Страница 124 от 130 ПърваПърва ... 74114122123124125126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

да забравих да кажа на фирмата че искам да ми е 26гр.те ми дадоха клима за 23гр. сега ще почна да местя мебелите и ще чакам външната температура да се качи на 25гр та вътре да стане 26гр.аде че ми се приспа до утре

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от aad
    ша та туря под климатика и кат те са схване врата ша видеш че не си противореча.човек всички предписания са спазени.между 26гр зададени и 23реални има голяма разлика.да знаеш че ми е през .... че горе до климатика било 26гр.аз искам на мен да ми е 26гр(да им го .../нецензурна дума/... на всички дет не си плащаха парното та сега съм на тоя хал )
    С просташкия си език явно ще накараш всички да "им е през .... " за твоя проблем!

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Убедил съм се че ти трябват над 100Вата/м3 за да може да се правят бързи гимнастики. Но пък тогава ще дойде много скъп и преоразмерен и ще включ/изключ често - което пък води до повече харч - което пък ... сложна работа е преценката на мощноста(прави се преди покупката).
    Никакво желание за излишна полемика, но хич не съм съгласен. Нито е толкова просто, нито има рецепта или еднозначен отговор.
    Айде....имам Тошиба СуперДайсейкай, 16-ка.
    Кажи за какво помещение и при какви условия би бил подходящ, като се съобразиш с казаното от теб по-горе, а аз после ще ти кажа реалното положение.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Аз също нямам желание ... Помогни със съвет на "aad" ако имаш някаква идея: защо не му дига 26*?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Аз също нямам желание ... Помогни със съвет на "aad" ако имаш някаква идея: защо не му дига 26*?
    Нема сми.
    Той отговорите си ги е предрекъл.
    Сигурно просто ми се говореше.....
    Сори.

П.П.
    И аз съм задал 26 и в другия край на помещението ми е 23-24. Ама машината ми е в единят край, а помещението е почти 9 м. Няма как да е иначе. Ако ида на гости на aad и поразгледам, може и да ме осени нещо. Сега, надали.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

и аз кво ли се хванах да му пиша, на такъв дето не слуша какво му се говори а си е зарекъл че климатика е буклук и не си отваря ушите за друго. Освен да питам ако го хвърля да каже кога, за да чакаме под терасата Подразних се защото аз със същия климатик топля(денонощно от месец и повече) по-голямо и с по-лоша изолация помещение. В момента вън е +7*(лека мъгла), на дистанционното 21*, на термометъра 21.5* - перфектно бих казал! Ако му дам 26* обаче съм си избил от главата че ще ги дигне скоро и въобще не го напъвам. Пък и спрях да гледам дистанционното - на жената съм и казал: като ти е студено цък-цък градусите нагоре и да не ти пука колко показва на дистанционното! Да не сме го купили за украса тоя климатик та ще му се шашкам само колко показвал пък колко било, не е ли така?(колкото иска да показва - важното на мен да ми е колкото ми е добре , и на 30 като спре да топли ще мислим пак )

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Две теории за КОП-а и преоразмеряването

Наблюдавайки моите климатици стигнах до някои изводи които искам да споделя с вас за коментар (вероятно и преди са коментирани)

Първият извод които си направих и отчетох като грешка е че за спалнята си взех не достатъчно мощен климатик - на кубик ми се падат около 55 вата (стаята както вече писах и в една друга тема е с вътр. изолация гипс картон на тавана и алуминиева дограма) - не че не топли но онази вечер когато температурите паднаха под -10 на сутринта в стаята беше 19 градуса при зададени 22 и вентилатор на минимум - когато пуснах вентилатора на ауто достигна температурата но при доста по голям шум. Изводът за мен е че хората които държат в спалнята да им е тихо дори и при отрицателни температури трябва да си подсигурят поне по 80 вата на кубик (все пак зависи и от конкретната стая)

Вторият извод които си направих пак в полза на преоразмеряването е че вероятно когато инвертора буха на пълна мощ копа му е по нисък от колкото когато работи около номинал. На моето санио дк22т (коп 5.28) му дават максимално топлоотдаване 4.7кв а уреда показва че на пълна мощ харчи около 1300 вата което прави коп около 3.6. Ще се радвам ако някои постне таблица на която да може да се види за различни модели инверторни клими как се променя копа спрямо мощността а не спрямо температурата както обикновенно ги дават.

Или иначе казано ако горните две неща са верни - може и с 40вата на кубик да се топлите прилично но при около 70-80 вата на кубик комфорта ще е по голям и е много вероятно и сметката за ток да е по малка.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Вентилатор на medium му е майката, тва разбрах аз вчера и днес - auto fan е за топло време без мъгла или ако си с адска изолация и преоразмерен климатик! Малко повечко ветрец става обаче, затва като ги направи градусите, цъкате на low или на ауто и сте в играта... Аз не се вманиачвам по термометъра, но наистина си работя леко облечен (не гол, де) и 21 ми идва леко хладно, но 22.5-23 ми е супер.. 26 е жега и хептен не е здравословно, а и ще са 30% повече енергия (а при малък климатик може и 50% да са) и няма и смисъл! Ех, Кералайн искаше аеробика на 28.

Аз малко си мрънках, защото имам инвертор от 2 месеца, първа зима ми е с инвертор, досега 5 зими с LG 12 конвенционален. Него между другото го държах на fuzzy вентилатор, той няма ауто - има low, med, high и fuzzy, което fuzzy е постоянно променяне на скоростта от low до med или high с цел да клатело въздуха из стаята (за изстудяване наистина имаше голям ефект - предпазва от залепване на струята по стената, когато са дигнати жалузите нагоре лятото). И сега по навик очаквам auto да е нещо подобно, а то е съвсем друго - пуска по-силен вятър само когато пусне по-висока мощност и в режим на поддържане държи турбината на режим дори под low и при него в краищата на стаята стават студени зони. Вентилатор на med върти въздуха добре, дори и компресора да е изцяло спрян и се уравнява температурата.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тъй като обичам комфорта и тия изводи на mantaman отдавна съм си ги направил моите клими са между 80 и 100 вата на кубик оразмерени ,вентилаторите им са на минимална степен почти винаги за да не ги забелязвам и си топлят с лекота дори при -15-18 както беше станало миналата зима .. новия ми на 100 волта и той е монтиран леко преоразмерен ,100 вата на кубик ... всъщност по японския стандарт точно така ги дават и това не мислете че е случайно или пък някакъв вид фабрично преоразмеряване ... това всъщност си е точното оразмеряване за максимален комфорт и гарантирано отопление при -15

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Абе и моя е на 88 вата/куб.м. ама си е хладно като е студено вън, ако е на auto/quiet - може би кофти алгоритми в Carrier Silver?

13. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Искам и аз да питам нещо. Имам инвертор Panasonic CU - E9 CKP в спалнята си която е 34 куб.м. от 5г. и половина. Топли ме и не се оплаквам, но сега като го държа на Ауто вентилатора ми е много шумен и трудно се спи. Ако го оставя на 1 или 2 степен на вентилатора е добре, но често изключва защото бързо достига температурата, а реално долу където спя си е студенко. По този начин май не работи икономично, освен ако не му задам 28 градуса да работи нон стоп.
    Как е по икономично...да го държа на 24 градуса и често спира и тръгва или да спя в сауна на 28 градуса и да работи нон стоп?
    Климатика през деня не работи, а само когато си лягам го пускам от 21 до 08 часа.
    Благодаря ви предварително.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Интересно, при мен на Auto e тих вентилатора, а на Quiet най-тих, ама и не отоплява, а на 1 и 2 духа като фурия и прави сауна.

Дръж го на най-слаб въздух с жалузи надолу (стига да не ти духа в теб, де). Инвертор не се пуска в 21:00 - много ясно защо на Ауто духа силно и не успява. Опитай цял ден да е на 19С на ауто, и вечер на 21С на тихо или пак на ауто.

16. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Интересно, при мен на Auto e тих вентилатора, а на Quiet най-тих, ама и не отоплява, а на 1 и 2 духа като фурия и прави сауна.

Дръж го на най-слаб въздух с жалузи надолу (стига да не ти духа в теб, де). Инвертор не се пуска в 21:00 - много ясно защо на Ауто духа силно и не успява. Опитай цял ден да е на 19С на ауто, и вечер на 21С на тихо или пак на ауто.
    Колега, не знам защо при теб е така, но си е нормално на 1 и 2 степен да работи по тихо отколкото на Ауто. При мен ако е на 1 или 2 степен леко става топло и веднага изключва, защото според датчика е достигнал температурата и започва да върти вътрешния въздух. Това е адски неприятно и искам да попитам, не може ли когато климатика достигне температурата си и изключи да не върти вътрешния въздух, тъй като тогава ту духа топло като работи, ту след това студено като изключи и върти само вътрешния въздух???
    Общо взето от този преоразмерен климатик, съм много недоволен. Вярно е, че го пускам в 21, но за 15 мин става топло вътре и понеже е малко пространството климатика изключва и започва да върти вътрешния въздух. След това пак включва вдига високи обороти, спада ги след това и пак изключва. Много е неприятно отдолу...ту топло, ту студено.
    Има ли някакъв начин да се промени настройката на датчика, защото в момента в който му замирише на топло той спира климатика. А ако има начин да се премахне въртенете на вътрешния въздух след като изключи ще е най добре.
    Моля за съдействие.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Значи, зависи от модела климатик. Моят Carrier XPower Silver има Auto, Quiet, Low, Medium, High - На ауто и тих е ок, на Low си е силен вече, което няма логика, ама така е. В сервизната документация си пише, че ауто може да ползва дори SL 550 оборота на турбината, докато Low e фиксирано на 930, Medium на 1110 и High на 1290 до 1350 (говорим за режим отопление).

За датчика не се препоръчва да го сменяш или преместваш. По-скоро си направи жалузите да са нагоре, колкото и да не се препоръчва за отопление на топло. Няма да пада рязко долу въздуха (залепва се за тавана) и прави известен комфорт от липсата на този хладен въздух в тялото ти. А ако толкоз бързо ти прави топло - значи имаш изолация - ми пускай си един конвектор или маслен радиатор - пълна тишина и никакъв полъх на въздух. На мен наистина ми липсва акумулиращата печка. Климатика си го чувам, хем не като бръмчене... Интересното е, че имам намален слух и нормални шумове не ме дразнят, но климатика явно някоя съставка на слабият иначе шум (мнение на гости и комшии, че е много тих) ме дразни леко, ама свикнах!

18. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Мерси колега. Нямам изолация и съм с лоша дървена дограма на първи етаж като под мен и над мен не живее никой и си е адски студено. Но просто спалнята е малка и климатика бързо стопля. Но лошото е наистина, че става топло и той изключва, после пак се включва, но през това време върти вътрешния въздух и е гадно.
    Вероятно и така гълта повече ток, отколкото ако работи нон стоп. През тези почти 6г. съм пробвал какво ли не, но все пак си е гадно и смятам напролет да го сменя с 7 инвертор на Фуджитсу, като смятам че тогава няма да изключва а ще работи постоянно и нормално ще ме топли - все пак са само 34 куб. м.
    Ако някакси можеше да се спре въртенето на въздуха когато е изключил и не духа топло, щеше да е готино...
    Все пак мерси, ако някои има идеи ще съм му благодарен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе