Страница 60 от 130 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

климатикът беше закачен към трафа. Електромерът е двойно тарифен, но не е от EVN. Един познат каза, че 1 оборот = 1 ват. Днес направих и друг експеримент. Оставих да работи само климатикът Sanyo SAP EX 28T който вече е влязъл в инверторен режим на охлаждане. 1 оборот на електромера го направи за 24 сек. Вие сметнете какъв е разхода.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

150 вата на час-фантастично

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

SANYO SAP-EX28T - качественият климатик се отблагодарява! Браво, dimtar.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от dimtar
    климатикът беше закачен към трафа. Електромерът е двойно тарифен, но не е от EVN. Един познат каза, че 1 оборот = 1 ват. Днес направих и друг експеримент. Оставих да работи само климатикът Sanyo SAP EX 28T който вече е влязъл в инверторен режим на охлаждане. 1 оборот на електромера го направи за 24 сек. Вие сметнете какъв е разхода.
    Чудя се защо трябва да гадаеш,като имаш цифри на електромера.Просто засечи цифрите за 1 час и готово.

6. Тук е от
    May 2008

не мога да оставя например хладилника или телевизора да не работят за 1 час. Жената ме е изхвърлила заедно с климатика

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от dimtar
    не мога да оставя например хладилника или телевизора да не работят за 1 час. Жената ме е изхвърлила заедно с климатика
    Тогава около диска на електромера има написана константата му.Например 600 оборота за 1 киловат за час.Засичаш оборотите за определено време и изчисляваш.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

истината е следната - колкото е по -натоварен климатика,толкова са по-малки относителните загуби в трафа и обратно - колкото по малко консумира климата,толкова е по-голям делът на загубите в трафа.И въпреки всичко те не могат да бъдат съизмерими с тези на климата !А когато не се използва е най-добре да е изключен от щепсела,иначе остават загубите на п.х. на трафа,които макар и минимални съществуват

10. Тук е от
    May 2008

dan66, като погледнах електромера си прав. 600 оборота =1кwh Приблизително излиза 250 вата на час.

11. Тук е от
    May 2008

с две думи какво излиза,че трафа съвсем не сваля 0,5 от КОП-а ? нали така,щото това са си 500 вата все пак .

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не разбрах, кое е 500 W?

13. Тук е от
    May 2008

ми някой беше описал,че ако КОП-а е 5,7 ,трябва да махнем 0,5 и тогава ще стане 5,2 едва-ли не ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от paich_pg
    с две думи какво излиза,че трафа съвсем не сваля 0,5 от КОП-а ?
    Така както dimtar ги е измерил загубите да не излезе и повече.2 лв месечно са му загубите на празен ход на трансформатора + още поне 3 лв загуби при натоварен климатик= 5лв месечно .При една средна сметка за климатика от 35лв. месечно излиза че загубите в трансформатора са към 14%.Много зависи дали трафа е добре направен или е гаражно изпълнение.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Тая тема май се е превърнала на чат. Моля ви пишете по същество, за останалото си има ICQ, PM и чат на форума.
    Ето тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,28635.0.html може да се прочете как става.

17. Тук е от
    May 2008

Помещение от 16 кв.метра,1 етаж : Фризюрски салон-със 1 външна стена а изложението е северно Слънце не вижда изобщо.. дограмата е тип пистолет -дървена. През зимата е доста студено. Нуждая се от помощ при избор на климатик или инвертор?? Спрял съм се на МИДЕЯ msf6 12ar или msg 12 hri ? А дали може и девятка от мидеите че понеже няма да работи нон стоп!

18. Тук е от
    May 2008

Здравейте,
    вече съвсем се омотах от тая пуста климатична тема 1000 марки коя от коя по-качествени ....
    Моля ви за съвет какво да си купя/монтирам за хол с бокс, към 40кв.м., с една малка външна стена , за които искам най-вече следното:
    - студ. минимум 5 киловата
    - максимален комфорт /затова търся умен инвертор/
    - чист въздух, готин филтър, да пречиства въздуха, че да е доволна и жената
    - добра инвестиция /високи COP/EER/
    Сега съм с обикновено НЕО 12-ка, която що-годе смогва на студ през лятото. Но искам нещо качествено angel . А, понеже има климатик монтиран, много ми се ще новия да кацне на мястото на стария и да не се налага да си бастисам половината балкон за външно тяло - гоня размерът му да е около W800 x H 550 x D300. И ето какво понаучих за фирмите:
    - Toshiba - първо си бях харесал Тошиба, ама RAV-SP562, щото е по-яка. После си 'аресах заради филтрите RAS-16SAVP Daiseikai, само че като най-голям модел има най-ниски COP/EER и ме хваща яд да я гледам. Един колега има и казва, че не са много тихи ..... Преди дни набелязах RAS-406GDR, само че никъде не мога да видя инфо за него /освен, че е 3.5 лева .... / - най-вече и размер гоня
    - Fujitsu - тук наоколо прочетох доста хубави неща за тях. Харесах модел 18-ка, който ми пасва по размер и има цели 5.7kW студ ..... Не разбрах колко е евтин, на филтрите обаче държа. COP/EER са близки до RAS-16SAVP, само дето е по-як.
    - Mitsubishi - всички били казвали, че тия били номер едно. Да ама аз модел като за мен не харесах. В смисъл добър инвертор с готини филтри, >5квата студ и външно до 800/550/300 ..... Има ли подходящ модел за мен и кой е той не знам
    - Daikin - също супер, но пак не харесах модел за мен. Май в БГ повече по офиси ги слагат ....
    - Sanyo, Sharp и др. - уж добри модели, но не знам много за тях. Sanyo май имаха подходящ на мощност от ония шарените .....
    - Panasonic - някъде накой ги похвали, че били много надеждни ????
    - Hitachi - доста се харчат, гледам не работят зле, но на първо четене май COP/EER не са супер.
    - разни други .....
    - а за всички фирми по разни чужди сайтове виждам някакви супер-яки модели с високи COP/EER, дето тук май ги няма никакви ...... от което също много яд ме хваща
    Вече толкова информация погълнах, че съвсем се побърках. Може ли да помогнете малко?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе