Страница 120 от 130 ПърваПърва ... 70110118119120121122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Вътре без колебание.Фирмата ми работи главно по нови обекти от години и всичко е така-вкопават се вътре в стените,минават в замазката по пода,а навън в изолацията.Само ако евентуално ще закачваш нов климатик,запомни или снимай къде са тръбите,за да не ги повредиш.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Но поставят ли се вътре свършва с тях смисал повече тръбите немогат да се бутат тъйкато отгоре им ще се шпакова и боя и т.н.При евнтуална смяна на климатика тези ще останат погребани там ми се струва.Това което повече ме безпокои че нали знаете връзката където се свързват тръбите от вътрешното тяло към останалите тръби смисал има около 30-50 санта от вътрешното и после се свързва с гайките към останалите тръби че и имено тази връзка ми остава отвън и като се затвори всичко отвън при евентуален проблем с вътрешното тяло ако трябва да се демонтира тогава не ми се мисли незнам дали успяваш да ме разбереш

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

По обектите всичко е на заварки и е по-сигурно.По твоята логика трябва да оставим ВиК тръбите или кабелите на тоците отвън.А и за колко случая си чувал или чел техниците да свалят вътр.тяло за ремонт?Всичко му е направено така,че да се ремонтира или сменя без да се сваля.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Това не вярно.След 5-10 години ще му се наложи да го сваля за да го мие с водоструйка,затова снадката е винаги по-добре да се оставя под вътр.тяло.А понякога се налагат и ремонти със снемане на вътр.тяло.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма нужда да се сваля вътр.тяло за профилактика-на място го разглобявам напълно и горе остават само задния панел и топлообменника,които почиствам идеално с минипароструйка на място.Защо тогава по новите строежи всичко се скрива ? Сигурно проектантите са забравили,че след 10 год ще трябва да се мие.Между другото това с пароструйката препоръчвам да се прави 2 пъти в годината,а не след 10 год.Тогава климата ще е мухлясал напълно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз само тази година имам 400 клими монтирани по този начин.Значи направо не ми се мисли,ако се наложи ремонт и сваляне.Но нещата не са чак толкова невъзможни,за всяка ситуация си има решение.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ти може да препоръчваш много работи,но колко клиенти го правят?А снадката винаги трябва да е под вътр.тяло-и на нов и на стар обект.Иначе все едно му казваш на клиента -аз съм до тук,взех парите и чао.След няколко години като те извика с целия затлачен топлообменник какво ще го правиш?А ако има пропуск на вътр.топлообменник?А ако има запушване пак там?И не ми говори че можеш на стената да го измиеш с водоструйка.Явно говориш за ония чайничета които са само за отбиване на номера.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Режа отвътре тръбите(или ги разпоявам),свалям го и така нататък.За 3000 клими имам 2-3 пропуска,а да се запуши вътр.тръба с няколко мм диаметър е направо несериозно.Мога да го измия,правя го от години,а паро(не водо)струйката ми е професионална,не е чайника ти за отбиване на номера.
    И това за снадката къде го видя професионално? Ми това е една връзка само.Във вътр.тяло има поне 50-60 такива,ама не забелязвам да са под тялото.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ванко е прав, монтажа на вътрешното тяло трябва да е на спойка особено ако климатиците през годините са станали петцифрено число, а колкото до измиването няма тръба която да не може да се среже и после да се запои зад тялото .... друг е въпроса колко фирми са научили хората си да го правят без последствие за стената или климатика ... и без цялата фирма да придържа климатика на рзстояние от стената

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А въпроса с гаранцията как стои, защото по монтажните инструкции, тръбите към вътрешното тяло винаги ги дават с гайка.Заварката не означава ли монтаж в разрез с дадените инструкции от производителя.

13. Тук е от
    Jan 2008

#edi1 е прав. Защо иначе щяха да слагат холендри на тръбите на вътр. тяло. Даже в инструкциите за монтаж е указано с какви динамометрични ключове да се работи и колко Нютона сила да се приложи.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Хе ами нали те тези дето монтират те носят гаранция и целта на занятието е да се намалят сервизните събития аз съм си направил сметка че инвестицията от 500 лв за горелка ми се изплаща във времето .... пък и най малко със оставащия месинг

16. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте!Купих си климатик Осака, модел CH-12-LBP-1, нов.Закупих го от представител на Еко клима в нашия град.Много съм доволна засега от климатика, но от два три дена гледам, че от дупката, която е отдолу на външното тяло, не изтича вода, както би трябвало, когато климатикът действа в режим на затопляне.Може ли някой да ми каже дали това е проблем, защото ако е така, да звъня на фирмата по поддръжката.Иначе климатикът си работи добре и си отоплява нормално.Благодаря Ви предварително за информацията!

17. Тук е от
    Jan 2008

#hellenlaw, Добре е,че от климатика не капе конденз. Това означава, че няма заскрежаване по външния топлообменник, а от там - по-добра и икономична работа. Изтичане на вода се получава когато е влажен въздуха и полепвайки образува конденз или скреж, ако е по-студено, което не е добре за топлообмена. Така, че споко всичко е наред. Трябва да се притесняваш ако външното тяло стане "буца лед" (Виждал съм този модел точно в такава кондиция)! Тогава трябва да викаш сервиза със сигурност. Честито и дано ти служи достатъчно дълго.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

То и да ги викне,в тяхната гаранционна карта изрично са записали,че замръзването не е дефект и размразяването се заплаща от клиента.Или поне така беше написано преди няколко години .
    hellenlaw,виж дали има подобна точка в гаранц.карта,за да си подготвена за сума около 50 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе