Страница 118 от 130 ПърваПърва ... 68108116117118119120128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #1756

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    : Настроих климатика на 23* и пуснах вентилатора на max, след два часа термометъра на стената показваше 25*, сложих го на земята "падна" до 24*. Питам жената: климатика спира ли да духа, тя с удоволствие ми казва "НЕ, много си е добре" ! Тъй ли пък тъпия климатик не разбра, че температурата е бая по-висока(добавям, че не е на AUTO, а е на HEAT, т.е. няма +/- 2*) Или когато вентилатора е на max, той топли колкото може?
    И при тази ситуация колко ти смучеше климата /ток де, не ракии/ ?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #1757

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Очо, и при мен понякога подминава зададената с един градус вечер, или пък сутрин се събуждам и е един градус по-малко от зададената. Термометъра се намира на 50см от пода върху шкафче(не на стената залепен) на другия край на стаята, точно до вратата(винаги отворена) която свързва две помещения които топля с един климатик(35м3+20м3). От цялата прочетена информация за движението на въздуха - стигнах до извода че ще трябва да дигам два/три градуса повече на дистанционното за да стане там където е термометъра колкото искам, но на практика се оказа че не е така! Термометъра си показва в 80% от времето точно колкото съм сложил на дистанционното! Явно си успява да си ходи тоя топъл въздух на всякъде, разбира се чак в най-далечния ъгъл(на второто помещение) се усеща по-хладно но там е кухненския бокс и не ми е фатално.

    П.С. държа да отбележа че пода е дървен(каратаван - втори етаж). Мисля че това има голямо значение, в панелките доло и горе е бетон и се получават други температури.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #1758

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    "А R410, дали има мирис? Защото на другия ден, след монтажа на климатика, при включването му усетих странна миризма(тогава беше на охлаждане), но дори и сега(вече на отопление) пак я чувствам, миризмата."

    Очо, миризмата, която си усетил, вероятно е друга. И наистина се усеща при охлаждане, на отопление поне при нас я няма. Доколкото знам, при охлаждане климатиците имат тенденция да привличат бактерии, и специфичната лоша миризма може би е свързана с обдухването на този вид боклук. Но в самото начало (след монтажа) може да има и друг произход. Имам спомен, че и у нас тая миризма я имаше още веднага след монтажа. Надявам се някой специалист да ни разясни на какво точно се дължи.

    На мен един техник ми каза да почистя вътрешното тяло с препарат за почистване на фурни (Меглио или нещо от сорта), изтичала бая мръсотия. Но не съм го пробвал още.

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1759

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Ехе, колко включвания! Работата с градусите, не съм я обяснил както трябва. Ако вентилатора е на AUTO и му задам 23* , климатика се включва и изключва(повечето време е изключен), а термометъра "цепи" 23*. Вчера пуснах на max и резултата го написах.. Ясно ми е за толерансите при датчиците, климатика не е китайски, не съм си записал колко е изхарчил( май беше киловат за двата часа). Днес пак пуснах вентилатора на max и съм го засякъл, още не знам колко показва термометъра( бях го извадил навън : 7*). Досега не се е изключвал, ще видя след 2 часа дереджето..
    Да не казвам голяма дума, но като, че ли съм изчел всичко из форума за мириса. Мен ме притесни това, че още с първото му включване ми замириса(вярно, само единият климатик и все пак монтажниците ги пускаха..). Най-вероятното обяснение е резонното: живи "нещица" по вътрешното тяло. Намирисващият ми климатик е в стаята, на чиято тераса готвя. Тогава, при първото включване не готвех, ама...
    Като съм почнал с тъпите въпроси, да продължа. Климатика ми има някаква плазмена простотия, която отделяла и озон. Не питам, има ли смисъл от тази джаджа, а дали да я държа постоянно включена(най-вероятно не, защото тогава нямаше да има копче за вкл/изкл) или да я включвам за два часа примерно?
    Добавка
    Гледам и други питат за разни йони,озони и електрони...

