Страница 20 от 130 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Момчета, понамалете темпото, все пак форума не е чат....

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, stefan_gb, хората мечтаят за машина като твойта с тези данни - 650 вата за 12.-ца..Дори и на МХИ близката до него 35-цата ZG-S имат среден разход 1КВ/отдават 4,2 КВ/ средно колкото това ФУДЖИ, а се славят като икономични.Топли се и да ти е здрава машината.

4. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от bo4eto
    Моля,за малко пояснение! Как да разбера дали климатика има нужда от дозареждане? Кои са признаците? Става дума за LG инвертор закупен и монтиран 2002г. фреона е R22 и свързано ли е количеството му с циклите на размразяване,защото напоследък ми се струва, че размразява по често
    За препоръчване е да го погледне специалист.Може и да има нужда, но може и да не.При тая влага и външна температура е нормално да се гружи по-често за себе си.За LG ползвай следния call center- 070015444.Стойността е на цената на градски разговор.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Здравейте на всички форумци! Благодаря на всички за полезните мнения и теми, които се разискват тук!
    От днес съм горд и доволен собственик на 3 клими Toshiba Daiseikai 3 - 10-ка, 13-ка и 16-ка. Имах съмнение, че 16-ката няма да може да отоплява хола, който е 85 куб.м, но след 2 часа работа достигна зададените 24* и ги поддържа без грижи на ниски обороти. Същевременно днес ми дойде и сметката за тока за миналия месец - изненада! - 346 лв (мамка му! ) - отопление с 2 духалки и конвектор 1700 W, и то главно вечер и през нощта. Вече се надявам сметката ми да е около 100-те, с климите.
    Искам да споделя и силно положителното си мнение от фирмата, доставила и монтирала климите - Джи и Ей ООД - невероятно и изненадващо точни - казаха вторник, и вторник в 8,30 ме събудиха с информацията, че идват след час и започват монтажа. А даже не бях оставил и капаро за доставката! Обадих се веднага в офиса, и запитах дали не трябва да оставя пари, а оттам ми отговориха - нека ги монтираме, пробвайте ги и тогава. Аз направо паднах, такова доверие в БГ не съм срещал досега! Платих ги днес. Монтажът - супер добре изпълнен, качествен: вакуум помпи, изолации, бандажна лента и всичко, както му е редът. Е, малко поразкъртиха стените на 2 от вътрешните тела за да вкопаят тръбите, но това не е болка за умиране. Само не сложиха тампони под външните тела, нямало нужда, ако трябвало, тогава. И вярно няма нужда, 16-ката ми е под прозореца, но не се чува изобщо и при отворен прозорец даже! Дано да останат така тихи и занапред! Вярно, скъпички са, но съм повече от доволен!

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

dendim да ти е честито но все пак е трябвало да настояваш за тампони. щото като замръзнат си бучат. Ама тая зима може и да няма вече такива мъгли и студове

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Climatronic Чв те се размразяват през около 4-5 часа, не се чува нищо. Ако се наложи, ще сложа тампони. А на комшията двата панасоника трескат като трактори, изглеждат като ледени кубове и идват от някаква фирма да ги размразяват през ден! Чак перките им стържат в леда и блокират! Дано работят моите машини безпроблемно дълги години, и вашите също!!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dendim моят дайсейкай е на 7 години , няма тампони не са му и нужни, не можеш да го чуеш. Плазменият филтър с озонатора ги пусни да си бачкат има ефект.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

dendim те се разскрежават а не размразяват...добре е да не можеш да установиш разликата на практика. А за Панасите - да и над мен един тракаше

11. Тук е от
    Jan 2008

Кои климатици са за предпочитане FTXS-25D или FTXS-35D предлагани от MMC Inc. или климатик 22 HTNS предлаган от фирма Димели ; за отопление на стаи по 18 кв. стаите са с вътрешни и имат външна и вътрешна изолазия

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Lema
    HTNS 22 e 100 волтова машина предазначена за Японския пазар. Ако не те притесняват ероглифите по дистанционното, можеш да се спреш на нея. Друг е въпроса, че тази 22ка е малко слабичка за стая 18кв.м.- въпреки изолацията.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Climatronic Установявам кога се разскрежават, защото ги следих внимателно. Иначе не се усеща нищо. Просто спира вентилатора на вътрешното тяло за 3-5 мин.

blue1 Да, има ефект от плазмения филтър с озонатора. Пуснал съм го.

А някой има ли идея какъв е тоя зеолитен филтър? Четох, че бил против цигарен дим, а в нас се пуши. На някои модели го има, при мен има място за поставяне (отляво), но няма нищо?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от dendim
    Climatronic А някой има ли идея какъв е тоя зеолитен филтър? Четох, че бил против цигарен дим, а в нас се пуши. На някои модели го има, при мен има място за поставяне (отляво), но няма нищо?
    Никакъв филтър няма да те спаси от цигарения дим, пробвал съм какво ли не.
    Чисто и просто си трябва краткотрайно проветряване при широко отворени прозорци

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Честито dendim.Имаш най-добрите машини, които могат да се намерят в България.Аз лятото ще взема 10-ка за стаята на малкия.Осмен това, доколкото знам, филтрите са със сребърно покритие, самопочистващи и няма нужда да ги миеш.Ако ти трябва сервизна инструкция, мога да ти пратя да видиш пълните характеристики на машините.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    dendim те се разскрежават а не размразяват...добре е да не можеш да установиш разликата на практика. А за Панасите - да и над мен един тракаше
    Пич,

Гледам доста си надъхан. Що не обясниш за неразбиращите разликата между разскрежаване и размразяване, както и въвелия двата термина в практиката на работа на климатичните системи!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

edi1 Ако ти е удобно, изпрати ми я (сервизната инструкция) на е-майла. dendim@abv.bg
    Благодаря ти!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 130 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе