//mod edit
Хайде по-кротко! Всеки си има право на мнение и не бива да бъде обиждан заради това.
//mod edit
Хайде по-кротко! Всеки си има право на мнение и не бива да бъде обиждан заради това.
Добре а как да разбирам това тогава пише че е Япония?Първоначално публикувано от edi1
http://www.estervil.com/product.php?sr=1&r=6&p=15
от днес 01 март климатик Тошиба RAS-10SAV-E в Технополис е на промоция е 1199лв! Дали е менте за тази цена или долара е толкова паднал ?
Не е менте, но е от най-ниският клас на Тошиба- Никита и е модел от преди 3 години.
А я погледни какво пише по-долу: DC SCROLL Compressor!!! А след това в PDF-а - ротационен. Сам си прави изводите.Първоначално публикувано от Manowar
Здравейте!
Някой има ли информация за мултисплит LG LM2163H2L. Попадна ми такъв климатик втора употреба и след основна профилактика мисля да го ползвам.
Здравейте, изгоря ми компресора на Осаката 10 дни след като и свърши гаранцията. Не смятам да я отремонтирам, а да си купя нещо по-свястно. Та питанката ми е за ето този модел HITACHI RAS/RAC-E08H2 има го в Техномаркета. Ще се ползва за отопление и охлаждане на спалня 12 кв. м. западно изложение, тухла, ПВЦ, изолация. Или ако не става предложете нещо в ценови диапазон до 1000лв.
Машината е добра и за тази квадратура сигурно ще върши работа, но по-добре вземи Е10Н2.По-висок номинал, тиха, икономична, 999 лева струва.
И защо да се дават още 150лв.?Първоначално публикувано от edi1
2.5kW / 12м2 / 2.6 м ~ 80W/м3
Ако не си в особена климатична зона би трябвало да се справи.
Става въпрос да се включа до 1000лв с монтажа, ако 8-цата ще върши работа защо да вземам по-голям? Спалнята и без това е идеално изолирана, 5 камерен ПВЦ Саламандър със затъмнено стъкло, от 13 часа нататък я пече слънце. Даже по ми е притеснително дали ще успява да хлади лятото отколкото да топли зимата. След като се издъни Осаката топлим спалнята с едно радиаторче Делонги на 0,8kW пуснато, определено топли дори по-добре от 9-ка Осака - сигурно най-евтиния модел, защото беше подарък![]()
В такъв случай, взимай смело 8-цата! А за лятото изобщо не се притеснявай дали ще може да охлади стаята.
Вземи си 10 та .Винаги трябва да има запас от мощност за да може да живее по дълго ,за да не стане като с осаката .Сега ще спестиш но после не.
обясни по подробно как с радиатор 800w топлиш 12 квадрата стая.щото и мойта е 12 квадрата ама в студа 2000 ватов маслен радиатор едвам смогва да пречупи въздуха.
Здравейте искам да питам нещо което може да ви се стори елементарно но аз се двоумя как се изчислява квадратен метър на жилище? Примерно моята стая е 3.20 на 4.80 и е със височина 2.50 . Аз я изчилявам по следния начин но не знам дали това е правилният начин 3.20+4.80х2.50=20 квадрата. Приятел ми каза че всичко се умножава не знам кое е правилното. Благодаря за вниманието
Първоначално публикувано от Manowar
Какво имаш да смяташ , квадратура или кубатура ?
А иначе тия формулки ,за квадратен метър на жилище , КЪРТЯТТТТ![]()