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1760

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Минаха два часа и половина и се изключи! Най-накрая. Нагласил съм го на 22*, термометъра показва 24*. Но сега намерих, че вече е писано нещо подобно:
    Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Ясно е че един климатик постига по-висок СОР на по висока скорост на вентилатора защото колкото повече е изстуден фреона когато излезе от вътрешното тяло и отиде в външното толкова повече топлина ще отнеме от околната среда /при изпарението си / с по малко ел енергия-въртене на компресора.
    Но при инверторите се получава един парадокс: като намалиш скоростта на вентилатора най често той си намалява оборотите.Това е така защото по малко въздух отнема топлината и температурата на вътрешното тяло се повишава.Инвертора разбира че е доближил зададената температура и намалява оборотите.
    Реално при ниска скорост на вентилатора/или auto/ инвертора отдава по малко топлина и харчи по малко ел.енергия- това е добре при по малки стаи. При по големи стаи е добре вентилатора да е поне на среден/med/ тогава отдава повече топлина-затопля добре стаята ,по добре размества въздуха ,черпи повече ел.енергия но и при по-висок СОР.
    Има и друго - за всяка скорост на вентилатора има условие вътрешното тяло да е достигнало определена температура.Затова не винаги можеш да ги променяш и инвертора често сам си избира скоростта на вентилатора.Това е направено с цел да не духа силна струя с по ниска температура.

    Консумацията до сега(т.е. за два часа и половина е киловат). Добавям, че температурата в стаята преди да го включа беше 18*, на толкова го оставих сутринта.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    263
    #1761

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Малко офтопик,защото нещо е скучно в "климатичният"раздел:
    Предлагам нова тема....но след 1-2 семици

    "БУЧАЩИ ЗАЛЕДЕНИ ТРУПОВЕ" и снимки да трябва да има

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1762

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Тъпо е сам да си пиша, но в последните два часа умувах дали да пусна тема : " "Глупав" въпрос - Точен отговор" . Мислех да си задам сам въпроса: какво е конвенционален и инверторен климатик и да отговоря както аз го разбирам. Обаче, отговора не е толкова прост, защото се намесиха някакви, инверторни климатици, на които двигателите им не са DC( тук е неясно: какво значи DC? постояннотоков или правотоков двигател(и въобще доколко е вярна терминологията). Да не казвам, че инвертор според мен, е устройство което прави от правия(не постоянния, но отново терминология) ток , променлив. Това въобще не е за този форум, но..
    Обяснението за: конвенционален и инверторен според мен: При конвенционалния климатик - двигателят е такъв, че винаги "работи" на едни и същи обороти, а при инвертора използваме друг тип двигатели, на които регулираме оборотите.Ефекта от това е: ако не ни е нужна мощност в момента(обикновения двигател би се въртял), да намалим въртенето... Като резултат какво се получава: 1.икономия на енергия(двигателя не се върти безмислено) 2. Климатика(двигател,компресор,топлообменници) отдава(т.е. духа) различна топлина, колкото е необходима(казано по друг начин: ако застанеш срещу конвенционалния, той ще духа много студено(в режим охлаждане) или много горещо(в режим отопление), а инвертора ще ти подухва с много малка разлика от зададената температура) .

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1763

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Ето ви и друг пример. На терасата съм(остъклена е), там пуша и пиша,но краката ми замръзнаха.. Взех аз духалката, сега е по добре! Аха, да ми се запалят чехлите(т.е.краката) и тя(духалката) слава богу изключва(пуснал съм я на 4), замръзвам- тя се включва.. Егати комфорта(не отричам,че с нея е по-добре отколкото без нея)! Как да я накарам да духа леееко топличко, но постоянно?

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    390
    #1764

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Всеки студент IV- курс електронна техника го е правил както курсова задача, но не това е важното. Такова изделие става излишно скъпо при никаква разлика в потреблението на ток.

  12. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1765

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Е, аз съм от тези дето не са го "правили", даже и на хартия,а само са го прочели! В случая, не става въпрос обаче, за потребление , а за комфорт!!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    40
    #1766

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Здравейте!
    Днес си купих на промоция китайски HITACHI RAS/RAC-E14H2 за 859 лева /от Домо/.
    С него мисля да отоплявам офиса си, който е 20 кв.м. с ПВЦ дограми и външна изолация, доста големи прозорци - като витрини, изложение север - запад.
    Какво ще кажете за моя избор - дали съм се "набутал", заблуждавайки се от промоцията /от 1250 лева в Техномаркет - на 859 лв./, или ще ми свърши работа.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #1767

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Ти да не си уцелил някаква лична промоция?
    1069 лв е модела в Домо на промоция. В Техномаркет е 1229 лв.
    Ще ти върши работа.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    40
    #1768

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Промоцията беше свързана с откриване на нов магазин на Домо.
    Благодаря за мнението.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #1769

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    Честито!
    Смятайте на колко ги вземат, за да могат да правят отстъпка от 370 лв!

  18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #1770

    Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

    За промоциите, valen1 беше писал някъде. Не мога да го намеря..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе