Ами на мен са ми сменили два кариер-а външните тела заради бръмченето и бученето.
1вия - монтиран октомври - два месеца топли идеално, малко ток гори, все едно нямаш климатик - просто е топло. Бях супер доволен, мислех да взимам още един, НО на втория месец почна това бръмчене, постепенно се усилваше докато стана непоносимо. 10 дена го оглеждахме, тампони сложихме, уплътнения между "кората" на компресора и външната тенекия - не спря.
С уговорки - продавача/монтажник (точен човек - ако се познае му благодаря още веднъж, че ме търпи) ми смени външното тяло (хем и за проба да видим как е). Той пък работи седмица и от два дена пак като че ли се появи бръмченето.
Пак да кажа - няма грам лед, няма опиращи или "халтави" тръби.
По горе Мародер се оплаква от голд модела. Тошибата по сервизната книжка е почти същия модел - научавам от ролди че и той бръмчи. На сайта на техкомсервиз също няколко мнения, че бръмчат.
Иначе топли като калорифер (силвер серията 38NYV009E по книга е до -10 на 60% от дадения COP). До - 19 (на толкова го видях) работи без проблем топли обикновена стая 16,5 кв.м.
В темата за TOSHIBA-CARRIER съм писал впечатления от работата на климатик (споменатата там гаранционна замяна - не става въпрос за кариерите).
Офф: Откъде пък реши че съм от София (ако към мен се обръщаш де).