Страница 110 от 130 ПърваПърва ... 60100108109110111112120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Здравейте, имам едно въпросче. Скоро ми монтираха инверторен климатик Фуджитсу Генерал 9ЛГЦ. Понеже бях командировка, нямах преки наблюдения върху работата му, до този уикенд. Понеже климатика се намира в спалнята ми, исках да е от най-тихите и ме увериха, че този е такъв. Успява да се справя с отоплението, но през 15 мин издава някакви звуци, все едно като от "балбукане" на завряла вода, които са доста силни и дразнещи. Не мога да преценя откъде точно идват, от тръбите или от вътрешното тяло.

Някой може ли да ми каже, какво мога да направя в случая и това нормално ли е? Ако е нормално, как може да се минимизира евентуално този шум. Ако не е, с какъв точно въпрос и оплакване да се обърна към фирмата от която съм го закупил и ми го е монтирала. Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Колко ти е тръбния път.По инструкция трябва да е над 3 метра / французите го дават над 2/, но очевидно никой не спазва това.Извикай ги да ти сложат нормални тръби.Това е шанса да не чуваш шума на фреона.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Cloud
    Здравейте, имам едно въпросче. Скоро ми монтираха инверторен климатик Фуджитсу Генерал 9ЛГЦ. Понеже бях командировка, нямах преки наблюдения върху работата му, до този уикенд. Понеже климатика се намира в спалнята ми, исках да е от най-тихите и ме увериха, че този е такъв. Успява да се справя с отоплението, но през 15 мин издава някакви звуци, все едно като от "балбукане" на завряла вода, които са доста силни и дразнещи. Не мога да преценя откъде точно идват, от тръбите или от вътрешното тяло.

Някой може ли да ми каже, какво мога да направя в случая и това нормално ли е? Ако е нормално, как може да се минимизира евентуално този шум. Ако не е, с какъв точно въпрос и оплакване да се обърна към фирмата от която съм го закупил и ми го е монтирала. Благодаря предварително!
    Ако се получава когато тръгва или спира компресора е нормално. Ако се чува без да е спирал или тръгвал, по време на работа - не!

5. Member
    Тук е от
    May 2003

С какъвто и на нас! Обясни им ситуацията:
    -ТЕ ще кажат че е нормално и че при всички е така(и как може всички едно и също да питат по 100 пъти). Могат дори раздразнено да ти подметнат че ако си беше купил за 3 бона климатик нямаше да шуми изобщо от никъде.
    -ТИ обърни им внимание "за 3те метра" и че твоя е по-къс(ако е) което значи че вината е тяхна при положение че го пише в инструкцията и са ти обещали да не шуми - пък са го монтирали така че шуми(можело е да пробват след монтажа и като шуми да го оправят на момента)
    -ТЕ ще кажат че и на 4 метра ще се чува и това за 3те метра не е 100% изискване и няма никъде писано на колко метра НЯМА да се чува!
    Тука вече ако не сте се скарали продължаваш нататък:
    -ТИ настояваш да ти го удължат за твоя сметка
    -ТЕ се съгласяват да ти го удължат колкото метра искаш и ти дават дата за ремонта

Удължаването на тръбите е "шанс" шума да намалее - НЕ гаранция че няма да се чува изобщо. Част от шума идва и при пълненето на вътрешното тяло(тясни тръбички/високо налягане) - това няма как да се избегне. Зимата в студеното компресора няма да се включва/изключва толкова често(тогава се получава този шум), при вече монтиран и работещ коректно климатик - не си отваряй беля пак да го разглобяват - мое мнение.
    В инструкциите верно пише че при тръбен път под 3 метра- "могат да се усилват технологичните шумове или да се появят други звуци", ама и на 3 метра и на 4 метра във форума хора казват че им шуми преливането на фреона - този въпрос е почти загадка(да се направи така че да не се чува фреона имам предвид) за това монтажниците слагат тръби колкото е нужно(излишно не ги слагат по-дълги) - има логика нали?+това над три метра вече си плащаш - ако изрично не си обърнал внимание на този момент - при монтажа никой няма да те пита колко дълги ги искаш тръбите. Прочети постовете на Еди1(той се бори с една Тошиба дълго време).

АКО се навиеш на такава интервенция:
    -прочети много внимателно инструкцията за монтаж - има я в кашона
    -задължително присъствай и се убеди че правят точно както пише(най-важното е чисти тръби(от буклучета, влага, въздух) - има си обяснено какво да се прави с вакум помпата - ако не знаят им го прочети)
    -настоявай да ти сменят тръбите с НОВИ-ЦЕЛИ(а не да ти удължават старите със заварка)
    УСПЕХ

6. Тук е от
    Jan 2005

Ами получава се когато: Духа си струята...явно достига температура и спира. Седи така, получава се този звук...и пак тръгва струята....въпроса е че е доста начесто.
    Тръбния път, така като гледам на око е около 1.20м.
    За съжаление, максимума който може да се удължи (понеже външното тяло ми е на терасата) е максимум около 1 метър още

Явно ще трябва да си го търпя. Значи от вътрешното тяло към стената (където се излиза към терасата) имам около 15-20 см. тръби, мислех с едно гипсокартонче да си ги затворя (отначало от чиста естетика)....мислех си преди да ги затворя, дали да не умотая от тея звукоизолиращи материали...или това е глупост и не би намалило шума?

