А, Фуджицу-то/ Дженерал, Фуджи/ са с Тошиба, специално LCC, LDC и от 12 LGC нагоре.09 LGC е с компресор ПАНАСОНИК.Друг е въпроса, че са произведени в Китай.
А, Фуджицу-то/ Дженерал, Фуджи/ са с Тошиба, специално LCC, LDC и от 12 LGC нагоре.09 LGC е с компресор ПАНАСОНИК.Друг е въпроса, че са произведени в Китай.
то един компресор на Саньо струва колкото цялото Нео че и отгоре ...
Където ще да са произведени и с каквито и да са чарковите вътре, най-определящо е МАРКАТА лепната отгоре на корпуса: пише ли СОНИ(примерно) значи е СОНИ! Аман от измикярски търговски трикове. НЕО_то си е НЕО ако ще компресора да му е от космоса, освен въпросния компресор има още една камара чаркове-те от къде са?
Колега,аз не бих си купил метла NEO ,а ти т.наречен климатик!
"Кафез" е това,както бяха го нарекли по-горе.Ако искаш да мръзнеш и да те вкарва с ток ,когато пожелае да работи -давай кинтите!
Обаче днес поогледах по улиците - гъмжак от новопоставени Мидеа в Пловдив, докато преди 2-3 г. гъмжеше от Осака. Говоря за евтините марки, тях заглеждах. Иначе има и доста Панасоник Инвертори. И втора употреба National.
В нашият блок съшо обичат Мидеите.На второ място са Haier.Откакто купих климатик взех да се заглеждам кой с какъв климатик е.В техномаркета Мидея инвертор 9-ка -689лв. , 12-ка 899лв.Те били без пари направо.
Направи ми впечатление, че комшии, за които знам че да доста заможни , си карат на Мидейки....,пък аз с моя ограничен бюджет - Daikin.
И аз имам подобни наблюдения за заможните и обимновените хора.Върха беше,когато барманка в гаражно кафе в Красна поляна си купи Уруру Сарара за кухнята за 3 000 лв.Чак после разбрах,че е заради цветята и функцията овлажняване!
Епп, чак пък "барманка", "в кухнята', "3бона", "овлажняване на цветята"- това вече е супер фантастика! По тънко щеше да и излезе система за овляжняване на въздуха със едни дюзички. Виждал съм на живо - правят във въздуха мноооого ситни капчици въобще дори не се виждат. В Бриколажа май има при цветята такава система инсталирана.
Че аз снощи купувах букети (нали празник и разни колежки и студентки) и в цветарника видях най-смотан дърт ОСАКА 12 на 25С пуснат. Влага леш вътре. То много ясно с 1000 саксии и цветя вътре. Пак казвам - климатиците не изсушават въздуха при отопление, няма къде да иде влагата. Уруру я регулира, това е друго. А може и тая цветарката да е имала овлажнител някъде монтиран, знам ли.
Ами в тая връзка да питам: защо устата ми сутрин е пресъхнала(преди с масления радиатор не беше)? До колкото си представям вътрешното тяло - радиатора е загрят и го обдухва топъл въздух въздух - няма от къде да дойде конденз. Ама все пак усещането за сухост от къде е? Вънка капе, но сигурно е от външното тяло - радиатора му е по-студен от околния въздух и се получава конденз(даже съм виждал и по ламарините отвън капки), който се стича? И като падне под 5* ще почва да замръзва нали?
Междудругото, тръбичката от вътрешното са я мушнали през решетката в тавичката на външното и отдоло капе направо от дупката в ламарината- така добре ли е? ... отдоло има градинка с цветя - тъкмо ги полива![]()
И моята дренажна тръба така я навряха, няма проблем. Тя се ползва само при охлаждане, лятото от нея ще изтича конденза.
И мен ми е пресъхнала устата, от въртенето на въздуха е - а той кондензира и се осушава по студените стени и прозорци, но ако нямаш видим конденз или мухъл, не би следвало да е много сухо в стаята? Масления радиатор не върти въздуха. Иначе акумулиращата печка много ми липсва, но и тя изсушаваше и слагах тавичка с вода.
Да не препивате вечер с ракия и вино
У дома - напротив. Като вляза отвън вътре и се чувства, че въздуха е влажен. Една част от прането съхне на сушило под единия климатик![]()
dgenov разкриха те ... намали винцето и няма да ти пресъхва устата![]()
ОК намалям - аз само така за здраве един вид - по чашка/две най-много. Иначе като се проснат дрехи да съхнат - става както Svetste описа - влажно като в джунгла.
Напоследък климатикът ми Мидеа мсг 12хр ми прави леки проблемчета!Филтрите ми са чисти и така при темп. 8-9 градуса навън в стаята е 16 -17 гр.Включвам климата на 27 и вентилатора на макс!След час влизам,гледам климатика не духа топло,а леко хладно(не студено,не и топло)!След час пак някъде чувам,че нещо пука от вътрешното тяло!Се едно ви засича харда,подобен е шума(според мен се удря турбината някъде по пластмасите)!Че въпроса ми е:АЗ ли бъркам в процеса на ползване на климатика или нещо на самия климатик не е добре?
П.С.Къде се намира това нещо,от което пищи при сигнал от дистанционното,че да му сложа нещо да не пюика така здраво?