Страница 126 от 130 ПърваПърва ... 76116124125126127128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,876 до 1,890 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

А, Фуджицу-то/ Дженерал, Фуджи/ са с Тошиба, специално LCC, LDC и от 12 LGC нагоре.09 LGC е с компресор ПАНАСОНИК.Друг е въпроса, че са произведени в Китай.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то един компресор на Саньо струва колкото цялото Нео че и отгоре ...

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Където ще да са произведени и с каквито и да са чарковите вътре, най-определящо е МАРКАТА лепната отгоре на корпуса: пише ли СОНИ(примерно) значи е СОНИ! Аман от измикярски търговски трикове. НЕО_то си е НЕО ако ще компресора да му е от космоса, освен въпросния компресор има още една камара чаркове-те от къде са?

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Колега,аз не бих си купил метла NEO ,а ти т.наречен климатик!
    "Кафез" е това,както бяха го нарекли по-горе.Ако искаш да мръзнеш и да те вкарва с ток ,когато пожелае да работи -давай кинтите!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Обаче днес поогледах по улиците - гъмжак от новопоставени Мидеа в Пловдив, докато преди 2-3 г. гъмжеше от Осака. Говоря за евтините марки, тях заглеждах. Иначе има и доста Панасоник Инвертори. И втора употреба National.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

В нашият блок съшо обичат Мидеите.На второ място са Haier.Откакто купих климатик взех да се заглеждам кой с какъв климатик е.В техномаркета Мидея инвертор 9-ка -689лв. , 12-ка 899лв.Те били без пари направо.
    Направи ми впечатление, че комшии, за които знам че да доста заможни , си карат на Мидейки....,пък аз с моя ограничен бюджет - Daikin.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И аз имам подобни наблюдения за заможните и обимновените хора.Върха беше,когато барманка в гаражно кафе в Красна поляна си купи Уруру Сарара за кухнята за 3 000 лв.Чак после разбрах,че е заради цветята и функцията овлажняване!

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Епп, чак пък "барманка", "в кухнята', "3бона", "овлажняване на цветята" - това вече е супер фантастика! По тънко щеше да и излезе система за овляжняване на въздуха със едни дюзички. Виждал съм на живо - правят във въздуха мноооого ситни капчици въобще дори не се виждат. В Бриколажа май има при цветята такава система инсталирана.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Че аз снощи купувах букети (нали празник и разни колежки и студентки) и в цветарника видях най-смотан дърт ОСАКА 12 на 25С пуснат. Влага леш вътре. То много ясно с 1000 саксии и цветя вътре. Пак казвам - климатиците не изсушават въздуха при отопление, няма къде да иде влагата. Уруру я регулира, това е друго. А може и тая цветарката да е имала овлажнител някъде монтиран, знам ли.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Ами в тая връзка да питам: защо устата ми сутрин е пресъхнала(преди с масления радиатор не беше)? До колкото си представям вътрешното тяло - радиатора е загрят и го обдухва топъл въздух въздух - няма от къде да дойде конденз. Ама все пак усещането за сухост от къде е? Вънка капе, но сигурно е от външното тяло - радиатора му е по-студен от околния въздух и се получава конденз(даже съм виждал и по ламарините отвън капки), който се стича? И като падне под 5* ще почва да замръзва нали?
    Междудругото, тръбичката от вътрешното са я мушнали през решетката в тавичката на външното и отдоло капе направо от дупката в ламарината- така добре ли е? ... отдоло има градинка с цветя - тъкмо ги полива

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И моята дренажна тръба така я навряха, няма проблем. Тя се ползва само при охлаждане, лятото от нея ще изтича конденза.

И мен ми е пресъхнала устата, от въртенето на въздуха е - а той кондензира и се осушава по студените стени и прозорци, но ако нямаш видим конденз или мухъл, не би следвало да е много сухо в стаята? Масления радиатор не върти въздуха. Иначе акумулиращата печка много ми липсва, но и тя изсушаваше и слагах тавичка с вода.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

Да не препивате вечер с ракия и вино
    У дома - напротив. Като вляза отвън вътре и се чувства, че въздуха е влажен. Една част от прането съхне на сушило под единия климатик

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

dgenov разкриха те ... намали винцето и няма да ти пресъхва устата

17. Member
    Тук е от
    May 2003

ОК намалям - аз само така за здраве един вид - по чашка/две най-много. Иначе като се проснат дрехи да съхнат - става както Svetste описа - влажно като в джунгла.

18. Тук е от
    Apr 2008

Напоследък климатикът ми Мидеа мсг 12хр ми прави леки проблемчета!Филтрите ми са чисти и така при темп. 8-9 градуса навън в стаята е 16 -17 гр.Включвам климата на 27 и вентилатора на макс!След час влизам,гледам климатика не духа топло,а леко хладно(не студено,не и топло)!След час пак някъде чувам,че нещо пука от вътрешното тяло!Се едно ви засича харда,подобен е шума(според мен се удря турбината някъде по пластмасите)!Че въпроса ми е:АЗ ли бъркам в процеса на ползване на климатика или нещо на самия климатик не е добре?
    П.С.Къде се намира това нещо,от което пищи при сигнал от дистанционното,че да му сложа нещо да не пюика така здраво?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе