Tърсих из нета , ама инфо йок - климатика е поне на 10г. и респектира всякак . Интересува ме предимно обслужването и някои детайли - освен да питам в сервиз явно няма кой тука да ме светне .Първоначално публикувано от pehoko
Tърсих из нета , ама инфо йок - климатика е поне на 10г. и респектира всякак . Интересува ме предимно обслужването и някои детайли - освен да питам в сервиз явно няма кой тука да ме светне .Първоначално публикувано от pehoko
Има една осемнайска на BEKO, която си е отвсякъде LG и е 900 лв. . Ако няма да се ползва за основно отоление е супер.Първоначално публикувано от orelyt
Здравейте! Бих искал да ми помогнете със съвет, какъв климатик да си купя? Става въпрос за помешение от 45кв/м. панел,PVC дограма,Пловдив.Да е нещо,на което да може да се разчита.Имах предложения за машина с цена от 3390лв.Моля за съвет. Благодаря предварително!
45 кв.м.? Какво си му правил на горкия панел? Я по-добре дай някакво чертежче на помещението. И с един трудно ще минеш. Може би касетъчен? Инверторен или конвенционален искаш? Склонен ли си на компромис - 2 по-малки климатика в различни части на помещението?
нищо не съм правил на панела,така се издават.хол и трапезария е. инвертор или конвенционален,именно за това искам съвет.но тези, на които попадам все са скъпички.явно помещението е доста голямо?!
1 бр. Mitsubishi Heavy Industries SRK 63 ZE-S1 с 7,1 kW номинално и COP 3,82 - цена 3000 лв.
Друго решение е с 2 климатика - може би и по-удачно, но дай да видим разположението. Начертай проста схемка, все едно гледаш стаята отгоре и напиши коя стена е външна и дай размери.
Имам една кухня 12кв.м., в която стоя най-много около 1ч. на ден. Трабва ми нещо, което да топли през зимата. Бързо да го затопля и след това мисля да не работи т.е. не ми трябва да е включен постоянно. Заслужава ли си да взема няква евтина Мидея дори и да не е инвертор.Честно казано не ми инвестират много пари в тази стая просто, защото не стоя там по-дълго време. Вие как мислите? Препоръчайте ми нещо.
donevo, както го описваш, не е за климатик. За 1 час на ден изобщо не си струва, само ще го мъчиш, а и няма да ти прави особена икономия, тъй като ще работи на максимум и ти после ще го изключваш. Същата работа би ти вършила проста духалка.
Направо си е за духалка ,ако държиш на фактор охлаждане направо си купи един мобилен климатик от китайските -аляскаПървоначално публикувано от deian
Някакъв конвенционален да ми предложите тогава.
С 1 час работа на ден никога не можеш да си избиеш парите. Ако вземеш евтина конвенционална пръчка, която ти харчи по 1 кВ, ще работи 1 час и после ще я спреш. 30 дена по 1 кв/ч = 30 квч = 4,80 лв.
Духалка (да предположим 2 кВ, но може и с 1 да мине) - 60 квч на месец = 9,60 лв.
Евтината китайска пръчка ~ 500 лв. Духалка ~ 30 лв.
Смятай - трябва да ползваш климатика 20 години за да си избиеш цената му ПРИ ТАКОВА ПОЛЗВАНЕ. За мен е доста безсмислено.
Но ако вече искаш и охлаждане или отопление през целия сезон, а не по за час на ден - тогава може.
Жената все мърмори,че зимата и е студено. Ако топли добре може да поработва и повече часове. Но евтино да бъде....каква е разликата между инвертор и конвенционален в този случай? Мисля да го лепна външното тяло в остъклена тераса която въобще не е уплътнена добре, но не духа поне силно вятъра вътре. Кво ще кажете за такъв вариант?
Това пък с остъклената тераса е пълен абсурд! Прочети как работи климатика Ако няма някой огромен прозорец, който да стои отворен точно срещу климатика - ЗАБРАВИ.
Ще помоля за един съвет от по-запознатите...
Значи след като изчетох цялата тема за Fujitsu General се навих да си взема един 12LCC, но като отидох вчера да си го поръчам в една фирма от там горещо ми препоръчаха за приблизително същите пари Daikin FTX35G.
Проблема е, че не намерих никаква информация за този модел и затова ви моля за впечетления относно тази машина. Хората там бяха категорични, че е по-добрия избор.