Страница 24 от 130 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от Elesar
    .Да речем 3500-3600 лв. без монтаж мога да отделя.Въпроса е за какво да ги дам.Благодаря.
    Един от вариантите е Мултисплит система. Това което аз мога да ти предложа е инверторен модел на марката LG Electronics:
    Външно тяло - 1,34 - 5,3 - 6,3 kW на охлаждане,
    1,4 - 6,3 - 7,26 kW на отопление
    харча му е: 0,48 - 1,62 - 2.35 на охлаждане
    0,55 - 1,74 - 2,37 на отопление
    COP - 3,62
    Цена с монтаж - 3500 лв.
    Вида вътрешно тяло го избираш сам.
    Недостатък - висока цена
    Предимство - преливане на мощност от едно вътрешно тяло в друго когато едното е достигнало зададената вътрешна температура.Така всяко вътрешно тяло работи в определен момент на 130 % мощност.Демек енергоспестяваш.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

То това с мултисплит система е добра идея, но едната стая е малко далеч от другата и ще стане една работа с тръбите....Апартамента е доста кофти за тази опция.Обмислял съм и този вариант, но го отхвърлих още в началото.И честно да си кажа, LG ги признавам за друго, ама за климатици не съм очарован.Имам познати с LG-та и в тези студове дето бяха, просто издъхнаха.Въпросните 3500-600 лв. мога да ги завижа с около още 200, но просто да знам, че си струва наистина и ще върши работа.

4. Тук е от
    Oct 2007

LG-та и в тези студове дето бяха, просто издъхнаха.
    Не отричам че преди 5 години LG имаха проблеми. Но все пак има голяма разлика в това кой модел за къде е произвеждан.Ако твоите приятели са си закупили турското производство на тази марка препоръчвана само за охлаждане(без капилярка и чек вентил) трудно ще се отопляват с него.Но пък са платили 650 лв. Това което ти предложих е Корейско производство с 3 години гаранция от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, а не от вносителя. Не са много марките в България с такава гаранция. А тя е от огромно значение.Всяка машина може да даде дефект.За мен е важно, това бързо да бъде отстранено. Колкото до дългият тръбен път това не е проблем.До 15 метра няма разлика в качеството на услугата, освен като цена на тръбата.

5. Тук е от
    Jan 2008

Може би си прав по отношение на LG, не знам със сигурност.Не е проблема дългия път на тръбите, а откъде да ги прекарам.Стаите, които искам да отоплявам с климатик са разделени с коридор под формата на буквата "Г" и този вариант много кофти се връзва с общата картинка.А и вече правих ремонт на част от жилището и не ми се ще да разбивам пак, освен за свързване на външното с вътрешното тяло.Затова се спрях на два отделни климатика и прочувам пазара за такива.Все пак благодаря за взетото отношение по въпроса.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от stefan_gb
    .... аз разсъждавам така ако греша ме поправете,винаги съм готов да разбера и нау4а нешто ново....
    :-)
    по принцип 100% си прав колега, само подробностите ...
    не целя да искарам когото и да било некомпетентен, и аз не съм кой знае колко навътре, но разсъжденията ти , верни или не верни не отговарят на въпроса "дали климатика работи или не работи нормално" което е най-често воденият спор между клиент от една страна и трговец или техник от друга.

7. Тук е от
    Dec 2007

Здравей Elesar!Ето ти едно линкче за Митцубишито /http://www.mitsubishielectric.co.jp/lsg/kaden/ibim_contents/50/ibim_50010_01130_1.html
    Ще ти се отвори таблица за моделите на Митцубиши.Твоят-SV-257T е някъде преди средата на таблицата.В дясно кликваш и чрез Adobe Reade ще ти зареди серията SV227;SV257 и SV287. Най - отдолу е таблицата с тактико-техническите данни за машината.Разгледай я ,и усмисли данните.Обърни внимание на квадратурите,които се дават там ,съответно за охлаждане и отопление.Да не се окаже малка за твоите 20м2/за която и да е от стаите ти/.

А, ето ти и за Тошибата:почти същата работа http://www.daiseikai.com/lineup/er/225er/index_j.htm
    http://www.chunodenko.com/airconsale.html
    http://page4.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/d78604935

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

stephen64 японците дават квадратури които с тази машина ще бъдат отоплени до -15* за това и излиза такава голяма необходима мощност за отопление на кубик.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте.Да се включа и аз като новобранец във форума.Смятам да минавам на отопление с климатици, та в тази връзка проучвам и вероятните възможности в моя случай, а той е: кухня, с външа изолация, PVC дограма, една неотопляема стена към вътрешното стълбище на блока и коридор.Всичко това е около 20-22 кв.м.Хол, с квадратура 19.25, изолация на тавана, PVC дограма, една стена към необитаем апартамент и една външна като част на блока.Тавана ако не се лъжа е на височина 2.5 м.Четох, мислих, пак мислих и стигнах ей до тука:
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=216
    http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=18

Мой приятел има два Daikin FTXG25, взе ги ноември месец 2007, казва че е много доволен, топли с тях стаи, не по-големи от 15 кв.м.Моите са малко повече.Ако взема и аз два такива, дали ще ми свършат работа.Да речем 3500-3600 лв. без монтаж мога да отделя.Въпроса е за какво да ги дам.Благодаря.

Мисля, че номиналната мощност на митсубишито е недостатъчна (по-скоро на границата), но за това е най-добре да се изкажат специалистите. Можеш да погледнеж и този вариант:
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=7

11. Тук е от
    Jan 2008

stephen64, благодаря за линковете, ама съм много бос с японския.Долу-горе се ориентирах в таблицата, но поне да беше на английски, иди-дойди.Ок, тия двата дето съм ги постнал излизат малки.ba4_dido това Fujitsu бива като че ли.

P.S.Оня, моя човек с дайкините, каза че откакто са ги инсталирали, не ги е спирал изобщо.Фиксирани на 20 градуса, бачкали са и в най-големите студове.За декември платил 100 лв. ток, барабар с другите уреди - пералня, бойлер(не се спирал и той), готварска печка.На жилището му няма изолация доколкото знам.Сега че го питам и за януари колко, след някой и друг ден.

12. Тук е от
    Dec 2007

ba4_dido ,това Fujitsu не е ли 220V-ва машина за европейския пазар?

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от stephen64
    ba4_dido ,това Fujitsu не е ли 220V-ва машина за европейския пазар?
    Да, на 220V е. Само че и тези спекулират с СОП-а, ASY-09LC е с СОР 4,26. ASY-09LD е с СОР 4,44

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

nebelservice написаните от мен разсуждения бяха с цел да кажа 4е има техни4еска 4аст то4но на този въпрос, понеже на мое старо запитване към техниците edi1 ми отговори 4е ако ми е конфортно зна4и климатика работи добре и аз не се съгласих с този отговор с цялото ми уважение към него ....., макар и да е непълно разсуждението ми с някои важни фактори като например топлообмена , вида на външната пита, ка4етството как е направена и дали изпълнява функцията си добре, не съм сигорен 4е изобшто някои може да измери , затова не го и споменавам, а което съм написал може да се измери ...... . Забелязал съм 4е при по стари климатици ресните в питите са по на гъсто а при новите по нарядко и всеки ште каже 4е старите са по добри /едноредови разбирасе са и двата модела/,и с право ште го кажат но не заштото са правили измерване а заштото топлообмена е по добър при първите естествено .....
    И оште нешто , не съм напълно убеден 4е фреона отговаря 100% на стандарта и дали е то4но с такъв хладилен коефициент с какъвто би трябвало да е ......както и вси4ко продавано в България ,и едва ли някои е правил измервания съшто ..... и краина сметка затова не споменах тези фактори за мен няма смисъл ....,
    Маисторите които са зареждали може да кажат дали има разлика в един и същ фреон но от разли4ни партиди и бутилки , и забелязват ли разли4ия в работата на машините ...... лябопитно ми е това ???

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз не съм забелязаъл при различни бутилки да има различни качества фреона, това което при съмнения за нормалната работа на климатик е важно за мене е:
    - дали е оразмерен за съответното помещение
    - дали отдава мощността по спецификацията му за конктерни условия (външна, вътрешна температура и т.н.)
    А как го постига климатика за мене не е толкова важно как става това.

Много рядко и само замо за някой куц модел има несъответствие между спецификация и действително отдаваната отоплителна мощност.

Клиентите все не им се иска да повярват, че и най евтината мидея и най скъпия дайкин при -5 градуса по един и същи начин губят 20% от мощността си, а при -10 градуса още 20%
    Друга заблуда е че климатиците с голям COP топлят повече от други с по-малък. :-) Отоплителната мощност топли а не COP-а :-)

17. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте! Имам няколко бързи въпроса, но за "щастие" съм на Вие с климатичнисте системи

Значи имам 3 -стаен апартамент, само че за момента не използвам 3-тата стая (може би ще е така до края на годината). Изложението ми е Север-Юг > кухнята+трапезария и хола гледат на Север, спалнята ми е Юг. Етаж 1-ви. Пълна изолация на всички външни стени със стодиопор (сградата е нова)...изолация под ламинирания паркет - фибран.

В момента в трапезарията имам един Генерал 12FLC май беше модела - Японски. Отоплителна мощност 4.8КВ, консумирана такава 1.24КВ.

Мислех си че до -1-2 градуса, ще мога да топля спалнята си от климатика в трапезарията (ако държа вратите свързващи ги с коридора отворени) само, че нещо не се получи А и при -17-18 климатика едва упсяваше да стопли трапезарията т.е. около 20-21 градуса.

Явно ще трябва да вземам друг климатик за спалнята.
    1- Въпрос!
    Какъв климатик да взема? Спалнята е 4х3.20м отвсякъде имам комшии без отдолу, изолациите са абсолютно същите. Иска ми се да не давам повече от 1200 лв и климатика да не консумира повече от 1КВ (май много искам

2- Въпрос
    Явно след време (няколко месеца) ще обзаведа и третата стая, която е северна 4.50х3.20. Едната стена гледа на север, другата наполовина пак е външна гледа северо-запад. Изолациите пак са същите.
    Пак ли ще трябва да нашивам много пари като за Генерал-а (явно той се справя добре със отоплението) или мога да мина с нещо до 1200лв-1300лв?

Предварително едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички, които могат да ми разяснят нещо по въпроса!

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Cloud

В случай, че решиш да е инверторен http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...p18453721.html иначе има и други решения!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 130 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе