Страница 122 от 130 ПърваПърва ... 72112120121122123124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,816 до 1,830 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Ееееее, от къде тая вода?!? Пробвах преди време в студеното на DRY ама нещо не зацепи(умълча се един такъв, мисли, мисли ... и пак си го върнах на ТОПЛО). Пробвай при тебе какво ще стане ама ... не ми вдъхва доверие тая функция. За лятото може би да. Вън толкова ли е влажноста? Или само вътре заради студените повърхности и топлия+влажен въздух? И от къде е влажен? дрехи ли сушиш или готвиш без аспирация?
    Преди време попаднах във форума точно на такъв въпрос и се обсъждаха влагоуловители - ама скъпи ми се видяха. Без изолация си - има ли конденз по стените? По прозорците е нормално да има малко(1-5см в долния им край), ама чак да течат? Нямат ли термомост? Къщата ли ти е нова и има влага от строителството още?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Панелка е на трети етаж нищо не се суши или готви а е спалня.Външен датчик нямам за влажност и незнам колко е навън.Митсубишито е там има две външни стени неизолирани засега.В стената зад гардероба беше мокро направо водни капки потекли по стената та отцепих гардероба от стената с 20 санта и я подсуших с духалка.Станели студено навън около 0 и надолу супер яко конденс по прозорците направо водни капки текат.Май трябва да видя тези влагоуловители или дриги алтернативи направо и аз се чудя цяла година ремонти правех а сега ако вземе да се появи мухъл направо жалко, жилището е панелка на 25години не съм първия който ще живее и т.н.Всичко измислих само за изолация не помислих и ме е яд но отвънка ще се прави изолация отвътре сметнах че няма нужда.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Скоро бях на ремонт в един от най-скъпите ресторанти в София-и там същата работа,но с Митсубиши.Да плюя ли на добрата марка,като никой не се е сещал 3 г да си почисти филтрите и да погледне външното тяло?
    Някой беше казал,ако някой му снима замръзнал Дайкин(по вина на машината),да се обади.Е,няма да си първи,сорри.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Хубавата изолация отвън ще те спаси от мухъла по стените,но не и от конденза по стъклопакета.Нормално е вечер докато спите да отделяте много влага,която кондензира там където е най-голямата темп.разлика-стъклопакета.В Търговище си е хладничко.Ще проветряваш сутрин и нямаш друго решение.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Стените - външна изолация! Прозорците - дограма с термомост! Тоя ремонт - да не си мазал скоро с водоразтворими материали-шпакловки примерно - гипса е уникален материал - диша - поема мнооого вода и после я изпуска, ако си го вапцал с кофти латекс обаче - може да си загубил това му свойство? Иначе не виждам от къде чак толкова влага?!? На река, на море ли си? Миналата зима така ли е било? Изкарай мерачката отвън за малко да видим толкова ли е влагата колкото ти е в къщи?

П.С. в къщи също има малко влага(стара къща стени външни колкото искаш) и на ремонта майстора изпъна една шпакловка(стените бяха криви и стана направо мазилка) с чист гипс и от горе тапет! Преди тапета пръскаш върху гипса с пръскачката вода и попива на момента направо изчезва - интересна работа. Та майстора ми вика, имаш доста влага дай да не затапваме с латекс - сложи едни хартийки отгоре за да може като има влага гипса да я дърпа, а като няма ще си съхне. Като чели има ефект, но лятото ще слагаме външна изолация - няма вече на къде - само това е спасението!
    Едно приятелче в хола най-голямата стена външна панел, отвън залепен друг блок с 20см празно обаче - течеше му вода по цялата стена - беше се видял в чудо(новодомец). Доста умува каква хидроизолация да направи(само отвътре има възможност) и налепка отвътре коркови панелчета и каза че ефекта бил поразителен! Само дето на мен не ми харесват на цвят ама ... той си ги харесва, пък и като няма друг избор - но спряха да ти кажа влагата!

7. Тук е от
    Sep 2008

Да навсякаде е шпаковано и боядисано с латекс

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Мисълта ми беше ако е прясно да не пуска още влага от там. Измери ли вън влажноста?

10. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от denis_7
    Панелка е на трети етаж нищо не се суши или готви а е спалня.Външен датчик нямам за влажност и незнам колко е навън.Митсубишито е там има две външни стени неизолирани засега.В стената зад гардероба беше мокро направо водни капки потекли по стената та отцепих гардероба от стената с 20 санта и я подсуших с духалка.Станели студено навън около 0 и надолу супер яко конденс по прозорците направо водни капки текат.Май трябва да видя тези влагоуловители или дриги алтернативи направо и аз се чудя цяла година ремонти правех а сега ако вземе да се появи мухъл направо жалко, жилището е панелка на 25години не съм първия който ще живее и т.н.Всичко измислих само за изолация не помислих и ме е яд но отвънка ще се прави изолация отвътре сметнах че няма нужда.
    Колега,имах същия проблем-панелка на 7-я етаж , ПВЦ дограма с 32мм К стъклопакет, изолация на външната стена,но поставена отвътре ,тъй като до мен има пломба и няма възможност отвън и когато застуди ,то конденз ли нещеш,мухъл навсякъде по ъглите ,дори тапетите се отлепеха на места и бях решил да боядисвам с телмошилд.Но след като сметнах колко парички ще ми трябват за тази боя(27 лв за 1кг боя -стига за 3-4 кв.м 2 ръце ), и кофтито е че следващото боядисване пак трябва да бъде със същата боя щото ефекта се губел след пребоядисване върху термошилда с друг латекс , отидох до Практикер и си купих един влагоабсорбатор на BUDGET за 170лв и до момента нямям и капчица конденз по стъклата.Има регулатор и в средно положение поддържа около 50 процента влажност.Вярно е че е малко шумен , но ний му свикнахме.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Щом е спалня и прави такъв як конденз - сигурно пускаш ударно климатика само вечер на максимум?
    Ако го държиш на 18С денонощно може би няма да има конденз - стените ще се затоплят поне малко! И нощем на 19-20С, ако 18С ти е хладно за сън!
    Аз съм с гипсова шпакловка и дишащ латекс (може и да не е латекс, знам ли), но не изключвам климатика цяла зима, спя си и работя в тази стая (хол е), нощем на 20-21С, денем на 22-23С и конденз има само сутрин на дограмата 3-5 см долу на всяко стъкло няколко капчици. Имам си външни стени и са студени, ако не отоплявам. Проветрявам 3 пъти по 2 минути на ден. По стените няма грам влага.

В спалнята имате ли много цветя случайно?

За корка потвърждавам, моята бивша приятелка от Хасково имаше три външни стени (панелка) в хола и се отопляваше с две газови печки и течеше река, не влага - сложи си корк и спряха тия емоции, ама студа си остана, да знаете!!!

И аз като отворя да проветрявам и като е топло вътре (23-24С) и мигновено на външното стъкло на вратата (което се оказва вътре, когато отворя) става як конденз. Същото става и на студената ти стена, ако няма дишаща мазилка. Брат ми имаше подобни емоции преди години с парното в кв. Тракия в детската стая - децата се приберат от училище замръзнали, надуят парното, пуснат и печка Лъч и ела виж външната стена мухъл та не се траеше - реши го с някакъв препарат за мухъл тогава, ама после взе да не спира парното, а само да го намалява и спряха нещата.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Каквито и изолации да правите, влагата си я има. Ако изолирате стената , няма да има конденз по нея, а само по стълопакета.
    Единственото решение е измислено отдавна - влагоуловител с капацитет между 10 и 16 л на денонощие. Купува се 1 път и нито мухъл нито конденз ще ви тормози повече. Да не говорим , че влагата може да доведе до неприятни алергии и болести особено при деца.
    Понеже минах отдавна по този път, смело мога да заявя , че влагоуловителя беше много добра покупка.

А ако някой си е сложил троен стъклопакет и избегне конденза, помещението ще си остане все така влажно.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Ехее, колко много сте написали. Това за конденза и влагата си струва, но май имаше отделен форум. До сега бях с акумулираща и мухъл в ъглите, сега да видим с климатика и с PVC-то. Има влага по долният ръб на прозорците,а на мен устата(сутрин) ми е суха...?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте!Климатика ми е HITACHI 18 DC inverter,до преди 3 дни когато достигнеше зададената Т ,започваше да духа с една идея по-слабо и с малко по-студен въздух,но никога не е спирал.В сряда вечерта след 3,5 ч.работа спря да духа за 2-3 мин.и се включи пак,като индикатора започна да мига.Криво-ляво си преведох от кн.с инструкциите,че на всеки 1 час при минусова Т вън климатика спира ,за да обезскрежи.Но снощи спира 3-4 пъти и без да мига индикатора ,при зададена Т 22гр. термометъра в стаята показваше 24-25гр.Та въпроса ми е защо преди не спираше да духа,а сега спира?Купих го педи 2 мес.и реално го ползвам от 30 дни .Извинявайте за объркания ми пост ,но знам ,че инверторите не спират да духат,когато са достигнали желаната Т , а само се намалява силата на струята и е малко по-студена.Притеснявам се ,че дадох 2100лв и ако съм взела някое дърво ,като си дойде мъжлето декември месец,ще ме !

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нищо му няма, инверторите също спират, ако топлозагубите са по-ниски от минималното топлоотдаване.Машината си работи много добре.

17. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

продължават моите проблеми с 12елджеце.продължавам да твърдя че при зададени 22-23гр. машината ги поддържа а при зададени 25-26гр. не може да вдигне повече от 22-23гр.стаята е с изолация и певеце дограма-18кв.дойдоха от сервиза и ми казаха че е нормално.значи аз никога няма да имам 25гр.така ли. не че толкова държа но мисля че това е признак на нещо не в ред.точно пред климатика почти на височината на струята има секция с размери 50 на 60см .момчетата казаха че струята се връща от секцията и лъже датчика за температурата.окей що не се лъже при 22-23гр. отварям съседна стая с размер 9кв( става общо 27кв)и ситуацията е идентична .при малката зададена тем. термометъра показва точно при голямата разликата стига до 3-4гр.другото е че при по голяма зададена темп.климата след повече работа почва да духа по хладно.ако може отговор.(никой не карам да идва с мен в енергото като плащам сметката ) -- между другото едно старо националче взех за спалня14кв еми то просто се усеща че прави топло(национал cs-22rch-w-2004г)

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Климатик не се слага над секция

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе