Страница 41 от 114 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Това са все върхови модели за японския пазар на 100V. Ако си решил да вземаш такъв вземи с COP над 5. Мисля, че със дистанционното на Даикина ще се оправиш най-лесно тъй като е като на еврпоейксите модели. Имай предвид, че на тези климатици всичко е на Японски. Даже книжка на БГ нямат и дистанционното е с йероглифи.
    Не искам йероглифи!
    И искам захранване на 220V!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Преди да спреш климатика го пускай да работи сами на вентилатор, че да му изсъхне топлообненника. Увеличаваш зададената температура и така да поработи малко и тогава го изключвай. Сега за да се оезмириси трябва да се изчисти с препарат изпарителя(вътрешното тяло). В една от темите пише как да се почисти без да викаш хора за профилактика. Най-добре е да се обадиш във фирмата която ти го е монтирала, но ще ти вземат пари за пичистването.
    Специално модела RSA XX LCC на Fuji има режим на изсушаване на питата на вътрешно тяло това което казваш го прави автоматично

Цитат Първоначално публикувано от ryapa
    появи се проблемче на Хайера - инвертор 12 ца ... та тъкмо почне да охлажда работи минута две и компресора изключи ...и пак и пак и пак .. забелязах че от тръбата , която отвежда водата нищичко не тече и не капе даже ...чудя се и се мая
    .. ще се почудя още малко .. че днес е неделя и никой не работи ... ако се сетите дайте съвет - що така се получава ???
    От кога не е почиствано ВЪНШНОТО тяло. И не мига ли нещо по панела на вътрешното тяло.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

brutas ако избираш климатик по признаците който си изброил т.е. йероглифи и захранване автоматично елеминираш категорията на най-доброто на българският пазар. Кой каквото ще да пиши и говори климити който идват директно от Япония нямат аналог на нашият пазар, нито като цена, нито като качества. Това е ясно от характера на Японската икономика и търговия, най-новото първо за вътрешният пазар. В един стар брой на Fortune бях прочел че технологийте в Япония изпреварват американските в някой области поне с 5 години а европейските в някой отрасли с над 10 години.

Конкретно за Тошиба мога да кажа, че това което в момента се рекламира в европейските им клонове като върхът на технологийте е пройзведено в Япония още през 1998 година т.е. точно 9 години по-късно идва в Европа пък за България да не говорим. Ако някой иска да спори веднага ще му предоставя източници с факти.

5. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    brutas ако избираш климатик по признаците който си изброил т.е. йероглифи и захранване автоматично елеминираш категорията на най-доброто на българският пазар. Кой каквото ще да пиши и говори климити който идват директно от Япония нямат аналог на нашият пазар, нито като цена, нито като качества. Това е ясно от характера на Японската икономика и търговия, най-новото първо за вътрешният пазар. В един стар брой на Fortune бях прочел че технологийте в Япония изпреварват американските в някой области поне с 5 години а европейските в някой отрасли с над 10 години.
    Добре де, да го кажем така:
    Ако вие бихте избирали климатик по зададените от мен изисквания, какво бихте взели?

6. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте колеги!

Някой може ли да ми даде съвет за климатици за панелно жилище, защото малко се пообърках
    Апартамента ми е тристаен със изложениже изток-запад, кухнята и детската гледат на изток а хола и спалнята - на запад.
    Съответно във хола и спалнята жегата е ужасна, въпреки вътрешната изолация и PVC дограмата с К стъкла (никакъв ефект от тия К стъкла
    Идеята ми е за сплит система с 2 вътрешни тела за хола и спалнята и едно външно тяло. Всяка от стаите е по 45 куб. м.
    Мисля си някак си да се вместя във 1500-1800 лв. за цялата инсталация, но едновременно с това съм придирчив и се дразня на
    скърцащите, дефектиращи и бръмчащи китайски "ефтинджос"-и

Според вас възможно ли е да се вземат качествени климатици в тази цена?
    Не робувам на марка, но бих искал да нивото на шум да е минимално, да няма вибрации (естествено заради дебелината на панела).
    Важно е също да имат фино регулиране на вентилаторите, за да не духат силно на най-ниска степен.

Каква мощност трябва да има външното тяло?

Според вас ако се вземат два отделни климатика вместо сплит, по-ефективно ли ще бъде охлаждането/отоплението?

благодаря ви предварително

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Проблем на мултисплит системите е по-шумния агрегат, което за панел е още по-лошо. Друго нещо е че в момента не е ясно какво има на пазара .
    Абе ориентирай се към отделни клими за всяка стая за да ти е мирна главата, по-евтино излиза и по-малко ток харчат.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

brutas аз бих си взел пак японска марка /щото са най-добрите/ но от европейските модели например като фен на Тошиба ще си избера модел от тук http://www.ga-clima.com/.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

jungleboy за тез парички можеш да купиш два много хубави климатика обаче втора ръка на около 3-4 годинки. Аз така направих за новият си апартамент за 2000 лева си купих 3 климатика два Национала и една Тошиба ако ги видиш и чуеш ще помислиш че сега излизат от кашона. Две години бачкат- перфектно още са в гаранция даже.

11. Тук е от
    Jul 2007

brutas аз бих си взел пак японска марка /щото са най-добрите/ но от европейските модели например като фен на Тошиба ще си избера модел от тук http://www.ga-clima.com/.
    Благодаря!
    А на другите японски марки как да позная европейските модели и кои са им официалните вносители.
    И още: не виждам цени на този сайт...

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Дайкин ги вкарват официално няколко български фирми Julian ще ти каже за тях Фуджитсо-Дженерал също имат официален вносител виж в гуглето . А за цени питай по телефона или на място. Желаяти успешен избор.

13. Тук е от
    Jul 2007

Дайкин ги вкарват официално няколко български фирми Julian ще ти каже за тях Фуджитсо-Дженерал също имат официален вносител виж в гуглето . А за цени питай по телефона или на място. Желаяти успешен избор.
    Благодаря!
    А вярно ли е, че през пролетта и есента цените на климатиците са доста по-ниски?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

НЕ - напротив . Сега техномаркетите си пускат доста от моделите ( е вярно, че най-дървените ) на промоция.

16. Тук е от
    Feb 2006

....външното тяло не е почиствано откак е излязал от завода .. т.е. от януари таз година .. оправи се от само себе си ..таз вечер , всъщност ми светна къде би могла да се търси причината ..днес в Рс беше доста жежко , климата е на запад - сенник + терасата е леко остъклена в смисъл по едно стъкло отляво и дясно
    та след размисъл ме доведе до мисълта, че температурата е минавала доста предписанията за външна температура - все пак термометъра показваше 50 на терасата , което му е максимума , все пак,.... а сигурно е било и към 60 - напечено
    .... е дали това би могла да е причината /все пак си има горна и долна граница / да изключва компресора ????

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ryara това не е причината, готви се!!!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Забелязах, че в режим на охлаждане климатиците (компресорите им) бучат по-малко. По каталог в режим на охлаждане консумират повече електроенергия, а са по-безшумни. На какво се дължи това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 114 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе