Страница 98 от 114 ПърваПърва ... 488896979899100108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

...В общи линии, от казаното до тука никой нищо не разбра, за тва ще обясня накратко: ко пука, някой е спал или щот му се е спало, или за някой лев....

Не е ли сладур...И добре го обясни,момчето.. Ох..отдавна не се бях смял така...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Момчето ги разбира нещата, ама или му липсва дар слово или се "праи" на интересен.

С 2 думи: при евтините клими не са смятани допуски за топлинните разширения и е спестявано от материали ( по-некачествени с по-големи разширения). От там като се нагряват и изтиват пластмасите се търкат една в друга и пукат.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Не си мислете че само ефтините клими пукат аз имам в спалнята митсубиши хеви и то пука а е оригинална 100волтова. Това е норамлно защото тялото е загрято и при преминаване в режим размразяване слиза до 0градуса.

5. Тук е от
    Dec 2007

Някой ще помогне ли?Стаята ми е 18кв.м. Харесах SANYO-SAP-ZK22U- инвенторна японска машина .Дават и че отоплява до 20 квадрата .Дали няма да ми е малка ,бива ли ги или да си търся по-голяма друга?Мерси!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Аз също съм със Саньо,но е 28-ца /10-ка/ и помещението ми е почти като твоето,и ми е достатъчна,доволен съм,но мисля,че тази 9-ка,на която си се спрял е на ръба...Предполагам е около 47-48 м3 помещението,по 80 вата на кубик-значи около 3.8-3-9 kw на отопление,но е прието да има поне 10%-ина запас,моя е 4.4kw,но след малко ще ти кажат,поясни местоположението на стаята,отопляеми стени,изолация...

7. Тук е от
    Dec 2007

Стаята ми е вътрешна с една външна стена от изток ,добра изолация- 42м3 - / 6Х2.7х2.55/.Ако SANYO-то е малък,какво би ми препоръчал до 1500лв.-японец-инвентор?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Ами Стефчо,аз нищо не мога да ти препоръчам,тук има достатъчно компетенции,изчакай малко,че днес сигурно всеки се е организирал на weekend,но има много момчета,които ще ти дадат компетентен отговор-днес,утре..не бързай,това си е инвестиция...А и за тия пари,мисля ще ти препоръчат добра машинка.Монтажа,който варира от130-до 200 лв включваш ли го в тия пари?!

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Фуджицу 12ка инвертор нов - 1500-1600 лв с монтажа.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоника ми - ХЕ9ДКЕ - придоби един шум от турбината ,нещо като леко цъкане .. оня ден го отворих ,оказа се че питата и турбината са много прашни ,въпреки че редовно си чистя филтрите ... измих питата и турбината с пулверизатор с водичка и малко от оная течност за стъкла съдържаща главно спирт .. шума явно дължащ се на дисбаланс на турбината поради многото прах изчезна .

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от stephen64
    Стаята ми е вътрешна с една външна стена от изток ,добра изолация- 42м3 - / 6Х2.7х2.55/.Ако SANYO-то е малък,какво би ми препоръчал до 1500лв.-японец-инвентор?
    Фуджитсу 9-ка инвертор. НИкакви 12-ки. Тази стая се отоплява без проблем и с хубава 9-ка конвеционална.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Панасоника ми - ХЕ9ДКЕ - придоби един шум от турбината ,нещо като леко цъкане .. оня ден го отворих ,оказа се че питата и турбината са много прашни ,въпреки че редовно си чистя филтрите ... измих питата и турбината с пулверизатор с водичка и малко от оная течност за стъкла съдържаща главно спирт .. шума явно дължащ се на дисбаланс на турбината поради многото прах изчезна .
    Я разкажи по-подробно какк изчисти вентилатора. Моя също е доста мръзен и с дебаланс. Аз се опитвах с четка да го чистя, но става трудно понеже ми пречи предпазната мрежа която липсва при китайските климатици. Разбира се с разглобяване става. Усплях да изчистя част от вентилатора и дебаланса намаля, но все още има малко. Гадното наслояване става кога климатика рабои на охлаждане. Този точно най много е работил лятото и е с най-мръсен вентилатор.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Я разкажи по-подробно какк изчисти вентилатора. Моя също е доста мръзен и с дебаланс. Аз се опитвах с четка да го чистя, но става трудно понеже ми пречи предпазната мрежа която липсва при китайските климатици. Разбира се с разглобяване става. Усплях да изчистя част от вентилатора и дебаланса намаля, но все още има малко. Гадното наслояване става кога климатика рабои на охлаждане. Този точно най много е работил лятото и е с най-мръсен вентилатор.
    Това почистване е добре да ти го направи специалист който знае как да свали турбината. Е за това са профилактиките срщу който много хора са против защото се заплащат.А климатика е уред който се нуждае от специализирана подръжка.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не съм свалял турбината че има доста разглобяване , на пулверизатора слагам едно маркуче около 20 см и с него бъркам откъм жалузите до турбината ,праха е сух и пада лесно с вода и малко спирт .. ако имате спринцовка и грес под ръка( аз нямах) можете са смажете и лагерчето на турбината ,при мен има дупчица за гресиране .. цялата работа ми отне 1 час като половин час отварях климатика щото не съм го правил до сега .. извинявам се но за такова нещо 50-60 лв не давам .. да не говорим че ако дойдат само ще ми вземат парите а такова основно почистване надали ще направят

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

fena_is_her .....От 2 месеца се кефя на УРУРУ-САРАРА 28-ЦАTA.Уникална машинка е верно.Мамка им японска. .....АMA тва да ползваш овлажняването и въздуха от вън ,в пуста София е почти невъзможно.Уж живея в свестен квартал,ама вечер вънка така смърди на въглища и пушак,че си мисля ,че тоя колегата ,с бабките на село, е по-добре от мене..... Е има и по-свежи вечери де, ама стига съм ревал.Като придобиеш повече впечатления, завъри се във форума да обменим опит , че на мене още много неща са ми мътни. Накрая ,да ти е вечна машинката, и със здраве да си я ползваш.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Това почистване е добре да ти го направи специалист който знае как да свали турбината. Е за това са профилактиките срщу който много хора са против защото се заплащат.А климатика е уред който се нуждае от специализирана подръжка.
    Това с разглобяването е явно. Просто търся по-лесен начин, че иначе е голямо разколачване на климатика. Няма никакъв проблем с почистванет на вентилатора. На повечето климатици няма предпазна решетка и достъпът до перката не епроблем. Предпазната решетка е на щтракалки, но не е предвидено да се маха. Аз все пак ще пробвам да я махна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе