Благодаря много за съветите . Някой от моделите ,който ги предлагате са за 55кв.м.Холът е около 30 кв.м. вътрешна с PVC и ИЗОЛАЦИЙ .Целият ми апартамент е около 80 кв.м. и височина 2,60 . Препоръчайте ми фирма където да търся тези модели.
Благодаря много за съветите . Някой от моделите ,който ги предлагате са за 55кв.м.Холът е около 30 кв.м. вътрешна с PVC и ИЗОЛАЦИЙ .Целият ми апартамент е около 80 кв.м. и височина 2,60 . Препоръчайте ми фирма където да търся тези модели.
nebelservice не знам как го сметна това 3.20 + 4.80 = 8 х 2.50 = 20 не на 15.2Първоначално публикувано от nebelservice
Квадратурата на правоъгълно помештение се смята като се умножи дължината по ширината , в случая 3.2x4.8 , което прави 15,36 квадратни метра . Доколкото си спомням се учеше в трети клас . Кубатурата се смята , като умножиш квадратурата по височината . 15.36x2.50 прави 38,4 кубика . Необходимата мощност нз климатика за отопление е около 80 вата на кубик , в случая 38.4x0.080 приблизително е 3 киловата .
здравейте имам вече 4-та година този модел панасоник климатик сплит система.
чудех се дали да не го сменя с някое фуджицу не знам дали си заслужава смяната,
има ли някой който да знае това малайзийски модел ли е, някакви впечатления,
просто се чудя как да постъпя, тъй като ако го оставя скоро няма да се сменя?
мерси.
след като го имаш вече 4 години ти най добре би трябвало да знаеш добър ли е или не!ако си доволен остави го да си бачка а като се скапе някой ден ще мислиш за нов.
Браво пич, пусни анкета направо и питай колко е 3.20+4.80х2.50 във форума "това го знае всяко хлапе" връщай се във втори клас и ще разбереш как го сметнах :-)Първоначално публикувано от Manowar
3.20 + 4.80 х 2.50 = 15.2 да знаеш
Здравейте всички Сеткомци!!! В момента ми предсти покупка на климатик и съм много объркан. Интерисува ме дали моделът FTXS 25D на DAIKIN ще има достатъчен капацитет за следното помещение: стая с тухлени зидове, изолация отвън 5см XPS на Baumit, втори жилищен етаж, предимно южно изложение-3,9м, като една част е на изток2,5м - излаз на тераса, 4 камерна PVC дограма с К стъкло, размери: 21,8м2*2,5=54,5м3. Объркването ми идва от това, че в два различни магазина на една и съща фирма в Стара Загора ми дават два различни отговора. В единият ми предлагат FTXS 25D, а в другият FTXS 35D. И аз лаикът стоя и се чудя какво да правя. Моля помогнете!
Според мен е по-добре да се вземе моделът FTXS 35D , със средна мощност на отопление 4 кВт . Ако се сложи 25 -ца с отопление 3,4 кВт при много студени дни ще има проблем с поддържането на зададената температура и ще размразява по-често , водещо от своя страна до по-големи сметки за ток. Аз лично съм имал такъв проблем с недооразмерен климатик тази зима и се наложи да го сменя с по-голям .
Кажи от кој град си и каква марка точно искаш да купиш ?Първоначално публикувано от gen4o
Ще отговоря на <gen4o> и на всички посетители на форума да се придържат към следния метод за изчисление на климатичната мощност.Направете си груба сметка с колко киловата ел.мощност можете да отоплите помещението си и имайте впредвид следното: външна Т > > +5' 0 -5 -10
Конс.електроенергия 1кв. 1кв. 1кв. 1кв.
Топлоотдаване 4кв. 3кв. 2кв. 1кв.
Т.е. климатик с топлоотдаване 4кв. при минус 10 градуса ще ви отоплява с един киловат,което е горе долу за вестникарска будка.
Даааа бе, и това за какъв таралясник е? На хубавите климатици им пада мощността с по-малко от 50% при -15!!! Моят при -10 запазва 70% от капацитета си.
При -10, 70% от 4 kW са 2,8 kW.
Бе не разбираш нещата, явно.Първоначално публикувано от deian
Я гледай човека ква професионална табличка е спретнал.
Смях, майна, смях...Първоначално публикувано от ba6ticata
Абе смях смях, ама изреваха след нова година половината, че им бучат като трактори климатиците, или че не дигат повече от 20 градуса.
1.Може ли някой да ми каже къде в Бургас се продават климатици Daikin?
2. Дилемата ми е между Fuji General ASH 9 LD и Daikin FTX 25 D. Fujito е японско, а Daikin ми казаха че е правено в Чехия (ако това има значение). Интерисува ме като марка и технически параметри кое е по добро. Или ако някой има по добро алтернативно предложение?