Страница 11 от 130 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Ами на мен са ми сменили два кариер-а външните тела заради бръмченето и бученето.
    1вия - монтиран октомври - два месеца топли идеално, малко ток гори, все едно нямаш климатик - просто е топло. Бях супер доволен, мислех да взимам още един, НО на втория месец почна това бръмчене, постепенно се усилваше докато стана непоносимо. 10 дена го оглеждахме, тампони сложихме, уплътнения между "кората" на компресора и външната тенекия - не спря.
    С уговорки - продавача/монтажник (точен човек - ако се познае му благодаря още веднъж, че ме търпи) ми смени външното тяло (хем и за проба да видим как е). Той пък работи седмица и от два дена пак като че ли се появи бръмченето.
    Пак да кажа - няма грам лед, няма опиращи или "халтави" тръби.

По горе Мародер се оплаква от голд модела. Тошибата по сервизната книжка е почти същия модел - научавам от ролди че и той бръмчи. На сайта на техкомсервиз също няколко мнения, че бръмчат.

Иначе топли като калорифер (силвер серията 38NYV009E по книга е до -10 на 60% от дадения COP). До - 19 (на толкова го видях) работи без проблем топли обикновена стая 16,5 кв.м.

В темата за TOSHIBA-CARRIER съм писал впечатления от работата на климатик (споменатата там гаранционна замяна - не става въпрос за кариерите).

Офф: Откъде пък реши че съм от София (ако към мен се обръщаш де).

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте пак. Говорих с един човек, който ме светна по въпроса каква е далаверата. Попринцип знам, че има случаи на внос на бракувани модели или такива със забележки, именно с такъв брум. Вземат ги евтино и продават на истинската цена . А после се оправяй както можеш. Как се измъкват тейа л.....ри ли? Много лесно. Всички знаем, че закони в БГ няма. Всичко е корупция и далавера. Всеки вдига рамене. Та значи обаждаш се директно откъдето си го купил и си казваш болката - БУЧЕНЕ. Те питат: "Работи ли климатика?" Ти казваш :"Да" Тогава ти казват, че всичко е О.К., а колкото до БУЧЕНЕТО, трябвало да викнеш ХЕИ да ти измери децибелите да състави протокол и ако евентулано шума е повече от този по книжка можеш да ги съдиш!?!?!
    Което автоматично значи , че отиваш в задънена улица. По добре да си купиш нов клима, отколкото да похарчиш куп пари по дело, което със сигурност ще загубиш. За това, ако можем ние сами да си помогнем, ще е най-добре. Явно който се е прекарал няма връщане назад, за съжаление.
    Утре мисля да отворя климата, да го пусна и да видя dokato raboti дали все пак компресора не опира някъде, да го пипна докато работи. И тогава ако пак бръмчи, вече не знам. Пишете какво мислите по-тези проблеми. Явно доста хора са изгоряли с TOSHIBA и CARRIER.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Ами ролди какво да ти кажа. Двама човека отворихме кариер-а - няма никакви опиращи тръби, всичко е здраво закрепено, тампоните на компресора изглеждат ОК. Компресора е обвит с "ватички" и цялото е обвито с тази "кора", която споменах.
    За съжаление външната тенекия държи планката на вентилатора и не си позволихме да го включим отворен.
    При смяната на външното тяло монтажника ми каза, че оттука нататък, ако пак забръмчи варианта е облепяне на всички всички тръби с някакво термоустойчив подобно на пластелин материал (показаха ми го, на мен ми прилича на блокит) и обвиването им в такива ватички. Един вид шумоизолация.
    Гледахме сервизната книжка - климатика няма начин да прегрее - има си защити и т.н. Това за мен е крайния вариант. Ако някой открие или каже нещо друго, навит съм да пробвам.
    По принцип попаднах на продавач/сервиз с който може да се говори. Не е от тия които те заебават на първо обаждане, но и всеки си има търпение и аз май съм на ръба.

5. Тук е от
    Jan 2008

Абе може и много да се вманячаваме относно шума, обаче, това не е евтин климатик! При мен стъпи на 1650лв с монтажа! Купуваш по-скъпото, изцеждаш и последния си лев, очакваш безушречно качество, а получаваш по-зле и от китайска клима!?! Това е дразнещото, предполагам всички са на това мнение. Чувстваме се прецакани!
    Трябва да се открие причината да работи така тоя компресор. Много ми е интересно да узная. Споделяйте. Ще поддържаме връзка. Мисля да направя запис на брума , да го чуете.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от bika
    другият въпрос също остава дали да са два климатика или един до 2600,ако може по-евтино,но да е качествено също няма да се сърдя
    Не се прецаквай с един голям, вземи си два малки климатика. Малките са с по-висок СОР и са по добри в доста отношения. Моя хол е около 190-200 кубика и ме е яд , че навремето не си взех 2 малки , разликата в цената между 2 9-ки и една 18-ка е мизерно малка, ако са от една и съща серия

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Абе може и много да се вманячаваме относно шума, обаче, това не е евтин климатик! При мен стъпи на 1650лв с монтажа! Купуваш по-скъпото, изцеждаш и последния си лев, очакваш безушречно качество, а получаваш по-зле и от китайска клима!?! Това е дразнещото, предполагам всички са на това мнение. Чувстваме се прецакани!
    Трябва да се открие причината да работи така тоя компресор. Много ми е интересно да узная. Споделяйте. Ще поддържаме връзка. Мисля да направя запис на брума , да го чуете.
    Правилно ...ами аз съм с Мицубиши дето уж ги пишат най-тихи ама и той си бучи в това време...явно си е от времето иначенен мога да си го обясня...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Какво ти е Mitsubishi-то, Climatronic?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Какво ти е Mitsubishi-то, Climatronic?
    Новата G серия 35 -ца

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Моля за малко помощ. Решил съм да си сложа климатик на помещение 28кв.м. Интересувам се каква мощност да е? Вторият въпрос е каква е разликата между инверторен и тези на Осака, които работят при температура -20 градуса. Все пак разликата в парите е осезаема, а температурата при която работят не чак толкова.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Осака от мнението на потребителите топлят много. Но по мое мнение са си просто една печка, нормално е печка да топли Накрая Е.Он или който е при теб се радва на сметката за ток.
    Иначе 12-ка инвертор или по-голям конвенционален.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

При пускане на такава тема е добре да посочиш размерите и височината на помещението, дограмата,изложението, изолацията каква е и всичко за което се сетиш че влияе зле или добре на температурата в стаята.Съседните апартаменти дали се отопляват и т.н.
    А за "оАка-та" , те съветвам да НЕ се запознаваш с тази марка , защото ще оревеш форума още на втория ден след покупката. Това са евтини китайски части , сглобявани в Бургас и работи на -20, но ако подгряваш с калорифер външното тяло. Не се лови на евтина реклама.
    Ако искаш да е евтино, по добре Мидея и то след обстойно проучване , кой модел е за тебе

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Височина 2.60. Външна изолация, ПВЦ дограма. 7кв.м стена към неотопляем апартамент. Последен етаж без тавански помещения.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Една стая ли е това 28 кв.м.?
    Идват ти 73 куб.м.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

lubo9
    Ами най-важното бе човек-бюджета???

18. Тук е от
    Jan 2008

Отново по темата за Кариерите и Тошибите и по специално трансформаторното бучене: Аз смятам, че ако шума е наистина сериозен, дистрибутора в лицето на "Технополис" и сервизните им партньори следва да се обърнат към регионалния сервизен  център на Кериър, който е в Гърция доколкото знам за уточняване на проблема и осигуряване на части за отстраняването му по места. Ако не последва коректно поведение от доставчика или сервиза /което в повече от случаите трябва да се очаква/ следва да се обърнем към регионалните структури Комисията за защита на потребителя. Най-добре с жалбите да е налице и протокол от ХЕИ доказващ шума извън нормите което е осезаемо дори без уред. Аз например имам колега, който неотдавна с помоща на тази комисия си върна телевизора "Кроун" на м."Зора" тъй като от сервиза не искаха да му признаят повредата на уреда-правеше внезапни прекъсвания за по около 20 сек.
         Ако има хора от София , а и от други места е добре да се проучат възможностите и реда за подаване на жалби /при необходимост/ до Европейската комисия, белким Кунева оправдае заплатата си. Това го казвам защото нещата могат да стигнат и до там. Съгласен съм с изказаното мнение, че местните съдебни структори са тромави и неработещи и резултат може и да няма. Освен това не всеки има възможности и познания да води съдебни спорове. От друга страна трябва да се направи всичко възможно други наши сънародници да не се набутват с такива машини, а не да се държим като Нане и Вуте. Може би с този пост отиваме малко в страни от темата на форума, но бих желал да се чуят и други мнения и предложения по въпроса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 130 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе