Страница 66 от 130 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Здравейте!
    От 3 месеца съм собственик на Hitachi RAS/RAC-E14H2. От тогава съм го пускал няколко пъти да ме топли и напоследък започнах да го пускам и на охлаждане. Последните няколко пъти обаче изобщо не охлажда, а само си духа монотонно като не признава нито промяна в зададените градуси, нито в степента на фена и в един момент започва да мига лампата на таймера. Интервала е 4 премигвания-пауза-4 премигвания-пауза-...... С много мъка успях да намеря обяснение относно премигванията за друг модел на Hitachi(RASRAC7914GH4), но там изобщо липсва за 4 премигвания.
    Дали някой от Вас може да помогне?
    Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По таблицата с кодове за грешки на вътрешното тяло за модела, причината е Outdoor unit electrical component defective. Сваля се капака на външното тяло, там също по платката има светлинна индикация за по-точния вид грешка. От горна или долна страна на капака който затваря платката има таблица на кодовете за грешки на външното тяло.

Сервизната документация на модела ми я изпрати участник в форума, можех да ти я изпратя, но си скрил в личната си информация, електронната си пощенска кутия.

4. Тук е от
    Jun 2008

Благодаря за информацията valen1! Мисля, че вече трябва да ми е разкрит мейла и ще съм ти много благодарен ако ми изпратиш документацията. Интересното в моя случай е, че между няколкото неуспешни опита и съответните премигвания, два пъти си сработи перфектно и то за дълго време. Сега обаче не захапва. Гледайки описанието на проблема, дали е възможно да е резултат от токов удар или нещо такова?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Моделът в частта си като хладилна машина е добре направен. Проблемът е че цената му е ниска и електрониката му е слабо място. Докато не се види каква грешка показва външното тяло, чрез светлинния код на платката която е в него, не може да се каже нищо за причината.

Както е прието да се казва напоследък: "За парите си е много хубав климатик". И наистина е така, хубав е, но не толкова хубав че да се разваля по-рядко.

6. Тук е от
    Jun 2008

Днес си взех mitsubishi /general/ msz-ex28h-w (R 410A) Май е от 2001год. .Някой може ли да ми даде повече информация за този модел,технически характеристики? Предварително благодаря!

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

MSZ-EX28H е модел за 2004 година отличен с награда за икономичност. На охлаждане е 2,8 киловата на отопление е 4,0 киловата СОР-5,45. На охлаждане има режим "сън" които се отличава с най-ниско ниво на шум за 2004 г. - 19dB. Максимална отдавана мощ на отопление при 2*С е 5,5 киловата. Машината по показатели е отлична и несравнима с китайските боклуци, че и с доста маркови продавани у нас. Ако е читава и си я взел изгодно е отличен избор.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Благодаря за информацията Blue1,а можеш ли да ми погмогнеш как се работи с дистанционното на този модел-msz-ex28h-w?

10. Тук е от
    Jun 2008

Търся съвет за климатик,който ще ползвам само за охлаждане и проблем ли е ако през зимата не работи.Да има малка консумация на енергия и да няма вибрации и шум.Стаята ми е 12м2 с PVC дограма и изолация.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от palauzov
    Търся съвет за климатик,който ще ползвам само за охлаждане и проблем ли е ако през зимата не работи.Да има малка консумация на енергия и да няма вибрации и шум.Стаята ми е 12м2 с PVC дограма и изолация.
    9ка конвенционална е достатъчна.

12. Novice
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте.Искам да попитам blue1 дали може да ми даде някакво инфо за MSZ-VS257-W.Взел съм го за отопление на 14м2 стая,която е напълно изолирана.В смисъл от какъв клас е модела,работа с дистанционното и т.н.Нищо не намерих за този модел във форума.Предварително благодаря....

13. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте! Имаме т.нар. дневен тракт с площ 41 кв.м. и височина 2.45, което прави 100 куб.метра. Избираме климатик. Предложиха ни SANYO DX28R; INVENTOR AO24 и 2 бр. Midea MSF6-12 AR. Извадихме им характеристиките. Направихме една таблица и аз като истински счетоводител направих сметка, според която излезе, че преди края на 2-та година SANYO-то си е избило парите (от разликата в консумацията, която ми изглежда невероятно малка - 0.56 kw). Та, искам да ви помоля да вашите мнения. Ще стига ли това SANYO? Има ли нещо специфично, което не ни казват? Преди да тръгнем по магазините, много четохме по форуми - та, там видяхме, че като се изчислява необходимата мощност, се умножава кубатурата по 60 за отопление и по 50 за охлаждане и се добавя още 500 за резерв. По тази сметка изчислихме, че ще ни е нужно 6.5 kw за отопление и 5.5 - за охлаждане. При този модел на SANYO, за мощност на охлаждане е посочена 3.9. Според консултанта в магазина това не е проблем. Така ли е?
    Може би трябва да кажа, че апартамента се намира във Варна, нов е - с изолации и дограми, а е и с югозападно изложение.
    Благодаря на всички отзовали се!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Sanyo-то е прекалено малко, а другите два... по-скоро не бих ти ги препоръчал.

16. Тук е от
    Jun 2008

Прекалено малък за този обем? Какъв друг бихте препоръчали?

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

2 Саньо с тази мощност.

18. Тук е от
    Jun 2008

Привет на всички съфорумци! До сега не съм имал възможност да си купя климатик , но мисля че това време дойде,а проблема е че нямам почни никакви познания за тази техника. Разполагам с около 800-900лв , а климатика ще ми трябва да охлажда и стопля стая 4 на 4 , висока 2,50 , като 2 от стените са външни и има прозорец 2 на 1 (дървена дограма) с южно изложение. Иска ми се климатика да е безшумен и да гори колко се може по-малко ток. Благодаря на всички които ще ми помогнат с избора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе