Страница 23 от 130 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    echo ми конкретиката си е в рева на всички от тая марка, във форума е дадено, ..и нямам нищо общо с политиката и тунеядци разни. В домена точка БГ повечето частници са си бетер държавни чиновници
    Сори, пич, ама пак не разбрах къде е разликата между размразяване и разскрежаване, според теб. Освен това и не схванах коя е марката, нито пък че свързваш терминологията с определена марка.
    Вероятно е от препинателните знаци - повече няма да питам...

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

аз под разскрежаване разбирам нормалния процес на махане на скрежта по питата, а под размразяване/разледяване жалките опити на климатика да махне от себе си ледената дреха, в която е скован, и всичко това съпроводено с благопожеланията на собственика му

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от curizo
    Здравейте! Явно малко късно съм започнал да чета този форум .............., тъй като съм си купил Осака 12-ка CH 12 - BP/D или нещо такова. Проблема при мен е, че напоследък се опитва да литне със терасата. Когато работи няма почти никакъв шум, но като започне да размразява става страшно. Онзи ден, едни набедени сервизни майсторчета от Еко Клима, естествено,
    / на по 17+ години / го гледаха / буквално / и казаха, че е нормално - замръзвали му тампоните и от там идвали вибрациите. Е да ама съседа пуснал жалба заради шума и ......... очаквайте продължение.........
    Не си написал нито къде живееш, нито какво е излитането...

Та на боб... Възможно е това да е причината - можеш да опиташ с други тампони - сервизните трябва да се справят с такава замяна.

Ако съседа ти реши да действа законово следва да се направи професионално замерване на шума. По принцип ако климата е с 51dB по норма, замерени на 1м от нея, при съседа вероятно ще е 43-44 (ако е наблизо - пак не си описал), което пък си е в норма за доста места в София или Варна.
    Ако пък все пак намери кой да му измери шума, като докаже че е от климатика (което си е mission impossible), същите тези могат да ти дадат документ, с който да поискаш от фирмата-монтажник замяна на стоката поради несъотвествие с обявеното при продажба - в случая на шумовите нива - съседа и без това ще се бръкне за замерването.
    Като цяло не вярвам да намери някой, който да му измери колко от шумовия фон се дължи на климатика ти, но АКО извади такъв - използвай издадения документ пред продавача.

5. Тук е от
    Jan 2008

Първо от Русе съм. Пропуснал съм да го напиша. Шума / вибрациите / се изразява в едно монотонно бучене с висока честота, което се предава и на стените. Аз между другото се съмнявам, че ще ме осъди но все пак. Това с подмяната на тампоните, както е посочено по-нагоре, лично аз не мога да го направя, а тези от ЕКО-КЛИМА мисля, че няма смисъл да ги "ангажирам" с проблемите си. Така че, на лято ще търся някой техник, който не го мързи и не ги ремонтира дистанционно.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от curizo
    Първо от Русе съм. Пропуснал съм да го напиша. Шума / вибрациите / се изразява в едно монотонно бучене с висока честота, което се предава и на стените. Аз между другото се съмнявам, че ще ме осъди но все пак. Това с подмяната на тампоните, както е посочено по-нагоре, лично аз не мога да го направя, а тези от ЕКО-КЛИМА мисля, че няма смисъл да ги "ангажирам" с проблемите си. Така че, на лято ще търся някой техник, който не го мързи и не ги ремонтира дистанционно.
    Точно тези от Еко-Клима МОГАТ да го свършат. Ако не искат - обади се в Бургас - имат лоша поддръжка извън този град, но не е невъзможно да го направят.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

echo ако писанието на ivoru не е ясно може да добавя и по дъното на климатика...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

curizo не подмяна ами добавяне ок??ама ти вярно си схванал как стоят нещата. намрери си свой

10. Тук е от
    Jan 2008

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi мерси ами о май нещо подобно пак има на тя фирма ама под рубриката rubber pads

12. Тук е от
    Jan 2008

#Climatronic Тези за които ти казах първо, а именно Rubber Standing:

са точно за климатик. Другите от предния ми пост ги използвах, за проба и станаха, тъй като вибрациите са минимални. Иначе бих си взел тези.

13. Тук е от
    Jan 2008

edi1 благодаря за отговора ти , но немисля 4е няма на4ин да не се дефектира една машина , климатика не е все пак толкова сложна машинка и сум абсолютно сигорен 4е от тези данни и характеристики за които попитах по рано стига да са достоверни , и при едно правилно замерване и сравняване с тях би дало над 80% резултат дали е изправен съответния климатик. Така 4е мисля 4е обяснението дали ми е конфортно или не губи смисъл ...., аз разсъждавам така;

1.Компресора би трябвло да определен дебит и да прави {X} налягане при {X} обороти, според заводските му данни.
    2.Оборотите могат да се определят с измерване напрежението и 4естотата подавани към него, съответно и тока. Би тябвало при Х1 напрежение с Х1 4естота да съответстват на Х1 обороти на компресора, при Х2напрежние с Х2 4естота ште отговаря на Х2 оборота на компресора,със сигорност не е линеина графика но съшто би трябвало да има някакви заводски данни за това.
    3.Фреона с Х определена температура при постъпване в компресора и компресиране с Х налягане ше се загрее до Х температура, а за това няма на4ин да няма данни!!! Друг е впроса дали фреона си запазва ка4ествата и фукциите при ниски темп. и съотвтства на данните си от завода произвдител.Но за предходните 3 то4и предполагам 4е щ има сервизни данни.

Мисля 4е от тези данни и характеристики може да се извди заклю4ение кл.система дали е изправна и абсолютно друг е въпроса дали ште смогва на съотвеното помештение и дали е икономи4на.....
    Но за тази диагностика трябва сервизна документация , аз разсъждавам така ако греша ме поправете,винаги съм готов да разбера и нау4а нешто ново....

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На сервизните документации на повечето производители има графики и зависимости на оборотите на компресора и мощността, входящата мощност, графика на КОП-а при температури от 10 до -15 градуса и други технически характеристики, но не мисля, че следва чак до толкова да се теоретизира работата на машината, ако успява на стопли и охлади, т.е. ако работи добре и изпълнява функциите си, както са дадени в ръководството за експлоатация.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от stefan_gb
    1.Компресора би трябвло да определен дебит и да прави {X} налягане при {X} обороти, според заводските му данни.
    Това въобще не е върно. Щеше да е вярно ако с тоя комресор си помпиш колелото. Климатика е малко по-сложна система с вентили, клапани, топлообменници, която се влияе освен от топлообмена, температура на околна среда, от количеството фреон вътре и т.н. и т.н.

2.Оборотите могат да се определят с измерване напрежението и 4естотата подавани към него, съответно и тока. Би тябвало при Х1 напрежение с Х1 4естота да съответстват на Х1 обороти на компресора, при Х2напрежние с Х2 4естота ште отговаря на Х2 оборота на компресора,със сигорност не е линеина графика но съшто би трябвало да има някакви заводски данни за това..
    Друг път. Въобще не ти е ясно колега, какво представлява електрическата част на един компресор.
    3.Фреона с Х определена температура при постъпване в компресора и компресиране с Х налягане ше се загрее до Х температура, а за това няма на4ин да няма данни!!! Друг е впроса дали фреона си запазва ка4ествата и фукциите при ниски темп. и съотвтства на данните си от завода произвдител.Но за предходните 3 то4и предполагам 4е щ има сервизни данни...
    Произволно разсъждение : едно от основните и важни качества на фреоните е хладилния коефицент, но както трябва да е ясно климатика е сложна машинка и най-лошото , ако е калпаво монтиран няма да работи както трявба.
    Мисля 4е от тези данни и характеристики може да се извди заклю4ение кл.система дали е изправна и абсолютно друг е въпроса дали ште смогва на съотвеното помештение и дали е икономи4на.....
    Но за тази диагностика трябва сервизна документация , аз разсъждавам така ако греша ме поправете,винаги съм готов да разбера и нау4а нешто ново....
    Във този форум има камара линкове към сервизна документация на климатици.
    http://mylg.co.uk ето още един линк сервизни за LG , разгледай колега.

Най-елементарното нещо което е и най-важно е мощността на климатика:

Мериш температурата на вън, мериш температурата в помещението, мериш температурната разлика на изходящия и входящия въздух от климатика при вътрешен вентилатор на max, сравняваш с таблиците дето са дадени в сервизното и ти се изяснява дали климатика ти работи или не. :-)

17. Тук е от
    Jan 2008

nebelservice мисля 4е съм 100% прав и смисъла на написаното ми беше 4е и за трите то4ки би трябвало да има сервизни данни, напълно съм наясно 4е налягането зависи и от други фактори, и работата на клм. зависи от топлообммена съответно вътрешна и външна температура, както и от ка4еството и коли4еството на фреона, а това 4е мислиш 4е неразбирам работата и електри4еската 4аст на компресора грешиш максимално , какъвто и тип мотор да е,какъвто и инвертор да го оправлява не ми е 4уждо , тоест ти не си открил топлата вода съшто и аз!!! Съшто не съм казал 4е не е важен хладилния коефициент а съм казал то4но това което съм написал колега.

18. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте.Да се включа и аз като новобранец във форума.Смятам да минавам на отопление с климатици, та в тази връзка проучвам и вероятните възможности в моя случай, а той е: кухня, с външа изолация, PVC дограма, една неотопляема стена към вътрешното стълбище на блока и коридор.Всичко това е около 20-22 кв.м.Хол, с квадратура 19.25, изолация на тавана, PVC дограма, една стена към необитаем апартамент и една външна като част на блока.Тавана ако не се лъжа е на височина 2.5 м.Четох, мислих, пак мислих и стигнах ей до тука:
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=216
    http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=18

Мой приятел има два Daikin FTXG25, взе ги ноември месец 2007, казва че е много доволен, топли с тях стаи, не по-големи от 15 кв.м.Моите са малко повече.Ако взема и аз два такива, дали ще ми свършат работа.Да речем 3500-3600 лв. без монтаж мога да отделя.Въпроса е за какво да ги дам.Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 130 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе