Страница 25 от 130 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Да, забравих да спомена! Задължително инверторен! (не че знам, защо ама тей съм чувал(хахах))

П.С. ( а, да защото могат да работят до много ниски температури! т.е. външното тяло се размразява)

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

nebelservice разясни ми малко по ве4е последното ти изре4ение, а и да попитам вси4ки тук маистори би трябвало да имате за вси4ки модели 2007 наблюдения , според вас имали ясно изразен фаворит като изклю4ваме тези от по 3000лв ??

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

@Cloud, щом искаш да топлиш 13 кв с инвертор до 1300 лв и при това спалня (трябва да е тих), бих ти препоръчал Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZG-S 1300 лв без монтаж. Консумацията му е 600 W номинал, което май отговаря на изискванията ти

5. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    @Cloud, щом искаш да топлиш 13 кв с инвертор до 1300 лв и при това спалня (трябва да е тих), бих ти препоръчал Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZG-S 1300 лв без монтаж. Консумацията му е 600 W номинал, което май отговаря на изискванията ти
    #deian Ето какво пишат хората, които имат този модел.

****От ноември имам 2 климатика Mitsubishi Heavy Industry SRK20ZG-S и SRK25ZG-s. Откакто съм ги купила почти не са спирани, топлят добре, но около Коледа ми направи впечатление, че външните тела са много замръзнали в долната си част, имат и огромни висулки. Иначе климатиците си работят и топлят, но все пак реших, че не е нормално и се обадих до фирмата. От там ми казаха, че това се дължи на тежките климатични условия тези дни. Посъветваха ме да ги пусна да поработят малко на режим охлаждане. Така и направих, но въпреки, че вече 2 дни у нас духа студено повече от 10 часа на денонощие и досега външните тела не са съвсем размръзнали и щом ги пусна да топлят, външното тяло, особено в северната стая, започва веднага да замръзва. Сега температурите са около нулата и не би трябвало да е така. Още повече, че климатикът има функция саморазмрязяване. Кварталът, в който живея не е парафициран и има много климатици. От няколко дни ги оглеждам и единственият климатик, който беше замръзнал колкото тези в къщи беше пак Mitsubishi. ****

#Cloud По добре заложи на TOSHIBA RAS 10 SAV-E - 1229лв. без монтаж. Има го в Денси. http://www.densi.bg

До сега замръзнала TOSHIBA не съм виждал. Моят е 13-ка - разскрежава се перфектно без остатъчен скреж, икономичен е 0,4- 0,5кв/ч za 24ч.,при зададени 23*.
    Този модел, който ти предлагам е още по-икономичен, а за помещението, което искаш да отопляваш е идеален. Вътрешното тяло практически не се чува.

Тук можеш да разгледаш модела като параметри: http://www.4clima.com/files/prodotti...eac3969c__.pdf

6. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте,

трябва ми съвет,

от няколко дни разглеждам форума а трябва вече да преценя какво ще се купува от къде и за колко за това ще питам направо.
    1.Трябва ми климатик или 2 за допълнително отопление (има локално парно с което се подържа към 15,
    ако не е вкл. няколко дни температурата най-много пада до 10) на помещение 60кв.м. тухла, доста отворено
    (така де няма врати има няколко колони и на места тавана е 1.50). Почти цял етаж от къща, има прозорци на изток и запад (с външна изолация)
    и стена на юг. От север има отопляемо помещение, долния етаж също се отоплява отгоре е покрива( също изолиран).
    Едната част се използва за спалня. 2.Чувала съм че климатиците изсушават въздуха а аз имам проблем
    с влагата, дали това ще ми реши проблема? Нямам точен бюджет защото както каза един ваш съфорумец
    не си купувам климатик всеки ден и бих дала по-висока цена ако си заслужава....

Предпочитам да е инвенторен за да не го размразявам и да има лесно почистващи се филтри, гледах спецификации на мицубиши и панасоник но не знам какъв модел ще е подходящ за това голямо помещение. 3.Чувала съм че мицубиши са и най-тихите възможни - така ли е наистина?

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от viperche
    Здравейте,

трябва ми съвет,

от няколко дни разглеждам форума а трябва вече да преценя какво ще се купува от къде и за колко за това ще питам направо.
    1.Трябва ми климатик или 2 за допълнително отопление (има локално парно с което се подържа към 15,
    ако не е вкл. няколко дни температурата най-много пада до 10) на помещение 60кв.м. тухла, доста отворено
    (така де няма врати има няколко колони и на места тавана е 1.50). Почти цял етаж от къща, има прозорци на изток и запад (с външна изолация)
    и стена на юг. От север има отопляемо помещение, долния етаж също се отоплява отгоре е покрива( също изолиран).
    Едната част се използва за спалня. 2.Чувала съм че климатиците изсушават въздуха а аз имам проблем
    с влагата, дали това ще ми реши проблема? Нямам точен бюджет защото както каза един ваш съфорумец
    не си купувам климатик всеки ден и бих дала по-висока цена ако си заслужава....

Предпочитам да е инвенторен за да не го размразявам и да има лесно почистващи се филтри, гледах спецификации на мицубиши и панасоник но не знам какъв модел ще е подходящ за това голямо помещение. 3.Чувала съм че мицубиши са и най-тихите възможни - така ли е наистина?
    За другото ще си таря да не ме изгонята ама за това че ицу са най-тихите...не съм съгласен...моят доста си фучи вътре..и това е...фирми гаранции все тая хич не ги чуват отварят затварят и казват че няма нищо ...просто споделям.Става въпрос за SRK ZG сериятоа 35 и 20 за другото си е личен избор

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Cloud, според мен това ще ти свърши работа - Mitsubishi SRK 20 ZG-S Inverter DC VPAM, ( не знам защо толкова отричаш обикновените климатици, аз лично много харесвам обикновените на Мицубиши - Mitsubishi - SRK 28 HG-S Обикновен ) и варианта, който е дал Jackas - Fujitsu- ASY A7LCC Inverter DC V-PAM
    viperche, да, определено Mitsubishi са най-тихите.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

оооо адвокатите мама саи тук.... Мата Хари

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Дайкин са най-тихите, Мицубиши също са много тихи, но е много по-важно кой точно модел на въпросните марки.
    Нали не мислите , че при Дайкин(Мицубиши) за 1000 и такъв за 3200 има някаква прилика.
    Ако искаш супер тих, супер икономичен, до -20, безпроблемна работа --> хипер-инверторните на Дайкин и Мицубиши са твоя избор.

12. vpk
    vpk е офлайн

Тук е от
    Jan 2008

Здравейте! Наскоро си взех инверторен климатик Nippon 12-ка, които са с ковпресори Hitachi, от силно прехвалената фирма БГКлима. Струва ми се обаче че нещо не работи както трябва. В режим на отопление сензора за стайна температура отчита винаги 2-3 градуса толеранс над зададените (това да речем е нормално), проблема е в това че в един момент толеранса като стане 4-5 градуса и климатика се изключва, след което часове наред (да не река цял ден) не иска да се включи. Сензора си седи на една и съща температура (да речем ако съм задал 26 и е достигнал 30, така си остава часове наред), независимо че в стаята става 18-20 градуса, и 15 да стане най-много да му спадне температурата с 1-2 градуса. И не се включва докато сензора не отчете температура по ниска от зададената. Друг вариант - задал съм 25 (сензора отчита 28), свалям с 1 градус зададената на 24 (понеже е станало много горещо) и той пак се изключва и така си седи и нищо не прави цял ден. Единственият начин да тръгне е или да превлюча на охлаждане и по този начин да охладя сензора и след това като включа отопление пак тръгва, или да пусна автоматичен режим, след което той пак си включва охлаждане, само че доста време охлажда и после да включи сам отопление (някой път обаче сам не успява да превключи, пак спира и си седи изключен). Кажете ми това нормало ли е, от познати съм чувал, че климатика, ако се изключи то това не е за повече от 10-15 минути, докато при мен трае часове. 3 пъти ходих до фирмата БГКлима, която уж рекламира високи стандарти и качествено обслужване, с 3-ма различни души разговарях и 3-мата ми се накараха защо съм превключвал режимите, климатика не бил се регулирал от сензора ми от процесора, че на 22 градуса никога нямало да тръгне (незнайно защо), че това било нормално и отказват да дойдат да го видят и да рече нещо човек да ги пита почват да ти се карат и да ти викат все едно ти си им виновен за нещо. Останах с впечатление , че и те не са много наясно как трябва да работи климатика.

13. Тук е от
    Jan 2008

vpk това, че климатика ти изключва абсолютно не е нормално, щом е инверторен. Инверторната технология представлява регулация на оборотите на компресора, като се следи зададената температура и с постигането й мощността намалява, с което се постига комфортна температурна среда. Когато достигне зададените градуси, инвертора намалява мощността си до минимум и само поддържа температурата. Щом при теб не е така, значи има проблем с климатика.
    Типично за конвенционалния(неинверторния) климатик е да работи на пълна мощност докато постигне зададената температура. Тогава изключва. Но в този случай има известен дискомфирт, по отношение на това, че става или твърде топло или твърде студено, докато реагира на температурната промяна.
    Цитат Първоначално публикувано от vpk
    (да речем ако съм задал 26 и е достигнал 30, така си остава часове наред
    Това също не е нормално, задаваш 26*, а той постига 30*.Това означава, че климатика не реагира на покачването на температурата и не регулира мощността на компресора.
    Възможно е да е дефектирал сензора за температурата на въздушния поток на вътрешното тяло. Показателно е също, че не реагира на спадането на температурата в стаята и то с часове.
    Съветвам те да се обърнеш към сервиза отново, като настояваш да го отремонтират. Измисли нещо да ги сплашиш. Явно те знаят, че има проблем, но не им се разправя с ремонти и искат да те изкарат теб виновен. Възможно е да те накарат да си платиш за ремонта, като ти обяснят, че "това гаранцията не го покрива" и други подобни дебилщини. НЕ СЕ ВРЪЗВАЙ! Климатикът ти е в гаранция и те трябва да отстранят повредата. Раздухай нещата до Телевизията ако трябва! Успех.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2007

Здравейте,
    Реших и аз най-накрая да си купя климатик. След много ровене (а може би не чак толкова) се спрях на два модела:
    1. Mitsubishi SRK/SRC 35 ZGX-S (Mitsubishi Heavy Industries).
    2. Mitsubishi MSZ-FA35 VA (Mitsubishi Electric).
    Става дума за отопление на стая с кубатура 65 куб.м (25кв.м. и вис. 2.60м.), източно изложение (една външна стена), външна изолация със стиропор 5см. и pvc дограма. Стаята е от апартамент построен в края на миналата година и местоположение в София.
    Въпросът ми е: кой от двата модела да избера? Моля за помощ тъй като вече се чувствам доста раздвоен, а като гледам и Daikin FTXG35E, започвам да се разтроявам.
    Поздрави на всички във форума.
    Благодаря!

16. vpk
    vpk е офлайн

Тук е от
    Jan 2008

Благодаря roldi, най-после някой да ми обясни как всъщност трябва да работи, понеже нямам лични впечатления досега. И аз така си го представях, явно не е в ред.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Здравейте! Наскоро си взех инверторен климатик Nippon 12-ка, които са с ковпресори Hitachi, от силно прехвалената фирма БГКлима. ......
    ..............
    @vpk - под "сензора" да нямаш предвид от тези клими които имат термодатчик в дистанционното?
    Дай малко повече инфо за модела на климатика, мощността, размера на стаята, изолации и т.н.

18. Тук е от
    Dec 2007

И аз така си го представях, явно не е в ред.
    Не явно ,ами направо не е в ред климатика!!!Така че,бягаш по-най бързият начин при тези КАЛЪФИ,и няма да им мрънкаш защото пак ще те отсвитят.Ще им кажеш че ,си намерил същият климатик монтиран и работещ и че си направил сравнение между двата климатика и работата им, и че твоят не работи.УСПЕХ!!! P.S.и да пишеш какво е станало.Може би е темп.датчик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 130 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе