И при тази ситуация колко ти смучеше климата /ток де, не ракии/ ?Първоначално публикувано от Очо
И при тази ситуация колко ти смучеше климата /ток де, не ракии/ ?Първоначално публикувано от Очо
Очо, и при мен понякога подминава зададената с един градус вечер, или пък сутрин се събуждам и е един градус по-малко от зададената. Термометъра се намира на 50см от пода върху шкафче(не на стената залепен) на другия край на стаята, точно до вратата(винаги отворена) която свързва две помещения които топля с един климатик(35м3+20м3). От цялата прочетена информация за движението на въздуха - стигнах до извода че ще трябва да дигам два/три градуса повече на дистанционното за да стане там където е термометъра колкото искам, но на практика се оказа че не е така! Термометъра си показва в 80% от времето точно колкото съм сложил на дистанционното! Явно си успява да си ходи тоя топъл въздух на всякъде, разбира се чак в най-далечния ъгъл(на второто помещение) се усеща по-хладно но там е кухненския бокс и не ми е фатално.
П.С. държа да отбележа че пода е дървен(каратаван - втори етаж). Мисля че това има голямо значение, в панелките доло и горе е бетон и се получават други температури.
"А R410, дали има мирис? Защото на другия ден, след монтажа на климатика, при включването му усетих странна миризма(тогава беше на охлаждане), но дори и сега(вече на отопление) пак я чувствам, миризмата."
Очо, миризмата, която си усетил, вероятно е друга. И наистина се усеща при охлаждане, на отопление поне при нас я няма. Доколкото знам, при охлаждане климатиците имат тенденция да привличат бактерии, и специфичната лоша миризма може би е свързана с обдухването на този вид боклук. Но в самото начало (след монтажа) може да има и друг произход. Имам спомен, че и у нас тая миризма я имаше още веднага след монтажа. Надявам се някой специалист да ни разясни на какво точно се дължи.
На мен един техник ми каза да почистя вътрешното тяло с препарат за почистване на фурни (Меглио или нещо от сорта), изтичала бая мръсотия. Но не съм го пробвал още.
Ехе, колко включвания! Работата с градусите, не съм я обяснил както трябва. Ако вентилатора е на AUTO и му задам 23* , климатика се включва и изключва(повечето време е изключен), а термометъра "цепи" 23*. Вчера пуснах на max и резултата го написах.. Ясно ми е за толерансите при датчиците, климатика не е китайски, не съм си записал колко е изхарчил( май беше киловат за двата часа). Днес пак пуснах вентилатора на max и съм го засякъл, още не знам колко показва термометъра( бях го извадил навън : 7*). Досега не се е изключвал, ще видя след 2 часа дереджето..
Да не казвам голяма дума, но като, че ли съм изчел всичко из форума за мириса. Мен ме притесни това, че още с първото му включване ми замириса(вярно, само единият климатик и все пак монтажниците ги пускаха..). Най-вероятното обяснение е резонното: живи "нещица" по вътрешното тяло. Намирисващият ми климатик е в стаята, на чиято тераса готвя. Тогава, при първото включване не готвех, ама...
Като съм почнал с тъпите въпроси, да продължа. Климатика ми има някаква плазмена простотия, която отделяла и озон. Не питам, има ли смисъл от тази джаджа, а дали да я държа постоянно включена(най-вероятно не, защото тогава нямаше да има копче за вкл/изкл) или да я включвам за два часа примерно?
Добавка
Гледам и други питат за разни йони,озони и електрони...
![]()
Минаха два часа и половина и се изключи! Най-накрая. Нагласил съм го на 22*, термометъра показва 24*. Но сега намерих, че вече е писано нещо подобно:
Консумацията до сега(т.е. за два часа и половина е киловат). Добавям, че температурата в стаята преди да го включа беше 18*, на толкова го оставих сутринта.Първоначално публикувано от dan66
Малко офтопик,защото нещо е скучно в "климатичният"раздел:
Предлагам нова тема....но след 1-2 семици
"БУЧАЩИ ЗАЛЕДЕНИ ТРУПОВЕ" и снимки да трябва да има
Тъпо е сам да си пиша, но в последните два часа умувах дали да пусна тема : " "Глупав" въпрос - Точен отговор" . Мислех да си задам сам въпроса: какво е конвенционален и инверторен климатик и да отговоря както аз го разбирам. Обаче, отговора не е толкова прост, защото се намесиха някакви, инверторни климатици, на които двигателите им не са DC( тук е неясно: какво значи DC? постояннотоков или правотоков двигател(и въобще доколко е вярна терминологията). Да не казвам, че инвертор според мен, е устройство което прави от правия(не постоянния, но отново терминология) ток , променлив. Това въобще не е за този форум, но..
Обяснението за: конвенционален и инверторен според мен: При конвенционалния климатик - двигателят е такъв, че винаги "работи" на едни и същи обороти, а при инвертора използваме друг тип двигатели, на които регулираме оборотите.Ефекта от това е: ако не ни е нужна мощност в момента(обикновения двигател би се въртял), да намалим въртенето... Като резултат какво се получава: 1.икономия на енергия(двигателя не се върти безмислено) 2. Климатика(двигател,компресор,топлообменници) отдава(т.е. духа) различна топлина, колкото е необходима(казано по друг начин: ако застанеш срещу конвенционалния, той ще духа много студено(в режим охлаждане) или много горещо(в режим отопление), а инвертора ще ти подухва с много малка разлика от зададената температура) .
Ето ви и друг пример. На терасата съм(остъклена е), там пуша и пиша,но краката ми замръзнаха.. Взех аз духалката, сега е по добре! Аха, да ми се запалят чехлите(т.е.краката) и тя(духалката) слава богу изключва(пуснал съм я на 4), замръзвам- тя се включва.. Егати комфорта(не отричам,че с нея е по-добре отколкото без нея)! Как да я накарам да духа леееко топличко, но постоянно?
Всеки студент IV- курс електронна техника го е правил както курсова задача, но не това е важното. Такова изделие става излишно скъпо при никаква разлика в потреблението на ток.
Е, аз съм от тези дето не са го "правили", даже и на хартия,а само са го прочели! В случая, не става въпрос обаче, за потребление , а за комфорт!!
Здравейте!
Днес си купих на промоция китайски HITACHI RAS/RAC-E14H2 за 859 лева /от Домо/.
С него мисля да отоплявам офиса си, който е 20 кв.м. с ПВЦ дограми и външна изолация, доста големи прозорци - като витрини, изложение север - запад.
Какво ще кажете за моя избор - дали съм се "набутал", заблуждавайки се от промоцията /от 1250 лева в Техномаркет - на 859 лв./, или ще ми свърши работа.
Ти да не си уцелил някаква лична промоция?
1069 лв е модела в Домо на промоция. В Техномаркет е 1229 лв.
Ще ти върши работа.
Промоцията беше свързана с откриване на нов магазин на Домо.
Благодаря за мнението.
Честито!
Смятайте на колко ги вземат, за да могат да правят отстъпка от 370 лв!
За промоциите, valen1 беше писал някъде. Не мога да го намеря..