Момчета, понамалете темпото, все пак форума не е чат....
Момчета, понамалете темпото, все пак форума не е чат....
Абе, stefan_gb, хората мечтаят за машина като твойта с тези данни - 650 вата за 12.-ца..Дори и на МХИ близката до него 35-цата ZG-S имат среден разход 1КВ/отдават 4,2 КВ/ средно колкото това ФУДЖИ, а се славят като икономични.Топли се и да ти е здрава машината.
За препоръчване е да го погледне специалист.Може и да има нужда, но може и да не.При тая влага и външна температура е нормално да се гружи по-често за себе си.За LG ползвай следния call center- 070015444.Стойността е на цената на градски разговор.Първоначално публикувано от bo4eto
Здравейте на всички форумци! Благодаря на всички за полезните мнения и теми, които се разискват тук!
От днес съм горд и доволен собственик на 3 клими Toshiba Daiseikai 3 - 10-ка, 13-ка и 16-ка. Имах съмнение, че 16-ката няма да може да отоплява хола, който е 85 куб.м, но след 2 часа работа достигна зададените 24* и ги поддържа без грижи на ниски обороти. Същевременно днес ми дойде и сметката за тока за миналия месец - изненада! - 346 лв (мамка му!) - отопление с 2 духалки и конвектор 1700 W, и то главно вечер и през нощта. Вече се надявам сметката ми да е около 100-те, с климите.
Искам да споделя и силно положителното си мнение от фирмата, доставила и монтирала климите - Джи и Ей ООД - невероятно и изненадващо точни - казаха вторник, и вторник в 8,30 ме събудиха с информацията, че идват след час и започват монтажа. А даже не бях оставил и капаро за доставката! Обадих се веднага в офиса, и запитах дали не трябва да оставя пари, а оттам ми отговориха - нека ги монтираме, пробвайте ги и тогава. Аз направо паднах, такова доверие в БГ не съм срещал досега! Платих ги днес. Монтажът - супер добре изпълнен, качествен: вакуум помпи, изолации, бандажна лента и всичко, както му е редът. Е, малко поразкъртиха стените на 2 от вътрешните тела за да вкопаят тръбите, но това не е болка за умиране. Само не сложиха тампони под външните тела, нямало нужда, ако трябвало, тогава. И вярно няма нужда, 16-ката ми е под прозореца, но не се чува изобщо и при отворен прозорец даже! Дано да останат така тихи и занапред! Вярно, скъпички са, но съм повече от доволен!![]()
dendim да ти е честито но все пак е трябвало да настояваш за тампони. щото като замръзнат си бучат. Ама тая зима може и да няма вече такива мъгли и студове
Climatronic Чв те се размразяват през около 4-5 часа, не се чува нищо. Ако се наложи, ще сложа тампони. А на комшията двата панасоника трескат като трактори, изглеждат като ледени кубове и идват от някаква фирма да ги размразяват през ден!Чак перките им стържат в леда и блокират! Дано работят моите машини безпроблемно дълги години, и вашите също!!!
![]()
dendim моят дайсейкай е на 7 години , няма тампони не са му и нужни, не можеш да го чуеш. Плазменият филтър с озонатора ги пусни да си бачкат има ефект.
dendim те се разскрежават а не размразяват...добре е да не можеш да установиш разликата на практика. А за Панасите - да и над мен един тракаше
Кои климатици са за предпочитане FTXS-25D или FTXS-35D предлагани от MMC Inc. или климатик 22 HTNS предлаган от фирма Димели ; за отопление на стаи по 18 кв. стаите са с вътрешни и имат външна и вътрешна изолазия
Lema
HTNS 22 e 100 волтова машина предазначена за Японския пазар. Ако не те притесняват ероглифите по дистанционното, можеш да се спреш на нея. Друг е въпроса, че тази 22ка е малко слабичка за стая 18кв.м.- въпреки изолацията.
Climatronic Установявам кога се разскрежават, защото ги следих внимателно. Иначе не се усеща нищо. Просто спира вентилатора на вътрешното тяло за 3-5 мин.
blue1 Да, има ефект от плазмения филтър с озонатора. Пуснал съм го.
А някой има ли идея какъв е тоя зеолитен филтър? Четох, че бил против цигарен дим, а в нас се пуши. На някои модели го има, при мен има място за поставяне (отляво), но няма нищо?
Никакъв филтър няма да те спаси от цигарения дим, пробвал съм какво ли не.Първоначално публикувано от dendim
Чисто и просто си трябва краткотрайно проветряване при широко отворени прозорци
Честито dendim.Имаш най-добрите машини, които могат да се намерят в България.Аз лятото ще взема 10-ка за стаята на малкия.Осмен това, доколкото знам, филтрите са със сребърно покритие, самопочистващи и няма нужда да ги миеш.Ако ти трябва сервизна инструкция, мога да ти пратя да видиш пълните характеристики на машините.
Пич,Първоначално публикувано от Climatronic
Гледам доста си надъхан. Що не обясниш за неразбиращите разликата между разскрежаване и размразяване, както и въвелия двата термина в практиката на работа на климатичните системи!
edi1 Ако ти е удобно, изпрати ми я (сервизната инструкция) на е-майла. dendim@abv.bg
Благодаря ти!