Някой да сподели мнение за климатоците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление.
Някой да сподели мнение за климатоците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление.
Я кажи за Мерцедес....Дай модел,млади храбрецо,какво ще отопляваш,каква ти е изолацията,много ли се чудиш,щото ако беше прочел предните постове-нямаше да се чудиш...Айде,напиши всичко това,и вярвай в момчетата тук,на точното място си!
Eй,момченца,откакто попаднах във форума,ходя и очите ми само по хорските къщи и тераси.Разглеждам климите и днес видях чудни изпълнениня:1.В Карлово едно външно тяло е захванато за комина на една 5 етажна кооперация2.В Сопот пък един Шарп външното тяло направо върхо покрива сред старите турски керемиди на една старинна къща
Ей,света да се свърши,простотията никога няма да свърши.
имам една питанка професорчетаискам да разбера за какво трябва да се слагат климатици на 10 см от тавана(имам предвит за вътршното тяло) каква е врътката това ми го обясни един комшия ама и той не знае защо а единия ми е монтиран на 2-3 см от тавана който е гипсокартон?????
айде да видим кой е учил сега![]()
при всеки модел климатик си има инструкция за монтаж.показано е и на какви разстояния да се монтира вътрешното тяло,за да работи наи добре.
Климатика е устройство което е изобретено да охлажда въздуха в дадено помещение.Без много да е учил човек, се знае че въздуха е най-топъл на 3-4 см. от тавана.Следователно за да охлаждаш най-добре топъл въздух, вътрешното ти тяло трябва да е там където е топлият въздух.Първоначално публикувано от iliuminati
За SEVO-това което говориш са абсолютни глупости.Вътрешното тяло трябва да има отстояние от тавана минимум 7 см,за да му се осигури нормална циркулация на въздуха.Погледни че отгоре на вътр.тяло има едни решетки,те са там не за друго а за да засмуква вътрешното тяло стайния въздух.Ако нямаш необходимото разтояние от тавана,не осигуряваш на климатика необходимото количество въздух.Ей за тва било необходимо това растояние.А има и клими които са таванни и при тях такова отстояние от тавана не е необходимо.
Обяснението беше за общият въздухопоток, а не за 7-те сантиметра. Макар че при касетен тип тела това не се отнася, а за таванно-подов и таванен тип тела, то е около 22 см.Колкото за практиката, ползвам модел климатик, дето в този сайт е оплют до дупка, монтиран на 5 см от тавана, и от 8 год.(без профилактика) работи на пушка без месеците март и част от октомври.Турбината някак си успява да засмуче своите 9 кубика в минута.Въздух и вода луди няма.Намират най-малкото съпротивление, а то в частност е онази част в която има засмукване. Така че най-общо не смятам че говоря "абсолютни глупости".А ако не вярваш за 5 см монтаж, си поканен на ракийка в къщи за да го видиш с око.Първоначално публикувано от vilii
Здравейте! От вчера имам проблем с моята 12-ца ProMax KFR-35GW.
При пускане в режим "отопление" едновременно със завъртане на турбината на вътрешното тяло светва комбинация от лампички, която по книжката е Failure indication : "Indoor coil transmitter". Дига си нормално зададената температура, но ми прави впечатление че изходящия въздух е по-горещ от преди, а турбината върти на по-ниски обороти.
На режим охлаждане работи без проблем. Опитах с автоматичен режим - пак светна "Indoor coil transmitter" и същата история.
Изключих го от контакта за няколко часа, ресетвах го от аварийния бутон - никакъв ефект. Питата на външното тяло не се обледява, капе си по малко конденз, то сега и времето е топло.
Дайте някакъв съвет къде може да е проблема, клиент съм и не разбирам, но ми се струва че може би някакъв датчик за вътрешна температура не се включва /или изключва/...
момчета не се караите климатика е дайкин ftxg 25 монтиран е така от уж монтажници който само такива клими слагат дано да не са го сложили само и само да отбият номера защото климата е над гардероб и за да може да обдухва към стаята беше дигнат на тази височина и за това питам какъв би могъл да е най-лошото нещо дето може да се случи и има ли проблем ? иначе за сега работи без проблем обаче имам кондез и по стаклата надяавам се скоро да земе да изчезне от исушаването на климатика и като проветрявам редовно де "паживиом увидим"![]()
не е за да отбият номера. ако го монтират по-ниско топлата струя ще се удря в гардероба и по този начин ще лъже климата за температурата в стаята.
т.е. няма да му стане нещо на климатика като е монтиран на 2-3 см от тавана,защото мой комшия ми каза че не трябвало да е до тавана а да има 10 см разтояние от него,а както други в форума казват че няма да може да засмуква въздух то има достатъчно място според мен ама незнам за това питам тук компетентните органиПървоначално публикувано от vilii
мерси на теб вилии
Аз пак да попитам за климатиците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление. 70 м3, външна изолация, 5мм вътрешна на тавана, 4м2 ПВЦ с К-стъкло. Моля за съвет.
@mitaka33,
Търси сервиза извършил монтажа и поел гаранционото подържане.
Ако избора ти се свежда само до тези двата, и са на една цена вземи Къриера.
Щом ще взимаш инвертор се насочи към така наречената 9ка, или 25ца по япоснкия стандарт.