Страница 101 от 114 ПърваПърва ... 519199100101102103111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Как мислиш че сруята ще си запази топлината за растояние от 4-5 метра че и да затопли другата стая забрави за това. Направи експеримент с духаллка сложи я на масата към другата стая и виж че ефекта е 0. То ако ставаше теца щяха да монтират един радятор в коридора и да топли навсякъде.
    Това няма голямо значение. По важно според мен е да има циркулация на въздуха в двете помещения. Значи при охлаждане би трябвало да няма особенно значение за положението на вътрешното тяло, защото студения въздух пада долу. Но при отопление топлия въздух се вдига горе а вратата между двете стаи не стига до тавана и поради тази причина в съседната стая ще постъпва много по-малко топлина и от там ще има по-голяма температурна разлика в двете стаи. Поправете ме ако греша! Абе не е ли по-добре с два по-малки климатика?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2005

ba4_dido за мен не може два при 25 м2 какви са тез клими то много малки сигурно не съществуват такива, но друго ме подсещаш мога да махна некоя и друга тухла от тези над вратата тези до плочата дето са

4. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    ba4_dido за мен не може два при 25 м2 какви са тез клими то много малки сигурно не съществуват такива, но друго ме подсещаш мога да махна некоя и друга тухла от тези над вратата тези до плочата дето са
    Защо да не може. Аз съм със две 9-ки в две стаи с обща врата, всяка по 17.5 кв.м. - общо 35 кв.м. При твоя случай е можело да се сложат две 7-ци, ако са еднакви стаите (2х12.5 кв.м.). Аз съм сложил 7-ца в стая 14 кв.м., а по характеристики са за 13-20 кв.м. В този случай, разбира се, началната инвестиция би била по-голяма и щяха да са леко преоразмерени, но нямаше да го имаш проблема с отопляването на стята без климатик и верятно би спестил после от сметките за ток. Сега за да постигнеш желаната температура в спалнята ще трябва да топлиш излишно другата стая, която вероятно не се ползва.

5. Тук е от
    Mar 2005

Relute аз не съм експерт в отоплението с климатик. От познанията които имах и от прочетеното тук в форума (вервай изчел съм всички страници ) преценявах обема който трябва да отоплявам и сега смятам, че правилно съм избрал мощността. Климатика избирах 2 месеца горе долу преди да го взема и го взех с кредит енергийна ефективност, нямам пари да дам за два. Въобще и през ум не ми е минало, че може да изникне проблема с разликите в температурите, но както казах и по- горе това не е болка за умиране спалната сега я посещавам по редко от преди това е и между другото ще търся някакво гяволито решение

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Relute аз не съм експерт в отоплението с климатик. От познанията които имах и от прочетеното тук в форума (вервай изчел съм всички страници ) преценявах обема който трябва да отоплявам и сега смятам, че правилно съм избрал мощността. Климатика избирах 2 месеца горе долу преди да го взема и го взех с кредит енергийна ефективност, нямам пари да дам за два. Въобще и през ум не ми е минало, че може да изникне проблема с разликите в температурите, но както казах и по- горе това не е болка за умиране спалната сега я посещавам по редко от преди това е и между другото ще търся някакво гяволито решение
    Възможно е да монтираш вентилатор над вратата между двете стаи близо до тавана които ще движи въздуха.Трябва да сложиш някай безшумен най много 1500 оборота или да му намалиш оборотите с ключ регулатор за полюлей.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

airclima галиш ми очите с тези думи. Аз сложих преди 2 седмици фуджису 12 инвертор за 2 стаи 25 м2 общо, като разчитах на техниците да изберат позицията на климатика с идеята да духа срещу вратата и по този начин да затопля и двете стаи. Те го сложиха леко изместен с около 40см в страни, като обясниха, че като завъртя перата към вратата ще топли и двете стаи да ама не. Това го мислех за единствения гав който направиха фирмата, но ако си прав значи съм се ядосвал излишно. Разстоянието от климатика до врата е до 3 метра и разликите на температурата в двете стаи е 4 градуса, е като пусна на макс вентилатора май се подобрява положението ама не ми е комфортно в стаята с климатика (раздухва ми парите от масата като си ги броим ) това майтап де
    Успокоявах се с мисълта, че втората стая е спална и там може да е и по- хладно.
    Също исках да питам дали когато вентилатора е на макс струята която се удара в стената отива настрани и прави въздушна възглавница за по- малката част от въздуха който е насочен към спалната тоест дали не е по добре вентилатора да е на някаква по малка скорост ???
    Абе накараха ме да си правя принудително разместване в къщи масата бе пред климатика сега я поместих и нея и всичко което можах за да се освободи пътя на струята към вратата още за споилери (насочващи) не съм се замислял иначе си мислех да пораззидам от стената да се разшири място за въздушната струя
    Ама разбира се, че вентилатора трябва да е на max. Техниците не е трбвало да го слагат климатика на 40см в страни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Много тъпо в този форум неможе да качиш снимка. ДАно сега стане.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4704930

airclima това, че ти не можеш да качиш снимка във форума е само твой проблем. Извинявай за редакцията ама така сигурно ще си по-доволен. blue1

10. Тук е от
    Mar 2005

[quote=airclima ]
    http://www.snimka.bg/profile.php?edi...oto_id=4704930

много добре показано само не ми върши работа много двуизмерно, а мен ме интересува другия разрез напречния
    но пак добре мога да видя къде да пробивам стената за вентилатор

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ами така са го дали в саит на митсубиши . Относно снимката казва ми че немога да кавам понеже нямам права.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте, трябва ми малко инфо за този модел на тошиба RAS-B16SKVP-E. Къде е произведен (най-вече дали в япония), какъв сор има и ако евентуално може да се намери такава информация как се променя този сор с понижаването на температурата навън.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На този адрес всичко за тошиба-http://www.toshibaclim.com/ressources/documentation.asp?ref=SKVP-E

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

С подов климатик се постига малко по-добър резултат.

16. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте форумци! От вчера съм с климатик и бързам да се похваля .Климата е Daikin модел AN-40-BDP-W ,втора употреба,20- ца.Точно навреме защото съм от Добрич и днес тук е бахър.За сега машината се представя супер,дано и занапред да е така .Вчера след монтажа момчетата го сложиха на 30 гр. за да се затопли след като цял ден беше отворено и снощи в хола беше като в баня, а в спалнята която има врата към хола си беше съвсем нормално за лежане.После го намалих на 24 гр. и термометъра който е на другия край на стаята и на около 1.50 от пода закова веднага 24.Преди лягане го намалих на 20 гр. и тази сутрин термометъра си ги беше заковал Сега ще видим,като дойде ред за отчитане на тока как ще са нещата, ако и там е както трябва значи дългото лутане за клима си е заслужавало Пожелайте ми успех а аз на вас

17. Тук е от
    Nov 2007

Специално към blue1 Ако имаш нещо като инструкция за дистанционното на този модел Daikin AN-40-BDP-W. ще съм благодарен ,а когато идвам към Сф може и да почерпя

18. Тук е от
    Nov 2007

FUJITSU ASY 12 USBCW - за момента съм достатъчно доволен, въпреки, че подобре да не бях гледал как го монтират - не спазиха нищо от това което четох из форума. При зададена температура 20*С поддържа в 3 стаи + коридор от 20* до 18*, като съм на 1 етаж и без съседи. Като беше по топло - 3 минути духа топло и 6 само обдухва, в момента при -3* вън - 3 топло и 3 обдухва. Не заскрежава, малко е шумно вътрешното тяло. Изходящият въздух е 50*. От любопитство да попитам, коя година е модел ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе