Страница 22 от 130 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

blue1 RAS-B10SKVP-E; RAS-B13SKVP-E; RAS-B16SKVP-E - това са вътрешните тела
    и трите са дайсейкай

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

След дълго проучване установих, че това синьото парцалче е зеолитният филтър, а при някой модели той е 3-G и е в такава рамка като при моя.

4. Тук е от
    Jan 2008

Моята TOSHIBA RAS-13 SAV-E вече не бучи, както беше! Оправих я. Прочетох, различни мнения относно проблема, говорих с много хора по въпроса, но накрая сам си помогнах. Ето как: Първо смених, тампоните с истински, мекички без твърда връзка - поемат перфектно и най-малки вибрации. Слагам си ухото на стената отвътре - нищо не се чува. След това отворих външното тяло за пореден път - махнах цялата вата и огледах добре компресора.(Между другото, лепенката му беше отзад, успях да я видя с огледалце - пишеше Made in China ) Разклатих го насам натам и о!, какво мислите? Една от медните тръби се опираше в друга и от там в корпуса. Леко я кривнах(медта позволява) и я раздалечих. Пак разклатих за последно компресора - всичко беше ОК. Сложих ватите, дори сложих още една вата накрая, която се опира в предния капак и когато затворих,тя придържаше капака да не вибрира и да увеличава брумтенето допълнително. Сега, като почукам по капака в сектора на компресора се чува плътен глух звук, а преди дрънчеше на ламарина. Като пуснах климата не можах да повярвам! Нямаше нищо общо с преди. Просто сега не се чува. Оборотите на вентилатора се регулират електронно и когато работи на ниска мощност(т.е. когато е достигнал градусите и само поддържа), намаляват, както и на компресора. А той мърка като коте!
    Между другото в инструкциите за TOSHIBA-та пише нещо много интересно. Слагало се специален нагревател отдолу на тавата, който да подгрява при отрицателни температури, за да не се задържа лед.

Ето какво пише:

For Reference:
    If a heating operation would be continuously performed for a long time under the condition that the outdoor temperature is 0°C or lower, drainage of defrosted water may be difficult due to freezing of the bottom plate, resulting in a trouble of the cabinet or fan.
    It is recommended to procure an antifreeze heater locally for a safe installation of the air conditioner.
    For details, contact the dealer.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

stefan_gb, средният разход се дава за 20 градуса вътрешна температура при 7 градуса външна и определена дължина на тръбен път - или 5 или 7,5 метра/зависи то марката/.За това, дали машината работи добре, най-точно се преценява, ако ти е комфортно и топло.От техническа точка трудно може да се каже стойностите на кои показатели характеризират идеалната работа на една машина.За конкретното помещение по опитен път следва да се установи, при каква работа на машината е най-комфортно, няма точен алгоритъм.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi това което пишеш показва за сетен път нивото на услугите. Май ако не си помогнем сами има да чааакаме от намаханите сервизи. Откъде ги взе меките тампони ? Щото скоро идат студове и пак бучене май ще има. Не съм си гледал компресора. За подгряването също съм за ама ти се свържи с дилъра си и сподели да видим какво ще ти кажат. Ей така за проба само. Такъв имат Чофу фабрично.

7. Тук е от
    Jan 2008

#Climatronic Нали ти писах за тампоните от Пловдивската фирма Aeroflex! А при мен стана така, че един мой братовчед, ми подари много меки тампони, които монтирах, а над и под шайбата на всеки болт, сложих, меки гумени шайби за ВиК и по този начин игнорирах максимално връзката на болта със стойките. Оказа се, че това е достатъчно за да не се предава звука от външното тяло. Предполагам обаче, че тампоните от фирмата по-горе ще са още по ефективни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi помня просто помислих да няма нещо по ново но тогава аерофлекс с допълнителни шайби!!!!ок!

10. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте! Явно малко късно съм започнал да чета този форум .............., тъй като съм си купил Осака 12-ка CH 12 - BP/D или нещо такова. Проблема при мен е, че напоследък се опитва да литне със терасата. Когато работи няма почти никакъв шум, но като започне да размразява става страшно. Онзи ден, едни набедени сервизни майсторчета от Еко Клима, естествено,
    / на по 17+ години / го гледаха / буквално / и казаха, че е нормално - замръзвали му тампоните и от там идвали вибрациите. Е да ама съседа пуснал жалба заради шума и ......... очаквайте продължение.........

11. Тук е от
    Jan 2008

#Climatronic Тези, които съм сложил са обикновени, не са като тези от Аерофлекс. През средата минава болт и за това в джата края сложих гумени шайбички. Ако си вземеш от истинските от фирмата, няма да има нужда от тези шайби.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi ясно да разбирам ли че при теб болтът минава открай докрай т.е. е неперкъснат а при Аерофлекс са подобни на тампоните на автомобилите - в смисъл болтът не е цял?

13. Тук е от
    Jan 2008

#Climatronic Точно така, болтът при мен минава от край до край, а при Аерофлекс е прекъснат, т.е. по средата е само гума, което означава, че поемането на вибрациите е перфектно. Аз ще снимам моите за да видиш нагледно за какво иде реч.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2003

Такива са тампоните на средното гърне на Рено Лагуна(шпилки от двете страни посредата разделени с гума). Аз съм с такива. Могат да се купят от почти всеки магазин за авточасти.

Тук има снимка на външното ми тяло: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34723.0.html

16. Тук е от
    Jan 2008

някой може ли да ми даде информация за климатици GREE

17. Тук е от
    Jan 2008

#kaily GREE са нашите OSAKA. Китайски с нисък COP, неикономични. Работят добре при ниски температури, Безшумни са както вътре така и отвън. По-добре вземи иситински китайски GREE отколкото OSAKA! Поне ще знаеш, че не е пипала българска ръка.
    Ето линк: http://www.gree-ac.com/products.php

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от kaily
    някой може ли да ми даде информация за климатици GREE
    http://www.gree-air.ru/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 130 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе