stefan_gb е ти пък при 23 поддържа 22 и през час се размразявал ама ти наистина искаш да спре да топлми и щемвидиш тогава какво е лош клиамтик Гледай сметката накрая на месеца и тогава преценяй.
stefan_gb е ти пък при 23 поддържа 22 и през час се размразявал ама ти наистина искаш да спре да топлми и щемвидиш тогава какво е лош клиамтик Гледай сметката накрая на месеца и тогава преценяй.
Нещо не разбрах! От какво не си доволен?Първоначално публикувано от stefan_gb
Благодаря 4е отговори но сметката ми е ясна оште от сега и минва 90лв. а си консумирам около 30 средно, и това не е наи лошото а тоест седя на студено а инкасаторката /електромерката/ както я нари4а дъштерята на един приятел няма да ми прости и този месец ......, а после и водомерката ..... и стажа лошо разбираш ме нали , и 4ожек ако не направи нешто не е полезен за себе си , затожа искам да се осведомя колко трябжа да е температурата която пуска моята клима ......
Jaskas здравеи , мился 4е не трябва да се размразява толкова 4есто тези дни не е толкова студено тоест -5 не е ли така???
Climatronic според теб работи ли добре FYJI - то с такава консумация ???
stefan_gb
3 ампера са ~ 650W на час - или нещо бъркамх24ч.= 15,6кв. за денонощие, а казваш че ти гори 30 - защо така реши.
За размразяването- има други фактори които влияят.
На инвертор не можеш да засичаш консумацията, като мериш тока в момента. Не се знае в кой момент го уцелвашИли трябва да усредниш някакви измервания от доста продължително време.
stefan_gb
Сега го погледнах. По документи, климатика ти е с номинална (работна) мощност 1,24кв. в Ампери 5,6. Машинката ти работи повече от добре.
Причината за високата ти сметка я търси на друго място.
Jackas , deian аз мисля че stefan_gb напразно се притеснява. Вие какво ще кажете? Искам да повдигна следния въпрос. Тъй като и аз мисля че е трудно да се мери на инвертора консумацията моментно аз правя така от ТСМ си купих един ват ампер волт метър и го слагамна климата. Така цял месец. Знач че разбира се не е най-точното но ориентировъчно мисля че дава среден резултат не много далеч от истината. Какво ще кажете?
stefan_gb нека се опитам да позная: живееш в къща,нямаш топлоизолация,спираш климатика когато те няма или през нощта.
Climatronic
Най точни показания ще получиш ако му монтираш отделен електромер и така да си го следиш. В момента не е трудно да намериш стар електромер. Всичко останало е в ~ стойности.
Jackas е да де ама е голяма врътня все пак...това си е по практично макар и не чак толкова точно но грешката не е космическа Така си меря и пералнята и бойлера и миялната машина. Горе долу съответства на сметките. Е немог да го докажа но няма драстични разминавания. Например на мен 35 цата МХИ за 30 дни до днес мие врътнала 390 квт - множко е в сравнение със задни замервания ама и тия студове и копове и мопове всичко пада така че аз мисля че това е нормално. Щото тук един в Фуджицу се оплакваше за около 450 квт. МислЯ че също нее много лаком зависи ио т други неща които сте описали
Тази консъмация е измерена след достигане на температурта ина4е измервам средно 4,5А а интересно е 4е достига и 9.4 А а му Кдават максимум по документация 1,86КW, вярно е 4е стаята ми е стъдудена но мисля 4е след като си достигне темп. трябва да смъкне на 300 , 400 W , а има и едни БГ електромери и са 57лв. мисля да зака4а един ,Climatronic а цената на уреда каква е ? Dan66 в апартамент съм няма изолация прав си обштински е и доста зле с дограмите ...., но мисля 4е Фужито все пак доста дурпа , маика ми има Мидея и плашта по малко ....
stefan_gb 18 лв беше миналата година. Само че има подробност - стандартите може да не са нашите. Можеш да намериш английският - няма смисъл. Ако не намериш наш можеш да вземеш швейчарски и после преходник и ок. Може и с английйсият тип ама траябва от бриколаж д аси купиш кит (там има от всички формати в света) ама той пък е 25 лв и става врътня. Така че сам си прецени.
Jackas маи си прав, Dan66 не спирам климатика от никога дори и когато проветрявам ....,Climatronic цената е добра ..., вижте аз не съм някои които трепери за 78 , 80 лв но ме вълнува много тешни4еската страна на въпроса, тожа ми е в кръвта и искам да разбера вси4ко за тази машинка, на4ин на работа и дали е жърхи както трябва ...