Страница 10 от 130 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

@MaroderBG - аз също имам кариер 9ка силвер серията. Същото бръмчене се появи някъде на около 2рия месец от експлоатацията му.
    Не е от вентилатора със сигурност. На оглед около компресора няма допиращи или "халтави" тръби. Около компресора има "кора" (някакъв материал прилича на много дебел балатум) - не е и от него. Остава компресора или четирипътника както ти казваш. И аз имам съмнения вече за някаква дефектна доставка в БГ. Понякога бръмченето изчезва изцяло, понякога на минимум мощност вие точно като трафопост - няма и връзка със зададените градуси и мощността на работа на климатика.
    За отоплението - нямам никакви проблеми (до -15* тестван). Огледай твоя да не е изпуснал фреона. Като зададеш високи градуси духа ли топло/горещо? Ако трябва викай техниците да замерят.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

На някои климатици им изпадат в резонанс решетките отпред и брамчат по-силно от компресора.

4. Тук е от
    Jan 2008

Определено не е от перката на вентилатора при първоначално стартиране последния се върти доволно безшумно. Днеска идва един от техниците, но ще им трябва време да си проиграят методиката за анализ докато достигнат до извода, че машината определено не е добре за което не мога да им се сърдя. След като падна големия сняг както знаете се спусна лют студ тогава климатика работеше по добре и не се обледяваше въобще. Като казвам добре имам предвид звука който издаваше беше по тих, но резонанса в помещенията на целия апартамент си остана. Да предположим че с някакви тампони биха се подобрили нещата, но температурата през въпросните дни едва достигаше 18 градуса и пак повтарям при напълно чиста пита. Определено бръмченето не е свързано с предната решетка или някой от страничните ламарини. Климатика ми е инсталиран на тераса и имам лесен достъп до външното тяло. Мксималната температура на въздушния поток излизащ от вътрешното тяло измерена на 10-тина сантиметра отнего е около 42 градуса на ниски обороти на вентилатора. Може ли някой да ми каже от какъв порядък би следвало да е тази температура за инверторните климатици.

5. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте! Нов съм в този форум, но бих бил благодарен ако някой ми помогне.
    Преди 3 дни си купих и ми монтираха климатик TOSHIBA RAS 13 SAV-E. Произведен е в Тайланд. Струва 1500лв и го взех от веригата Денси. Монтажниците си свършиха перфектно работата, бяха много прецизни в монтажа. Когато го пуснаха, всичко беше наред, но ВЪНШНОТО тяло издаваше ужасен брум. Вътрешното е супер безшумно, а когато затворя вратата на терасата и външното не се чува много. ТОзи брум ми прилича на мрежов, като от голям трансформатор. Интересното е, че когато си постигне температурата, намалява брума, но пак се чува и е кофти.
    Имам и една OSAKA 12 SBP , която е напълно безшумна и вътре и вън, а TOSHIBA-та е по-шумна отвън?!?! Мислех си, че ако дам 1500лв и си взема нещо по-различно от всичко китайско на нашия пазар, няма да имам проблем.

Въпросът ми е, някой дали знае от какво може да е този брум (от компресора или от някакъв траф.), възможно ли е да е нормално(според мен не е) Отварях го, компресора си има тампони и видимо нищо нередно не видях. Иначе на климата всичко й работи. Само брума е проблем! Мерих с уред външното тяло на OSAKA-та - 63db,и на TOSHIBA-та - 83db,от разстояние 3 см.
    Ето снимка:
    http://www.mondoclima.it/climashop/p...6b34d729b3011b
    Ето и данните му: http://www.4clima.com/files/prodotti...eac3969c__.pdf

Ако някой има идея за проблема ми, да сподели.
    Мерси предварително!

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Най-вероятно става дума за резонанс.Възможно е да се касае до монтаж на стойка на бетонна колона и да опир ав арматурата.Сложи тампони на външното тяло.Такъв шум не е характерен на ТОШИБА, особено за НИКИТА.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Също така , може да разгледаш дали по някоя тръба не се е натрупал лед , който да се опира в тенекиите на климатика

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

В действителност и TOШИБАТА е монтиран на гумени шайби. Даже монтажниците искаха да го монтират без нищо, като обясниха, че DC - инвертора е супер тих и няма нижда от тях. Аз обаче настоях. Това бучене действително прилича на брум от електрожен и не се предава кой знае колко по стената. Електроженното брумтене го има най-силно, когато климатика трябва да гони няква температура. Достигне ли температурата, бученето драстично намалява. но го има с много по-малка сила. Като се вслушам има го и при ОСАКАТА, но е много по убито,заглушено и съвсем не дразнещо. Преди малко нагледах ТОШИБАТА - беше достигнал зададените градуси и се чуваше почти само перката на вентилатора. Съвсем тихичък.
    Не знам вече какво да мисля. . Пишете съвети и кой какво мисли. Ако искате мога да направя кратък видеоклип, за да видите и чуете. Но мисля, че описах доста подробно. Нека специалистите от вас кажат.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Явно, когато компресора увеличи оборотите, започва да се чува този шум, а когато паднат, изчезва.По-добре повикай сервиза, защото това не е нормална работа на ТОШИБА, а машината е гаранционна.Нормалните нива на шум по инструкция са максимално за около 50-55 децибела за този модел.

11. Тук е от
    Nov 2007

roldi Доколкото знам и съм чел Тошиба е най-тихия климатик ,така че сигурно нещо с монтажа не е наред.Модератора blue1 е голям фен на марката ,така че сигурно ще може да те светне доста по въпроса

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@roldi - Тошиба-та ти по сервизна документация е със същия компресор като на силвер и голд кариер-ите - DA98X1C-23FZ.
    Не е е нормално със сигурност това бръмчене - пак някаква далавера на Технополис (доколкото знам те внасят тия модели). MaroderBG също се оплаква. От още няколко собственици чувам за този проблем.

Аз успях да издействам смяна на външното тяло на моя Кариер - около седмица работи без проблем и сега от два дена отново започна да бръмчи.

@peshew - не е монтажа 99,9%. При смяната на външно тяло сложиха нови стойки с тампони, на ново място - проблема остана.

@roldi - ако не те затруднява - запиши звука(клипче) - искам да сравня с кариер-а.

Какво ще се прави - не знам.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

и аз да задам въпрос за G серията на МХИ..
    1. Вътрешните тела нещо не ме очароват с това да са the most silent че и за външните също В студовете си бучи доста солидно и ръмжи само дето не трака като ярмомелките тип Мидеа Хайер и пр
    2. Имам познат, който се жалва че има два климатика но шумът от вътрешните теа е различен едното ок, ама другото леко жужи.

Та ако има тук познавачи да се изкажат..
    Дали не са я оляли G серият жълтите или наште нещо не правят както трябва при монтажа

Моят като го монтираха твърдо не го вакуумираха (бе те са си хубави тия кво да го бъзикаме сега) исках и тампони гумени на стойките ама (бе то вътре и има що ти са..)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

и аз да задам въпрос за G серията на МХИ..
    1. Вътрешните тела нещо не ме очароват с това да са the most silent че и за външните също В студовете си бучи доста солидно и ръмжи само дето не трака като ярмомелките тип Мидеа Хайер и пр
    2. Имам познат, който се жалва че има два климатика но шумът от вътрешните теа е различен едното ок, ама другото леко жужи.

Та ако има тук познавачи да се изкажат..
    Дали не са я оляли G серият жълтите или наште нещо не правят както трябва при монтажа

Моят като го монтираха твърдо не го вакуумираха (бе те са си хубави тия кво да го бъзикаме сега) исках и тампони гумени на стойките ама (бе то вътре и има що ти са..)

16. Тук е от
    Jan 2008

ЧНГ на всички във форума. аз се регистрирах днес тука и съм съвсем нов.в последните месеци се постарах доста да прочета по форуми и сайтове за климатици.имам следният проблем:трябва да реша какъв и колко климатика да си поставя в хола трапезарията и кухнята които са свързани във формата на буквата Г,като целият ми апартамент е със вътрешна изолация фибран,ПВЦ дограма саламандър и е вътрешен,нямам външни стени освен тези със прозорците.хола ми гледа на юг,по продължението му на север е трапезарията която я свързах със свод/ПРеди имаше голяма портална врата/ и вляво от трапезарията е кухнята по същият начин е свързана,като трапезарията и кухнята са със северни прозорци.цялата квадратура на помещението е 42-43 кв.м..та въпроса ми е дали да си взема два инверторни климатика 10-ки/9-ки/ или един 18-ка/20-ка/.възможността да се поставят е на една и съща стена в двата й края.мисълта ми е,че ако са два,този който е в трапезарията ще е насочен в посока към кухнята и така ще може по-добре да отоплява кухнята,а ако е само един ще го поставя в хола,като там ще е в най-отдалеченото място от кухнята и незнам дали ще успява да стопли цялото помещение.това е единият ми проблем.другият е избора на климатици,за това че трябва да са инверторни спор няма,но какви?спрял съм се на CARRIER 38NYV025M/42NQV025M ако се спра на варианта да поставя два климатика,но пък незнам дали така няма да ми излиза по-скъпо като консумация на ток/имам предвид,че например лятото ако искам да пусна само хола да охлади,ще работи неефективно само единият.ако е един не знам какъв да избера,мога да си позволя до 2600лв с монтажа.благодаря предварително за съветите,ще съм благодарен ако има някой който е отоплявал толкова голямо помещение с един климатик да ми каже как е

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от bika
    ...спрял съм се на CARRIER 38NYV025M/42NQV025M ако се спра ...
    Ти май не четеш по нагоре в темата. Прегледай последните 2-3 страници.

18. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Също така , може да разгледаш дали по някоя тръба не се е натрупал лед , който да се опира в тенекиите на климатика
    Цитат Първоначално публикувано от koranto
    Ти май не четеш по нагоре в темата. Прегледай последните 2-3 страници.
    наистина докато си писах излиянията не бях прочел това за кериъра.аз съм от казанлък и тука както можеш да се досетиш предлагането не е като в софия.ходих в стара загора,но в големите хипермаркети предлагането е даже по-скапано от един магазин в казанлък.говорил съм доста с продавача в него и с монтажниците им и ми казаха че за 2007-год повечето им модели на хитачи и панасоник са им създавали проблеми,а този кериър златната серия бил доста добър и засега нямали никакви ремонти потях.не съм ги купил все още и точно затова търся мнения и съвети.другият въпрос също остава дали да са два климатика или един до 2600,ако може по-евтино,но да е качествено също няма да се сърдя

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 130 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе