Страница 14 от 130 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Climatronic
    Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    Jackas аз см с НАЙ-ТИХИЯ МХИ ама да ти кажа бучи доста и ръмжи...всеедно съм накораб или на кацащ витлов самолет...какво ще кажеш?
    Това че чуваш бучене наподобяващо звука от витлов самолет е добре. Все пак опитай се локализираш от къке точно идва шума. Моите клими когато са силно заскрежени също бучат, след разкрежаване обаче всичко си идва на място. С постепенното натрупването на скреж по питата, бученето се увеличава пропорционално. Самото бучене е в следствие на не възможноста на перката да засмуква/изхвърля свободно въздуха, до някаква степен се върти един и същ въсдух в самото тяло - затова и заскрежените/замръзнали клими не топля. Не съм сигурен дали го обясних правилно
    Можеш да си направиш експеримент. При чиста завий с палче найлон или плат задната страна на климатика....ефекта ще е същия.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2008

ок съгласен...там и даима не се виждат щото има закон за монтажа и а не го спазиш а са те кръцнали..а не е като тук да те гледат умно разни пожарнкари всяка вечер по ТВ. Ама и така да е тия по фабриките дали са кат наште?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тия по фабриките са промишлени
    А германците много-много не си падат да живеят в блокове - там това строителство е много малък процент. А и да има климатици (сигурно има, може и централни да са за сградата) - не се виждат и не са на фасадите.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jackas сигурно си прав не знам но моят бучи итопли слава богу. Кахаха ми че долу се натрупва лед и замръзвали тампоните и така имало резонанс..мож еи дае вярно не знам. Но мисля че не е нормално това.

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

VeleV.Klima
    За кво са им клими на германците бе??? Хората нямат жеги и имат газ.

7. Тук е от
    Jan 2008

Хора, знаете ли какво се сетих. Възможно е напрежението,с което се управлява компресора, да е причина за брума. Възможно е всичко да е от електрониката. Но трябва да намеря схема да видим за какво става въпрос. Някой има ли схеми?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi ЧАК НА ТОЛКОВА МНОГО МАРКИ САМО ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО ДА БУЧИ?

10. Тук е от
    Apr 2007

някои по запознат с Мидеите ще помогне ли?Стаята е 43м3 и поради ограничен бюджет сам се ориентирал кам Midea MSG-12HR или Midea MSM3-12HR .има ли съществени разлики примерно компресори или нещо друго,което не се вижда от характеристиките,кои е за предпочитане?благодаря предварително.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

mmmiirrr на 43 кв не Мидеа 12-к ами и корона да вземеш ще студуваш май..

12. Тук е от
    Apr 2007

писал сам куб. метра не квадрата!

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

mmmiirrr аа моя грешка тогава ок

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от mmmiirrr
    някои по запознат с Мидеите ще помогне ли?Стаята е 43м3 и поради ограничен бюджет сам се ориентирал кам Midea MSG-12HR или Midea MSM3-12HR .има ли съществени разлики примерно компресори или нещо друго,което не се вижда от характеристиките,кои е за предпочитане?благодаря предварително.
    Мисля че ще може без проблем да потдържа 21-22* (тия 43 кб. да речем са 16 кв. при 2,6 височина) стига да нямаш големи загуби на топлина! Ако и от долу топлят - нямаш грижи! Препоръчвам ти MSG, другия модел мисля че беше с фрион R407 който не е за предпочитане. Съветвам те да си сложиш и гумени тампони (фирмите знаят) за да предотвратиш евентуални вибрации. Не са скъпи!

16. Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от mmmiirrr
    Аз също се колебаех между двата модела, накрая взех MSM3 по ми хареса на външен вид и има 14000BTU на отопление но пък консумира повече ток. Освен това има и дисплей който всъщност показва температурата на която е нагласен климатика (без особенна полза от това). За работата съм доволен тих, топли, размразява се отвън. В момента е на хубава цена в магазини Зора. Из нета няма много инфо за него даже и на официалната страница на Медея нищо не намерих а само на тази:

http://www.mideaaircon.de/produkte/index.html

само че тук продукта е с други параметри.

MSG модела е много по-разпостранен и явно е успешен модел (вътрешното тяло се ползва май и за мултисплит системите на Мидея). За него има много инфо и сервизни подробни ръководства и всички го препоръчват. Ако сега трябва да взимам може би щях да взема MSG12 не че не съм доволен от MSM3 просто според мен когато едно нещо е по-разпространено толкова повече хора му разбират и при евентуален проблем ще има и в изобилие резервни части.

17. Тук е от
    Apr 2007

благодаря!!!явно ще е MSG .a има ли голямо значение дали ваншното тяло ще е монтирано на югозападна или северозападна стена,щото за ЮЗ тръбния път ще е 4.5м а иначе на СЗ 1.5м?

18. Тук е от
    Jan 2008

По-добре да е на югозападна. Ще го огрява слънце чат-пат и заскрежаването ще е значително по-малко. На северозападната се предполага,че е по-усойна. За тръбния път няма никакво значение дали ще е 1,5м или 4,5м, важно е изолационния материал за тръбите да е качествен, както и монтажа на цялата система. Аз така мисля. Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 130 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе