Страница 35 от 130 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Съгласен съм че две девятки ще топлят по-добре ,но няма много подходящи места , където да сложа двата климатика и под тях да няма мебели да пречат на струята . Избрал съм за климатика централно място - средата на дългата 7 метрова стена , точно срещу чупката на Г-то.
    Що се отнася до Fujitsu ASY-A18LC то от споменатия сайт се вижда разликата от 20% по-голям дебит на въздуха в полза на Нокрията , което не е без значение за големи помещения . Цените на двата модела са почти еднакви .

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

stanislavov: И при мен положението е абсолютно същото. Холът ми е Г образен, преди месец сложих климатици, и избрах същото място, в средата на дългата стена, срещу чупката. Само че в основата на Г-то имам голям прозорец, и диван, на който седя. Когато е студено навън (около -10*) усещам лек хлад откъм прозореца. Още нямам топлоизолация, но като сложа, мисля, че вече няма да имам проблем. Мисълта ми е, че сега бих сложил климатика около 80-100 см по-към основата на Г-то. Явно жалузите не се завъртат на повече от 45*, съответно не идва много топъл въздух към прозореца. Кубатурата на помещението е 85 м3, а климатика - Toshiba Daiseikai 16-ка, отоплителна мощност 0.8-5.5-8.0 kW. Иначе няма проблеми, затоплят супер бързо, тихи са и икономични.

4. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от lubo9
    Аз пак да попитам за климатиците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление. 70 м3, външна изолация, 5мм вътрешна на тавана, 4м2 ПВЦ с К-стъкло. Моля за съвет.
    Виж за Carrier мненията в темата Toshiba-Carrier. Моето мнение е да не си купуваш Carrier Silver серията, ако ще е от тези, дето ги предлагат Техно-тата. Аз се набутах с такъв преди четири месеца. Външното тяло много бръмчи, а иначе на вътрешното пише "super silent" ("kel fajda" ?!!!). По-добре добави още триста-петстотин лева и си купи Toshiba или Fujitsu (Fuji) или Mitsubishi.

5. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте. Решил съм да си вземам климатик търся си инверторен за помещение 20 квадрата (ще го отоплявам с него) със обикновенна дървена дограма.Разполагам със 700-800лв. Даже не съм наясно за тая квадратура какъв трябва да е климатика 12 или 9 ка.Моля за вашите предложения.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Manowar за тази сума единият вариант е внимателно подбран климатик втора ръка, а другия китайско менте.

7. Тук е от
    Feb 2008

И тъй като съм лайк внимателно подбраният втора ръка отпада остава ментето а какъв трябва да е за тая квадратура 9 ка ще стане ли или трябва по голям и ако може да ми предложите нещо що годе сносно. Ако ме оправя 9 ка съм се спрял на една промоция от Техномаркет.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Manowar, Panasonic RE9GKE за 879 лв ли е промоцията? Китайски инверторен Panasonic, по-скоро не бих ти препоръчал за отопление. Още повече, че не вярвам на инвертор за под 1000 лв. Ти инвертор ли искаш?

10. Тук е от
    Feb 2008

То стана малко като чат но . Да инвертор айде да е до 1000лв но повече от това не мога да отпусна.Съжалявам наясно съм че за тези пари няма да е нещо като мерседес но все пак да е нещо по сносно.Стаята ми е южна и е топла но не и достигат в най студените дни към 10 тина градуса за да се седи нормално в нея.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Що бе,кво не му харесвате на китайския инверторен Panasonic-племенницата ми се топли вече трета или четвърта зима с такава 12-ка и е пушка при това в къща без изолация.Купиха го за около 1000 лева,нямаше задължителна платена профилактика,компресора е с 5г. гаранция,кво повече за тези пари.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

13. Тук е от
    Feb 2008

Благодаря за предложението Jackas доста ми харесва. Други предложения имате ли за да мога да имам избор.И още нещо се досетих в тоя Техномаркет монтажа отделно ли се плаща или влиза в цената.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте всички.
    stanislavov 18-ка инвертор трябва да ти свърши работа, но имай предвид, че топлина - лятото и студа - зимата идват най-вече през прозорците. Затова гледай да покриеш товарите и загубите там. За да няма навяване, както на dendim. Ако имаш пари за Нокриа мисля, че няма да си разочарован. Провери за Fujitsu и в Пингвин, от към сервиз ги бива, коректни са.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Manowar
    Монтажа отделно.

17. Тук е от
    Jan 2008

Manowar това Хитачи едвали е нещо различно от китайския панасоник, тия показатели дето ги дават за 1000 лв малко ме съмнява, но то при китайските си е късмет. Най-добре виж кой има по-голяма гаранция, като сервиза за поддръжка е много важен също. Имам предвид, че ако има 5 год. гар. , но не могат да отреагират навреме или нямат части може да си чакаш с месеци да ти оправят нещо.

Едит: Внимавай с безплатните монтажи, че какви неща съм виждал...

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

jorkata74
    До някъде съм съгласен с теб, но поне го дава да работи до -15 за разлика от евтиния Панасоник - ако може изобщо да се вярва на тея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 130 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе