Страница 18 от 130 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

stefan_gb е ти пък при 23 поддържа 22 и през час се размразявал ама ти наистина искаш да спре да топлми и щемвидиш тогава какво е лош клиамтик Гледай сметката накрая на месеца и тогава преценяй.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от stefan_gb
    Здравеите, искам да споделя нешто и аз в тази тема , става вупрос за една 12 ка FYJI инвертор отоплявам стая 50кб.м , с външни 2 стени и не се справя никак добре, настроени 23 потдържа 22 и се размразява през 4ас и консумира около 3А, занимавам се с всякакув вид теxника електротеxник съм и ми се струва 4е неработи добре климатика ми тоест 12LCC, моля даите ми компетентен съвет каква трябва да буде температурата на възд.поток при разли4ните зададени температури ....
    Нещо не разбрах! От какво не си доволен?

4. Тук е от
    Jan 2008

Благодаря 4е отговори но сметката ми е ясна оште от сега и минва 90лв. а си консумирам около 30 средно, и това не е наи лошото а тоест седя на студено а инкасаторката /електромерката/ както я нари4а дъштерята на един приятел няма да ми прости и този месец ......, а после и водомерката ..... и стажа лошо разбираш ме нали , и 4ожек ако не направи нешто не е полезен за себе си , затожа искам да се осведомя колко трябжа да е температурата която пуска моята клима ......

5. Тук е от
    Jan 2008

Jaskas здравеи , мился 4е не трябва да се размразява толкова 4есто тези дни не е толкова студено тоест -5 не е ли така???

6. Тук е от
    Jan 2008

Climatronic според теб работи ли добре FYJI - то с такава консумация ???

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

stefan_gb
    3 ампера са ~ 650W на час - или нещо бъркам х24ч.= 15,6кв. за денонощие, а казваш че ти гори 30 - защо така реши.
    За размразяването- има други фактори които влияят.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На инвертор не можеш да засичаш консумацията, като мериш тока в момента. Не се знае в кой момент го уцелваш Или трябва да усредниш някакви измервания от доста продължително време.

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

stefan_gb
    Сега го погледнах. По документи, климатика ти е с номинална (работна) мощност 1,24кв. в Ампери 5,6. Машинката ти работи повече от добре.
    Причината за високата ти сметка я търси на друго място.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jackas , deian аз мисля че stefan_gb напразно се притеснява. Вие какво ще кажете? Искам да повдигна следния въпрос. Тъй като и аз мисля че е трудно да се мери на инвертора консумацията моментно аз правя така от ТСМ си купих един ват ампер волт метър и го слагамна климата. Така цял месец. Знач че разбира се не е най-точното но ориентировъчно мисля че дава среден резултат не много далеч от истината. Какво ще кажете?

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

stefan_gb нека се опитам да позная: живееш в къща,нямаш топлоизолация,спираш климатика когато те няма или през нощта.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Climatronic
    Най точни показания ще получиш ако му монтираш отделен електромер и така да си го следиш. В момента не е трудно да намериш стар електромер. Всичко останало е в ~ стойности.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jackas е да де ама е голяма врътня все пак...това си е по практично макар и не чак толкова точно но грешката не е космическа Така си меря и пералнята и бойлера и миялната машина. Горе долу съответства на сметките. Е немог да го докажа но няма драстични разминавания. Например на мен 35 цата МХИ за 30 дни до днес мие врътнала 390 квт - множко е в сравнение със задни замервания ама и тия студове и копове и мопове всичко пада така че аз мисля че това е нормално. Щото тук един в Фуджицу се оплакваше за около 450 квт. МислЯ че също нее много лаком зависи ио т други неща които сте описали

16. Тук е от
    Jan 2008

Тази консъмация е измерена след достигане на температурта ина4е измервам средно 4,5А а интересно е 4е достига и 9.4 А а му Кдават максимум по документация 1,86КW, вярно е 4е стаята ми е стъдудена но мисля 4е след като си достигне темп. трябва да смъкне на 300 , 400 W , а има и едни БГ електромери и са 57лв. мисля да зака4а един ,Climatronic а цената на уреда каква е ? Dan66 в апартамент съм няма изолация прав си обштински е и доста зле с дограмите ...., но мисля 4е Фужито все пак доста дурпа , маика ми има Мидея и плашта по малко ....

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

stefan_gb 18 лв беше миналата година. Само че има подробност - стандартите може да не са нашите. Можеш да намериш английският - няма смисъл. Ако не намериш наш можеш да вземеш швейчарски и после преходник и ок. Може и с английйсият тип ама траябва от бриколаж д аси купиш кит (там има от всички формати в света) ама той пък е 25 лв и става врътня. Така че сам си прецени.

18. Тук е от
    Jan 2008

Jackas маи си прав, Dan66 не спирам климатика от никога дори и когато проветрявам ....,Climatronic цената е добра ..., вижте аз не съм някои които трепери за 78 , 80 лв но ме вълнува много тешни4еската страна на въпроса, тожа ми е в кръвта и искам да разбера вси4ко за тази машинка, на4ин на работа и дали е жърхи както трябва ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 130 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе