Страница 21 от 130 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

echo им що да не обясня..той мисля че си разбра а иначе прсото на разскрежаването му викат размразяване ..това е...инче не езла да се види форумчето за Тошиба Кариер таме много интересно даже без разскрежаване размразяване. Май край Босфора шум се вдига.За Дайсейкай не знам ама те са много изобретателни нашенците напоследък

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не трябва да се мисли, че всичко некачествено е от към БОСФОРА.Кериър имат складова база в Гърция и от там се внасят повечето машини.Друг е въпроса за дефектни серии,, които не би следвало да влизат в който и да било пазар.Това, че ги има у нас, означава, че византиеца незаконно ги пуска на европейския пазар, не само нашите са виновни.А за ДАЙСЕКАЙ няма как да го прави друг, просто машината е с качество, което не може да се постигне на друго място и веднага ще си проличи.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    echo им що да не обясня..той мисля че си разбра а иначе прсото на разскрежаването му викат размразяване ..това е...инче не езла да се види форумчето за Тошиба Кариер таме много интересно даже без разскрежаване размразяване. Май край Босфора шум се вдига.За Дайсейкай не знам ама те са много изобретателни нашенците напоследък
    Ами отговаряш ми като политик или като държавен чиновник - може ли малко конкретика по въпроса?

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

echo ми конкретиката си е в рева на всички от тая марка, във форума е дадено, ..и нямам нищо общо с политиката и тунеядци разни. В домена точка БГ повечето частници са си бетер държавни чиновници

6. Тук е от
    Oct 2007

edi1 :Преди една- две седмици докато си търсих нов климатик, посетих една от фирмите, която предлага и Carrier Gold. Интересуваше ме 12 инвертор с ниски децибели за спално помещение. Управителят на фирмата бивш монтажник на климатици втора употреба- /преди една две години/ много ми хвалеше модела 42NQV025М, както и че бил на промоция 1199лв. Поисках да ми даде техническата дакументация да видя какви са децибелите на двете тела и отговора беше че в момента ги нямал били в съдружника му да мина след няколко дена. Така де пак го потърсих и отново му ги поисках, но не ми ги даде и пак нещо смотолеви. Видях го че нещо ме върти и нещата с тези Кариери не са в ред.Хем искаше да ми набута климатика да го купя, хем не искаше да ми даде документацията. Същият този управител преди три години ми монтира един клмиатик втора употреба, който работи една седмица и на втората дойдоха и си го взеха. Докато си говорихме го провокирах че Кариерите са китайски боклуци и той ми сподели че са много добри и произведени около БОСФОРА. Туй дето ми говориш че на пазара в Б-я климите на Кериър са от Гърция си е пълна заблуда. В момента е наводнено с турски ментета на тази марка, който вият като яромелки.

7. Тук е от
    Jan 2008

edi1 обясними средния разход за каква температура се отнасяше , аз говореx за 22,23 гр. , а като му задам 24 не ги достига дори за 5 4аса, заскрежава веднага след вклю4ване, а се разскрежава на 4ас, и затова мисля 4е неработи добре , просто някои може ли да обясни как да постъпим и каки измервания да направим за да разберем инверторите дали работят добре и дали са заредени достатъ4но, как биха постъпили добрите маистори тук и какви съвети бихте дали ,сравнение с други климатици не ми е нужно а данни и насоки , съшто и на практика как се държат 12LCC, от опит знам 4е практиката е наи добрия преподавател, имали графика ;диаграма или зависимост каква е консумацията според зададената темп. и външната темп.; и обратното спрямо тези стоиности каква трябва да е темп. на въздушния поток ??? Благодаря на вси4ки предварително .....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от dendim
    Climatronic Установявам кога се разскрежават, защото ги следих внимателно. Иначе не се усеща нищо. Просто спира вентилатора на вътрешното тяло за 3-5 мин.

blue1 Да, има ефект от плазмения филтър с озонатора. Пуснал съм го.

А някой има ли идея какъв е тоя зеолитен филтър? Четох, че бил против цигарен дим, а в нас се пуши. На някои модели го има, при мен има място за поставяне (отляво), но няма нищо?
    Как така го няма зеолитният филтър в комплекта? Да не би да си го изхвърлил по грешка или някой да го е свил? Моят има такъв филтър не знам дали найстина върши това което пише в мрежата за него, но все пак го има.

10. Тук е от
    Jan 2008

Явно няма кои да отговори на въпроса ми .......

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

blue1 Ми така-няма. Не може да съм изхвърлил на 3 клими. Все пак гледах обстойно в кашоните, а и аз ги разпечатах. Интересното е, че в книжките също не пише за зеолитни филтри, аз четох една спецификация на RAS 10 JKVP-E, за този модел има, а за RAS 10 SKVP-E няма. Питах във фирмата за тях, и човека ми даде едни като рехаво кече, шарени. Дали са това, или ме метна на черешата? Твоите зеолитни филтри какво представляват? Ако можеш, пусни една снимчица. 10х!

12. Тук е от
    Jan 2008

#dendim Моята TOSHIBA RAS 13 SAV-E е с тези филтри: Отпред:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/359/89742_515.JPG
    Отзад:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/359/89743_519.JPG

и описанието на филтрите:
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/359/89744_522.JPG
    Става въпрос точно за зеолитни филтри.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

roldi Значи същите имам и аз. Нещо ми се виждат много измислени. В какъв смисъл отпред и отзад? По два ли се слагат? Евентуално откъде мога да си купя нови за смяна? Благодаря!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пичове това е заолитният филтър ето го как изглежда :
    [img width=800 height=600]http://img214.imageshack.us/img214/628/filt002bo8.jpg[/img]
    А това е плазменият:

[img width=800 height=600]http://img237.imageshack.us/img237/4461/filt001nj9.jpg[/img]

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

А ето го и при европейският модел, доколкото виждам е същият като японският

Обаче го има и в този вариант:

17. Тук е от
    Jan 2008

#dendim просто ги снимах от едната страна и после от другата. Пише, че са 6 в 1 + обикновения мрежест филтър 7 в 1. Поне така е обяснено. Виж в 3-тата снимка. Иначе са 2 филтъра, макар, че имам още 2 свободни гнезда.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dendim напиши моделите на твоите климатици, при roldi е нормално да няма зеолитен филтър тях ги има само в серията даисеикай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 130 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе