вътрешният пазар. В един стар брой на Fortune бях прочел че технологийте в Япония изпреварват американските в някой области поне с 5 години а европейските в някой отрасли с над 10 години.
Конкретно за Тошиба мога да кажа, че това което в момента се рекламира в европейските им клонове като върхът на технологийте е пройзведено в Япония още през 1998 година т.е. точно 9 години по-късно идва в Европа пък за България да не говорим. Ако някой иска да спори веднага ще му предоставя източници с факти.
Добре де, да го кажем така:Първоначално публикувано от blue1
Ако вие бихте избирали климатик по зададените от мен изисквания, какво бихте взели?
Здравейте колеги!
Някой може ли да ми даде съвет за климатици за панелно жилище, защото малко се пообърках
Апартамента ми е тристаен със изложениже изток-запад, кухнята и детската гледат на изток а хола и спалнята - на запад.
Съответно във хола и спалнята жегата е ужасна, въпреки вътрешната изолация и PVC дограмата с К стъкла (никакъв ефект от тия К стъкла
Идеята ми е за сплит система с 2 вътрешни тела за хола и спалнята и едно външно тяло. Всяка от стаите е по 45 куб. м.
Мисля си някак си да се вместя във 1500-1800 лв. за цялата инсталация, но едновременно с това съм придирчив и се дразня на
скърцащите, дефектиращи и бръмчащи китайски "ефтинджос"-и
Според вас възможно ли е да се вземат качествени климатици в тази цена?
Не робувам на марка, но бих искал да нивото на шум да е минимално, да няма вибрации (естествено заради дебелината на панела).
Важно е също да имат фино регулиране на вентилаторите, за да не духат силно на най-ниска степен.
Каква мощност трябва да има външното тяло?
Според вас ако се вземат два отделни климатика вместо сплит, по-ефективно ли ще бъде охлаждането/отоплението?
благодаря ви предварително
Проблем на мултисплит системите е по-шумния агрегат, което за панел е още по-лошо. Друго нещо е че в момента не е ясно какво има на пазара .
Абе ориентирай се към отделни клими за всяка стая за да ти е мирна главата, по-евтино излиза и по-малко ток харчат.
brutas аз бих си взел пак японска марка /щото са най-добрите/ но от европейските модели например като фен на Тошиба ще си избера модел от тук http://www.ga-clima.com/.
jungleboy за тез парички можеш да купиш два много хубави климатика обаче втора ръка на около 3-4 годинки. Аз така направих за новият си апартамент за 2000 лева си купих 3 климатика два Национала и една Тошиба ако ги видиш и чуеш ще помислиш че сега излизат от кашона. Две години бачкат- перфектно още са в гаранция даже.
Благодаря!Първоначално публикувано от blue1
А на другите японски марки как да позная европейските модели и кои са им официалните вносители.
И още: не виждам цени на този сайт...
Дайкин ги вкарват официално няколко български фирми Julian ще ти каже за тях Фуджитсо-Дженерал също имат официален вносител виж в гуглето . А за цени питай по телефона или на място. Желаяти успешен избор.
Благодаря!Първоначално публикувано от blue1
А вярно ли е, че през пролетта и есента цените на климатиците са доста по-ниски?
НЕ - напротив . Сега техномаркетите си пускат доста от моделите ( е вярно, че най-дървените ) на промоция.
....външното тяло не е почиствано откак е излязал от завода .. т.е. от януари таз година .. оправи се от само себе си ..таз вечер , всъщност ми светна къде би могла да се търси причината ..днес в Рс беше доста жежко , климата е на запад - сенник + терасата е леко остъклена в смисъл по едно стъкло отляво и дясно
та след размисъл ме доведе до мисълта, че температурата е минавала доста предписанията за външна температура - все пак термометъра показваше 50 на терасата , което му е максимума , все пак,.... а сигурно е било и към 60 - напечено
.... е дали това би могла да е причината /все пак си има горна и долна граница / да изключва компресора ????
ryara това не е причината, готви се!!!
Забелязах, че в режим на охлаждане климатиците (компресорите им) бучат по-малко. По каталог в режим на охлаждане консумират повече електроенергия, а са по-безшумни. На какво се дължи това?