Страница 26 от 130 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    :-) Отоплителната мощност топли а не COP-а :-)
    Ако климатика не е оразмерен правилно ( 50 - 70 Вт/куб.м) няма никакво значение колко ефективен е. Тука трябва да се взима под внимание номиналната мощност, не максималната. Понеже по технологични причини по-малките климатици имат по-високи COP-ове има залитане от фирми и клиенти, да се оборудват големички помещения със скъпички модели, които в екстремни климатични условия не се справят.
    И после ги наричаме по форумите "боклуци" :-)

2.  

3. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Извинявам се,но и аз искам компетентно мнение.Много се рових,но не разбрах добре нещо което ме вълнува.Преди 4г. си купих 2бр. инверторни климатици Panasonic-единия е CU-E9CKP5,а другия е CU-E12CKP5(външните тела).И с двата си имам "проблеми",независимо,че си ги поддържам повече от редовно и им правя профилактика.Първо искам да попитам за по малкия(другия по нататък).В стая 3,6-3,6-2,6=към 34м3,две външни стени към изток и юг,първи висок етаж,под мен и над мен няма никои.Нямам изолация и съм с двойна дървена дограма,доколкото мога съм я постегнал.Зимата климатика топли,но работи странно.Включва на високи обороти(аха да литне с терасата) ,спада на ниски и след малко изключва.После пак и така.Не е приятно изобщо тъй като това е спалня и това бучене като включва през 10мин. е много дразнещо.Нали е инвертор,не трябва ли да работи нон стоп. .Работи постоянно единствено ако дам 28 градуса и вън е много студено,но тогава не се спи от топлина.Тук чета,че поддържате около 22 градуса в спалните,а аз като се опитам на толкова,че и на 24 и 26,се получава винаги така.И всъщност духа топло,после спира,върти студения въздух вътре,после пак бучене,пак топло и така постоянно ме духа ту топло ту студено като спя и е отврат.Вдигал съм по нагоре клапите,но тогава е топло горе,а долу е студено.Какво мога да сторя???Ако го махна(и без това скоро 5г. гаранция изтича)и си сложа General ASHB 9 LD - Inverter,ASHA 9 LC - Inverter или Fuji RSB-09LDC,RSA-09LC,които са с 0,5 минимална отдавана топлинна мощност(доколкото знам на Panasonic е 0,9)дали тогава климатика ще работи нон стоп без да спира(освен,ако не се разскрежава сам) на ниски зададени температури около 22 градуса при положение,че има по ниска отдавана топлинна мощност????
    Моля за съвета ви,тъй като вече 4 зима никак не ми е приятно положението.Проблема с другия климатик е по голям,но за него по късно.
    Благодаря ви предварително за мненията и съветите ви.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За 34 кубика помещение трябва да сложиш 7-ца инвертор или 9-ка конвенционален, защото 9-ката инвертор явно му идва преоразмерен и топлозагубите не могат да "компенсират" топлоотдаването, така си мисля аз.За тези модели ПАНАСОНИК ми се струва, че са едни от последните добри, които са внасяни, нека феновете на марката да кажат по-подробно или да ме поправят, ако бъркам.
    P.S. - Сега като порових, виждам, че модела се продава и в северните страни.Машината топлоотдава между 600 вата и 5 киловата.Скрол компресор и йонизатор.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моделът ти е супер, но ти идва голям! Иначе тази 5-ца в края на означенията значи, че е нордик модел. Това го прави още по-добър откъм изработка и издържане при ниски температури по редица причини.
    Какво толкова те притеснява, че спира? Как ще махаш тази чудесна машина? Ако сложиш жалузите на AUTO, като спре компресорът те автоматично се вдигат максимално нагоре (почти се затварят) и така няма да ти обдухва студен въздух.
    Както казах, климатикът си работи повече от нормално, проблемът е в оразмеряването му. По-скоро трябва да си щастлив, че притежаваш един от добрите модели на Панасоник
    Ако имаш някакво коридорче към стаята, остави отворено към него да се вдигне отопляемата площ - сметките ти няма да нарастнат особено, а климатикът ще се държи нормално.

6. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    За 34 кубика помещение трябва да сложиш 7-ца инвертор или 9-ка конвенционален, защото 9-ката инвертор явно му идва преоразмерен и топлозагубите не могат да "компенсират" топлоотдаването, така си мисля аз.За тези модели ПАНАСОНИК ми се струва, че са едни от последните добри, които са внасяни, нека феновете на марката да кажат по-подробно или да ме поправят, ако бъркам.
    P.S. - Сега като порових, виждам, че модела се продава и в северните страни.Машината топлоотдава между 600 вата и 5 киловата.Скрол компресор и йонизатор.
    Мерси много за информацията.Сложих такъв климатик за да е по икономично,а той работи като обикновен.Ако сложа 7 инверторна,може да ми е малка зимата,все пак под мен и над мен няма никои.Затова питах дали като го сменя с някои от моделите,които съм изброил по горе,и които са с по ниска минимална мощност на топлоотдаване ще е по ефикасно??????А и лятото като охлаждам то ту охлажда ту върти вътрешния въздух и става хладно,ама от спиране и тръгване на компресора замирисва на влага и не е приятно.Основно по този климатик това ми е проблема с 0,9 минимална отдавана мощност и при охлаждане и при отопление...А ако тя е 0,5 ще се оправи ли положението????

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Моделът ти е супер, но ти идва голям! Иначе тази 5-ца в края на означенията значи, че е нордик модел. Това го прави още по-добър откъм изработка и издържане при ниски температури по редица причини.
    Какво толкова те притеснява, че спира? Как ще махаш тази чудесна машина? Ако сложиш жалузите на AUTO, като спре компресорът те автоматично се вдигат максимално нагоре (почти се затварят) и така няма да ти обдухва студен въздух.
    Както казах, климатикът си работи повече от нормално, проблемът е в оразмеряването му. По-скоро трябва да си щастлив, че притежаваш един от добрите модели на Панасоник
    Ако имаш някакво коридорче към стаята, остави отворено към него да се вдигне отопляемата площ - сметките ти няма да нарастнат особено, а климатикът ще се държи нормално.
    То добре,ама през 5 мин ту горе ту долу и при всяко движение на клапите надолу първо се издухва силна струя и пак е шумно и в началото хладно.Правилно ли държа на втора степен вентилатора или е добре да го върна на първа???

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    Да не би да имаш някаква мебел под климатика - гардероб или друго и защо не оставиш вентилатора на автоматичен режим?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

b.shterev, я опиши местоположението на вътрешното ти тяло или ако можеш направо го снимай. И дръж вентилатора на АУТО. Да не се създава някаква топла област само около климатика и въздуха да се задържа там?

10. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    b.shterev
    Да не би да имаш някаква мебел под климатика - гардероб или друго и защо не оставиш вентилатора на автоматичен режим?
    Нямам нищо под климатика,на 60см. встрани от струята ми е леглото.Не желая на автоматична скорост,тъй като е много шумно вътрешното тяло.То е шумно и на втора степен,но донякъде свикнах.Все пак ако е на първа е най добре,но тогава ми е слабо отоплението.Сега го пробвам на автоматични клапи нагоре и надолу,обаче като включи и почне да духа топло при свалянето на клапите надолу издухва силна струя първоначално,която обаче е много шумна и ако спиш вероятно ще те събуди.Чувал съм как работи 12 Osaka обикновена и тя е по тиха.Явно малайзийските Panasonic(а и каквито и да са)не са много тихи.Задавам му автоматична скорост,той си работи шумно като на трета степен и хоп спира.Досега не съм го чул да работи на автоматична скорост тихо или по ниско по шум от трета степен.Много е гадно и само заради това,и че нон стоп ту включва компресора и вдига много шум,ту спира и ме лъха студеното,а съм в спалня,ще го разкарам този климатик.

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    А на калко градуса е настроен и каква е реалната температура в стаята!

12. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Ами задал съм му 24,ама май си е по студеничко.(Вече качих и снимки в горното си мнение.)Имам климатици 4г. и все се мъча с тях и сега съм решил да ги махна и този и другия,(ама за пари не знам още)обаче е ужасно така. Другия в хола е по зле горкия,ама там май ми е слабичък.За него друг път...ама сега този вече не се трае като спя.Ако му дам 28 ще работи дълго време и пак може да спре,но пък тогава ми е много жега и не става за спане.Какво да правя не знам,освен да ми кажете някои трик?????
    Май от толкова проби трябва да го оставя на 1 степен на вентилатора и повечко градуси,но тогава през по студените дни няма да ми е много топло долу в ниското където спя.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev

Така както описваш работата му - /не професионалното/ ми мнение е че проблема е в термодатчика във вътрешното тяло. Вероятно е прилепен плътно до питата, а от това се влияе и подава не вярна информация за температурата на въздуха. Виж къде се намира този датчик и го отдалечи малко. Ако неможеш да се справиш сам - повикай техник. При всички случай климатика ти не е за изхвърляне.
    П.П. Ако го хвърляш - кажи къде ще е

14.  

15. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    b.shterev

Така както описваш работата му - /не професионалното/ ми мнение е че проблема е в термодатчика във вътрешното тяло. Вероятно е прилепен плътно до питата, а от това се влияе и подава не вярна информация за температурата на въздуха. Виж къде се намира този датчик и го отдалечи малко. Ако неможеш да се справиш сам - повикай техник. При всички случай климатика ти не е за изхвърляне.
    П.П. Ако го хвърляш - кажи къде ще е
    Проблема е,че този датчик си има легло в което лежи и няма как да го преместя,освен да го вържа някъде с конец...но къде???А и сега си спомням,че техниците като го монтираха нещо го оголиха прекалено много...в смисъл,че на всички климатици които съм виждал този датчик е в нещо като обвивка,а този тук нещо го объркаха и го оголиха толкова много,че обвивката му е няма изобщо и се вижда самия датчик,а той е къс за преместване.Директно съвсем топъл въздух да "помирише" и спира(старт,високи обороти,точно почнат да паднат и спира).Освен с нещо да "покрия" датчика ли????
    Сега го проверих,обвивката липсва и се подава сондата директно.Срязали са я,а май не е трябвало.Така са направили и с другия ми климатик.(май за икономия,ама не е така).По този начин на работа климатика ми май не е икономичен като нормален инвертор????

П.П.От Пловдив съм.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Дааам..... пак техниците. Ами, импровизирай малко - увии го със скоч лента или го смени направо.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а климатика изключваш ли го или работи постоянно ? сменяш ли му често градусите от дистанционното ?

18. Тук е от
    Jun 2006

Привет!
    Предстои ми климатизиране на нов апартамент с изложение юг/запад. Жилището се намира на 1-ви етаж над магазини. Строителството е ново, така че се има изолация и пластмасова дограма и т.н. Ще се опитам да го опиша. Стаите са 3, една ежедневна с размер 38м2 - южно изложение, две спални по 15м2-западно изложение. Височината е стандартна 2,60м. Разполагам с ориентировъчен бюджет от 4-5 000 лв. КЛиматиците ще ползвам за отопление и за охлаждане. Моля за вашия съвет при избора им, а също така ще съм благодарен и за ориентиране в място за поставянето им. Предварително благодаря.
    Поздрави!
    План на жилището http://i.data.bg/08/01/29/783376.jpg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 130 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе