има но най малките таванни модели са 18ки и не са подходящи за апартаменти защото са доста шумни и духат с мното силна струя което не е препоръчително за малки помещения особенно спални
има но най малките таванни модели са 18ки и не са подходящи за апартаменти защото са доста шумни и духат с мното силна струя което не е препоръчително за малки помещения особенно спални
Искам да сондирам малко мнения във връзка,с УТОПЛЕНИЕТО С КЛИМАТИК ОБИКНОВЕН СПЛИТ СИСТЕМА -12- ЗА СУМАТА от ОКОЛО 650ЛВ спрял съм се за сега на модел МИДЕЯ МSF6-AR-Q6.Дли този модел и марка ще ми върше работа или ми припоръчайте друг модел който да работи добре на ниски температури и да не замръзва.Този модел ми го препоръчва приятел който работи в магазин за климатици и казва, че с него тази зима не са имали никакви проблемии си заслужава за тези пари.НО СЪЩО КАЗА , ЧЕ ВЪВ ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО ИМА НАГРЕВАТЕЛ КОЙТО ИМА КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ 750W И НЕМОЖЕ ДА МИ КАЖИ КОГА СЕ ВКЛЮЧВА ДА ЛИ РАБОТИ ПОСТОЯНО ИЛИ СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА ОТ ДИСТАНЦИОНОТО
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ КОЙТО ЩЕ МИ ДАДЕТЕ
Дай малко инфо за помещението тиПървоначално публикувано от evon
- квадратура
-изолация
-кубатура
-дограма
-външни стени ... и ако ще си на отопление мини на инвертор никви нагреватели говориш и за енергоспестяване не само жега защото в противен случай има калорифер за 120 квадрата
Прочети темата дето е за MSF6 http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35682.40.htmlПървоначално публикувано от evon
За това ли питаш ?Първоначално публикувано от KonanVarvarina
[img width=425 height=600]http://midea.klimatici.net/pics/pic20038.jpg[/img]
@georgi_amc
Ако ще се отопляваш с климатици Mitsubishi зимай SRK/SRC 50 ZG-S за хола и SRK/SRC 20 ZG-S за детската
evon за тази сума трудно можеш да си купиш климатик, аз веднага бих ти препоръчал нов японски Саньо имат модели за около 1400 лева, но цената надхвърля здраво бюджета ти. Ако си от Пловдив или околността бих ти препоръчал да си избереш нещо втора ръка, за тези пари може да се намери климатик след 2001-2 година с мощност 4,2 киловата и възможност до 3 години гаранция. Скоро разглеждах модела SAP-CE 287SV на Саньо, модела е от високият клас и се произвежда от 2002 до 2003 година СОР е 4,2 и няма китайска машина за 650 лева която да се сравни с машина от този тип макар и ползвана.
ДА ЗА НЕГОПИТАМ ПОМЕЩЕНЕИЕТО МИ Е 16 КВ.
nebelservice
Благода ря ти за съвета,и а така се бях ориентирал.
Здравейте
Знам. че не се на почит климатици LG тук, но има ли някой с такъв. Мултисплит 2163H2L? Климатика ми го подариха. Първия му монтаж е 2000 г. в офиса където работя. Знам как е ползван и затова го взех. Но за съжаление се забавихме с монтажа и свършиха дните с температури под 0 градуса. Иначе той е конвенционален с 2 компресора и 2 вътрешни тела 9000 и 12000БТУ за стая 45 и 27 кубика. За 12-ката дават COP 3 а за 9-ката 2,7.
Благодаря за всички мнения.
deqnak__ Ако мислиш да си го стопанисваш за дълъг период направи му една пълна профилактика и на 3 те тела и не го напъвай за централно отопление Това е климатик конструиран за охлаждане . Да чистиш филтрите 2 пъти в месецът , и ако стане под 0 градуса исполвай стоп бутон
http://picasaweb.google.com/properna...33076849004914
Благодаря ти за съвета. Профилактиката ми беше първото което направих. Пълно разглобяване и на трите тела с измиване на топлообменниците и филтрите. За сега ме грее, но уточняван че не е имало студени дни. В офиса е ползван само за охлаждане и там работеше много добре.
Привет!
Предстои ми покупка на климатик за помещение, което е около 30 кв. м. и високо ако не се лъжа 270-280. Какъв климатик бихте ми препоръчали. Имам и парно, а освен това апартамента е със сериозна външна изолация. Предварително ви благодаря.
Колко външни стени имаш и какъв тип помещение е това хол , кухня , спалня , дограмата къква е от къде си и до колко лева , под наем ли си ,или си е за теб , токът добър ли еПървоначално публикувано от orelyt
Помещенеито е с една външна стена, където са прозорците. Представлява хол, трапезария и кухня. Не съм под наем, жилището е мое. С токът няма проблем. Става дума за жилище в София. Не ми се ще да е някакво скъпо решение, но все пка да е достъчно надеждно.
Здравейте , попадна ми един климатик samsung модел AXH120VE0K - търся manual и повече инфо , на етикета - 12000/13000 BTU/h , 1200W.
Искам да попитам за климатик NEO ACS-HR 12LED R410A? Някой има ли такъв, и какви отзиви като цяло за серията. Дали ще смогне за охлаждане на помещение 20кв. м. на 2и40 височина?