Кой е измислил климатика?Първоначално публикувано от lubo9
Трябва ти 12 минимум.
Кой е измислил климатика?Първоначално публикувано от lubo9
Трябва ти 12 минимум.
Здравейте! Вчера виках фирма и ми изчислиха едното помещение 80м3 и 30м3 другото.Апартамента е предимно север, като малката стая (30м3) е югозапад.Имам и дебела външна изолация и пвц. Предложиха ми за малката стая Тошиба RAS 10 GKV-E (1330 лв.), а за голямото разни видове конвенционални Мидеи (CSU-18HHAA, MSF 18, MSG 18, ), както и Samsung AQ18, AQV18 или Panasonik (Малайзия) CSCU-PW18 . Ако някой има впечатление от тези модели, моля за съвет, като предпочитам големия климатик да не е много скъп та да се вместя докъм 2500лв. без монтаж.
Аз неразбирам много,но от първото предложение - Тошибата определено ще останеш доволна, но за другите марки дето ти ги предложили,прочети из форума и няма да останеш много очарованаНо поради бюджетните ограничения,май нямаш много избор
![]()
Тошибата е много добра, но за 30м3 мисля, че можеш да минеш и с малко по-ниска мощност ако има сериозна разлика в цената (8ца, ако ти предложат).Първоначално публикувано от didi
Има ли сериозна финансова причина да залагаш на добра (и не евтина) техника в стаята и да търсиш евтино решение за дневната?
Така ще платиш повече за да постигнеш сравнително нисък шум в спалнята, но там където е голямото натоварване ще се жертваш с по-големи сметки за ток?
Мисля, че при добра изолация този ще се справи не по-зле от Мидеата.
А Samsung-ите ги забрави.
Здравейте. Вчера забелазах нещо странно на моята TOSHIBA RAS-13 SAV-E. Значи откакто съм я взел преди 1 месец близо до сега не е спирала да работи. Поддържа каквото й задам без проблем икономична е. Но вчера забелязах, че спира на няколко пъти през деня!Може би 2 или 3 пъти. Не е размразяване, защото спира всичко и вътре и вън. Бях задал 22* а в стаята беше 22.5* по средата и 24*близо до тавана.Външната варира от 0* до +6-7* през деня.Отворих вратата на терасата, за да охладя и да тествам дали ще тръгне. Заработи пак нормално. Много странно. А до преди месец не спираше дори, когато външната стана 12* . Тогава измерих моментна консумация 200W, което значи че оборотите на компресора се регулират успешно до минимум.Какво би могло да се е случило, някой има ли идея? Случвало ли се е на някой от вас с инверторен климатик подобно спиране? Според мен това не е нормално. Но от друга страна не показва грешка?!?! Все още не съм включвал опцията Self-Diagnostics с бутон CHECK. Изключвах го от захранването за 5 мин. Даже включих щепсела на обратно. След това заработи нормално и така вече 4 часа.Ще видим до края на деня.Ще съм благодарен, ако някой сподели нещо по въпроса. Очаквам компетенти мнения от технически грамотни хора, както и от такива които са се сблъсквали с подобен проблем. Благодаря!
Нищо и няма на машината.Дори и инверторите спират понякога, когато не е необходимо поддържане на вече достигната температура и моментните топлозагуби са минимални.
Имам един въпрос
Имам климатик на около 6-7 години марка Осака. В големия студ беше замръзнал и вентилатора беше спрял. След размразяването работи няколко дни и спря да топли. Извикахме техници и те ни казаха че е спукана тръба във вътрешното тяло е изтекъл фреона. Свалиха го но се е чуло изсъскване (аз не бях там). Въпроса ми е може ли да се спука тръба от вътрешното тяло и фреона да не изтече напълно. Климатика е с фреон R22.
#edi1 благодаря ти. Същия отговор получих и от други хора. Явно излиза,че е нормално.
Аз пък от снощи забелязах същото с моя климатик и щях да задавам същия въпрос,но сега благодарско на edi1 и roldi![]()
#peshew А твоя каква марка и модел е?
моя е МХИ и дотра често изключва. Даже през повечето време си стои изкючен. Стаята е 14 квадрата кухла без изолация със стара дарвена дограма, последен етаж само от една страна ме топлят. Климатика е 25.
#joton при каква външна температура изключва и постига ли зададеното? А през какъв интервал от време изключва?
joton, ще изключва ами. Голям ти е. Аз съм с 25-ца на МХИ на 17 кв.м. и пак изключва.
roldi, напълно нормално е, да не те притеснява.
Daikin AN40BDP - инвертор, втора употреба е,но топли две помещения с обща врата помежду им.През ноща и до към 17.00 ч. го държа на 20 гр. а после от 17.00 до към 23 часа го увеличавам на 22-23.Та снощи като се прибрах и тази сутрин гледам че изключва на 20 гр.После се включва за 10 минути примерно и пак изключва,та се притисних,защото съм останал с впечатление че инверторите може само вентилатора вътре да работи но не спира.Явно нещо грешаПървоначално публикувано от roldi
Нормално,е да се притеснява,а има ли защо или просто това е част от режима на работа на климатика!Първоначално публикувано от deian
![]()
Не, ако е преоразмерен, инверторът също спира понякога. Дори и да не е преоразмерен може да спре - ако си постига много лесно градусите при по-топло време или малки загуби. Режим на работа.Първоначално публикувано от peshew