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Мдааа точно така се получава - нормално е - не го мисли повече! Начесто е защото е топло още и климатика не може да работи под технологичния минимум и се изключва. За гипсокартончето - лошо няма, след вътрешното тяло каквито тръби има в стаята може се скрият с каквото си искаш(има канали - пластмасови с капачета - не са зле). Шума - НЯМА да намалят - гледай да не го усилят ако се престараеш с покриването(някакви вибрации или от картона може да се получи акустична кутия с кофти параметри).

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ако да речем този шум е приблизително силен колкото шума, издаван от едно джезве сложено на котлона, просто не се занимавай. Това е нормално за климатика, пише го в упътването за експлоатация. Иначе може да предявиш рекламация че не е спазена инструкцията за монтаж и не виждам причина да удължават тръбите за твоя сметка! Тръбния път може да се удължи с една навивка зад външното тяло с диаметър 50 см примерно

10. Тук е от
    Jan 2005

[quоte]Ако да речем този шум е приблизително силен колкото шума, издаван от едно джезве сложено на котлона, просто не се занимавай.[/quote]

Да приблизително толкова е

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

В инструкцийте за монтаж при моделите LCC, LGC, LDC на Fujitsu, Fujitsu-General и Fuji electric, а също и в каталозите им за Европа, не намирам да има изрично посочено каква трябва да е минималната дължина на тръбният път свързващ двете тела, което означава че няма такова изискване. Има изискване само за максимална дължина.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Във френския каталог има изискване за 2 метра, а в австралийския, към който някой бе дал линк е 3 метра.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

В Австралийския каталог има изискване, но там и първите букви на моделите са други. Може моделите продавани там да са като тези тук, но без да се разгледат сервизните им документаций не може да се каже.

Хората имащи инвертори от тези марки в България не са малко. Отворете си инструкцията за монтаж и вижте има ли изискване за минимален тръбен път свързващ двете тела.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Cloud
    [quоte]Ако да речем този шум е приблизително силен колкото шума, издаван от едно джезве сложено на котлона, просто не се занимавай.

Да приблизително толкова е
    Имам 2 фуджицу и при двата тръбния път е около 2,5 метра, монтирани от различни фирми, вакумирани и при двата този шум го има! И аз се интересувам, но до сега в този форум не съм видял някои да е писал ясно и точно от какво е и как се оправя. Много съфорумци също споделят че и при тях има такива звуци. Като захладнее, климатика няма да спира (ако е оразмерен правилно за помещението) и съответно няма да ги чуваш.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Cloud, по принцип инвертора не си спира и пуска компресора/когато може да се чуе някакъв шум от фреона при къс тръбен път/ освен ако не е голям за стаята, при саморазмразяване и ако е топло времето като сега.
    Тъй ката удължаване на тръбния път почти с сигурност ше е за твоя сметка може да изчакаш и да видиш как ще работи зимата.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    В инструкцийте за монтаж при моделите LCC, LGC, LDC на Fujitsu, Fujitsu-General и Fuji electric, а също и в каталозите им за Европа, не намирам да има изрично посочено каква трябва да е минималната дължина на тръбният път свързващ двете тела, което означава че няма такова изискване. Има изискване само за максимална дължина.
    Абсолютно прав си!!За тези модели няма изискване за минимален тръбен път и имаме Фуджица и с 50см тръба и с 5 метра тръба които имат този специфичен шум убеден съм че той не е предизвикан от дължината на тръбния път (както твърдят разни"разбирачи" от форума които всъщност нямат понятие от монтаж на климатици) ,но за съжаление все още нямам логично обяснение за този шум ,като пример мога да дам днешните три монтажа на Фуджица 12 LGC с дължина на тръбите 3.2 м - 1.8 м - 1.4 м , перфектни монтажи без излишни сгъвки и шума го имаше само на климатика с най-дълъг тръбен път,примери мога да ви давам много защото този шум го има и на Тошиби и на Митцубишита и на Мидеи и на всякакви марки.

18. Тук е от
    Jan 2005

Ясно. Благодаря за бързите отговори на всички. Стаята е 14кв на 9-ка климатик, дадох си малко аванс, че тука често падат температурите. Просто зимата явно няма да го има и ще отварям и вратата към коридора да се постопля и той, и предполагам ще отпадне проблема. Благодаря отново на всички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе