Страница 43 от 130 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

умножаваш дължината по ширината и получаваш квадратни метри.получените квадратни метри умножаваш по височината и получаваш кубични метри(кубатура) .в твоя случай стаята ти е 15,36 квадратни метра и 38,4 кубика

2.  

3. Тук е от
    Feb 2004

Днес отидох до Техномаркет, един мъдър техен служител рече и отсече - няма как да се топли стая 12кв.м. с климатик HITACHI RAS/RAC-E08H2. Даже и да съм си го купел от фирмата която монтират щели да ми откажат монтажа. Предлага ми да си взема някакво GREE 9-ка, било много читаво с незнам си какъв японски компресор. Много разбиратели работят по тея маркети. Въпроса ми сега е - да си вземам ли Хитачито и да ми го монтира комшията хладилен техник и да се откажа по този начин от гаранцията. Има ли начин да се уважи гаранцията при евентуален проблем ако климатика не е монтиран от оторизирания сервиз?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от CyberBoss
    ...Има ли начин да се уважи гаранцията при евентуален проблем ако климатика не е монтиран от оторизирания сервиз?
    много ме съмнява. дори и оторизиран сервиз да ти го монтира се опитват да намерят начин да откажат гаранция, а какво остава, ако е монтиран от друг.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

CyberBoss: Това което знам от други монтажници на климатици които монтират предимно Hitachi инвертори и от моите наблюдения върху скъпите марки които ние монтираме, е че електрониката им дефектира по-често сравнено например с Fujitsu и Mitsubishi electric.

Според мен Fujitsu, Fujitsu-General и Fuji electric са марките за които смятам че са първото стъпало на което може да се стъпи когато някой реши да си купува инверторен климатик. Разбира се има и по-скъпи и качествени климатици от тях, при сериозните производители цената отговаря на качеството. По мое мнение като качество на електрониката Hitachi отстъпва на Fujitsu.

Ние конкретно сме нямали много проблеми с марката Hitachi но и броят монтирани климатици от нея при нас не е голям. Не те съветвам да си купуваш тази марка без да имаш гаранция, въпреки че гаранцията е 2 години, все пак е нещото което може да те спаси ако имаш проблеми с климатика. Ако искаш да имаш гаранция климатикът ти трябва да е монтиран от някоя от изброените на гаранционната карта отзад фирми.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от CyberBoss
    Днес отидох до Техномаркет, един мъдър техен служител рече и отсече - няма как да се топли стая 12кв.м. с климатик HITACHI RAS/RAC-E08H2. Даже и да съм си го купел от фирмата която монтират щели да ми откажат монтажа. Предлага ми да си взема някакво GREE 9-ка, било много читаво с незнам си какъв японски компресор. Много разбиратели работят по тея маркети. Въпроса ми сега е - да си вземам ли Хитачито и да ми го монтира комшията хладилен техник и да се откажа по този начин от гаранцията. Има ли начин да се уважи гаранцията при евентуален проблем ако климатика не е монтиран от оторизирания сервиз?
    Това е ТМ... Преди 2 години в Този Форум обсъждахме, че точно така действат момичетата от офиса на Еко-клима (Осака) - явно и нивото на познание в ТМ е отишло на особено ниво.
    Вземи от гаранционната карта адреси на няколко монтажника и говори с тях.
    Иначе valen1 е съсвсем прав, но при твоя бюджет търсиш компромис (апропо 1009 с монтажа, не 1000).

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При посочената добра изолация и изложението, 8-цата ще свърши работа, щом е за спалня /предполага се да поддържа по-ниска температура/.При -7 градуса за тази машина отдавания номинал е 1,8 киловата.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте!
    От скоро съм притежател на климатик Мидеа и някъде във форума четох, че тези със синя лепенка са някакви ментета на Мидеа, а оригиналните са с лилав надпис. Често когато се обсъжда някой от моделите на Мидеа тук, виждам че специалистите питат "с лилави букви ли е надписа или синя лепенка с бели букви?", "не си купувайте Мидеа със синя лепенка" и т.н. Явно има някакво значение това?!
    Иначе в сайта на Термо Клима http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=23 закупеният от мен модел на Мидеа е със същата номерация - МSF6-12АR и е даден като марка на SOGO и от снимката е видно, че е 1:1 .
    И какво означават тези съкращения AR, HR, QB6 ?

10. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте,

Имам нужда от помощ.

Предстои ни закупуването на климатик за ново жилище, изцяло южно с добра изолация и PVC дограма. Климатикът ще се използва както за охлаждане, така и за отопление, тъй като апартамента е без ТЕЦ. Става въпрос за голяма стая с кухненски бокс в която няма да се спи. Външното тяло ще се поставя на стената на балкона до спалнята.
    Имаме оферта за няколко модела климатици, но тъй като нищо не разбирам от тази материя и съвсем ми бръмнна главата от разни параметри, бих помолила за съвет, кой да изберем. Цената също не е без значение, но в крайна сметка най важно е качеството.
    1.Toshiba RAS-13SAV-E - Произведен в Тайланд;
    2.Toshiba DAISEIKAI RAS-B13SKVP-E - Произведен в Япония;
    3.Mitsubishi Heavi Ind. SRK/SRC 35 ZG-S1 - Произведен в Тайланд;
    4.Mitsubishi Heavi Ind. SRK/SRC 35 ZGX-S1 - Произведен в Тайланд;
    5.Fujitsu ASYB/ASYS 12 LDC

Препоръчаха ни този произведения в Япония, но.....

Благодаря предварително!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Здрасти Ralitsa от изброените марки и модели, тошибата дайсейкай , наистина е най-добрият избор. С най-висок СОР, най-висока максимална мощност и лично според мен с най-хубав дизайн. Виждал съм точно този модел монтиран и външното тяло е практически безшумно.

12. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Modiso
    Здравейте!
    От скоро съм притежател на климатик Мидеа и някъде във форума четох, че тези със синя лепенка са някакви ментета на Мидеа, а оригиналните са с лилав надпис. Често когато се обсъжда някой от моделите на Мидеа тук, виждам че специалистите питат "с лилави букви ли е надписа или синя лепенка с бели букви?", "не си купувайте Мидеа със синя лепенка" и т.н. Явно има някакво значение това?!
    Иначе в сайта на Термо Клима http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=23 закупеният от мен модел на Мидеа е със същата номерация - МSF6-12АR и е даден като марка на SOGO и от снимката е видно, че е 1:1 .
    И какво означават тези съкращения AR, HR, QB6 ?
    тия със синята лепенка не са ментета, само дето качеството им е по-ниско отколкото предишните. същото което стана и с хайерите. Сого-то е мидеа, ама с различна лепенка, а е възможно и допуска при качествения контрол да е по-голям, тоест да е по-калпаво, след като се продава под друга марка.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София

Ralitsa Аз имах подобни терзания преди 2 месеца, за отопление на апартамент около 90 кв.м. Двоумих се много между Fujitsu ASHA ** LC i Toshiba RAS-B ** SKVP-E Daiseikai. Е, в крайна сметка избрах Toshiba, супер доволен съм! Сложих 3 броя, 10-ка, 13-ка и 16-ка, просто нямам забележки. Малко по-скъпи са от Fujitsu, но си заслужава. Външните тела не се чуват, вътрешните също, много икономични са, имат плазмен филтър, хубав дизайн. За сравнение: декември с конвекторен радиатор и духалка(включени не постоянно) и постоянно вкл. бойлер токът ми беше 350 лв, а януари с 3 работещи постоянно климатика и същия бойлер - около 140 лв. Ама декември в нас не се седеше от студ, а от Нова година ходя по къс ръкав!
    Препоръчвам горещо Дайсейкай!
    PS. От монтажа също съм много доволен, ако искаш, на ЛС ще дам тел. на фирмата, да не стане реклама

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте!

Някой има ли информация за мултисплит LG LM2163H2L. Попадна ми такъв климатик втора употреба и след основна профилактика мисля да го ползвам.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоника ми се раздрънча нещо на края на зимата .. вътрешното тяло ,шума определено е от двигателчето на турбината ... днес го разколачих ,почистих основно турбината ,гресирах двигателчето и лагерчето в другия край на турбината но няма подобрение ,даже сякаш стана по зле .. колко пари е това двигателче ? Всичко това става естествено 2 месеца след като му изтече гаранцията ... шибана машина

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    тия със синята лепенка не са ментета, само дето качеството им е по-ниско отколкото предишните. същото което стана и с хайерите. Сого-то е мидеа, ама с различна лепенка, а е възможно и допуска при качествения контрол да е по-голям, тоест да е по-калпаво, след като се продава под друга марка.
    Нищо общо няма случая с кошмарните партиди на Хайер. По какво съдиш , че новите модели на Мидеа са с по-ниско качество ?? Подкрепи с някакви факти , а не просто празни приказки.
    Само за сведение, Мидеа доста са разширили производството си, увеличават заводите, много агресивна стратегия. Залагат на прости и изпитани модели климатици (конвенционалните им) с козметични промерни при по-новите серии.

18. Тук е от
    Mar 2008

През септември месец 2007 г. ми монтираха инверторен климатик SAMSUNG AQV-09MSA. До скоро работеше нормално но от няколко дни работи странно в режим на отопление. След като работи известно време и достигне зададената температура спира вентилатора на вътрешното тяло а външгото продължава да работи въледствие на което вътрешното тяло се нагрява много и пука ужасно и като вдигне 30-32 градуса чак тогава със стържещ звук се изключва външното тяло последвано от кратко извистяване и така цикъла се повтаря.Какъв може да е проблема?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 130 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе