Според мен твоя климатик е TOSHIBA RAS - B 16 SKVP-E
Според мен твоя климатик е TOSHIBA RAS - B 16 SKVP-E
Благодаря.
Хм, сега кат гледам и този се нареди на опашката
SANYO-Japan
Модел: SAP-EX56R
Дали мога да му видя размерите някъде .....
Нещо не мога да сравня MHI SRK/SRC 20 ZG-S (1335лв) и SRK/SRC 20 ZGX-S (1758лв) по отношение на консумацията. Иначе като гледам имат абсолютно еднакви функции, но разликата в цената не е малка.
На едно място пише:
SRK/SRC 20 ZG-S: 0.100- 0.910КW (охлаждане) 0.090 - 1.270КW (отопление)
SRK/SRC 20 ZGX-S: 0.100- 0.900КW (охлаждане) 0.090 - 1.270КW (отопление)
Това значи разлика само 0.010KW (охлаждане)! Което е почти нищо.
Друг източник:
SRK/SRC 20 ZG-S: 0.44КW (охлаждане) 0.62КW (отопление)
SRK/SRC 20 ZGX-S: 0.37КW (охлаждане) 0.44КW (отопление)
Разлика:
0.07КW охлаждане = една ел. крушка
0.16КW отопление = две ел. крушки
На трето място пък съвсем друго пише.
Интересува ме също този "Фотокаталитичен миещ се дезодориращ филтър" много ли силна миризма има. Ще се ползва в спалня по време на сън и не искам разни дразнещи миризми да пръска...
При климатиците разлика от "две ел. крушки" както ти се изразяваш си е голяма.Това са към 10-15 лева повече ток месечно.Всъщност разликата е SRK/SRC 20 ZG-S СОР=4,35 SRK/SRC 20 ZGX-S СОР=5,45.
А този "Фотокаталитичен миещ се дезодориращ филтър" няма силна миризма и служи за неутрализиране на миризми като тютюнев дим и други.
Здравейте пуснал съм и отделна тема, но да Ви попитам и тук за вашето мнение за климатик LG S09AW http://www.toplo.eu/air_conditioner.php?products_id=110 за стая 42 куб. м. и бюджет 1500 лв
Предложете къде в Пловдив е най-изгодно за закупуване на климатик. При ограничен бюджет от около 700-800лв какво бихте ми предложили. Климатика ще го ползвам основно за отопление на стая 15-16 кв , много добре изолирана
поръчал съм два климатика фуджитсу ASG 12 LGC и митсубиши MSZ-GA35VA, кажете избора добър ли е
Предварително благодаря?
незнам със къкви компресори са данеса china.
Някой купувал,ли си е климатик Тошиба от фирма Булаиркон,споделете впечатление от монтажа.
фуджитсу то е за една кухня 10 квадрата със певеце дограма и гипс картон ,а митсубишито е за една детска стая с пвц и гипс картон ,Би трябвало да се отопляват добре според мен,Може ли да кажете с какви компресори са ,това ме притеснява ЕХОООО отговорете ми,че все пак ще хвърля 3200 лв![]()
![]()
Кой ти каза да слагаш 12-ка Fujitsu в 10 кв.м. кухня?
Я по-добре дай размерите и на другата стая, да не те хвърлят в гъбите... За компресорите не бери грижа. На Fujitsu-то най-вероятно е Китайски, но е за Fujitsu - има разлика. На ME не знам откъде идва компресора, климатика е от Тайван май.
Хм, следващия ми любимец май еПървоначално публикувано от machinow
AWYZ-18LBC Фуджитсу Нокрия - 5.9kW студ. От него и ASY 18LDC кой е по-готин и има ли съществени разлика между им? Фитрите на 2-та по какво се различават? Някъде има ли повече техн данни за тези Фуджитсу, искам например графика на COP/EER в зависимост от мощност и температура ......
galin29,ами като чета май вече си го поръчал 12 FUJITSU няма връщане на зад.За 10 квадрата стая ще трябва да ходиш по долни гащи зимата иначе язък за инвертора за тая малка стая.Аз съм с 09LCC за 14 квадрата и го чувствам,че е доста преоразмерен и хората ми се смееха, ама ти направо ме разби.
9ката сигурни ли сте ,че ще е добре ,а др стая е малко по -голяма
За 10кв. стая 12-ка е страшно много, 9-ка ще ти стигне отвсякъде , да не говорим че фуджитсуто има доста топлоотдаване сравнено с други марки, а другата ти стая колко квадрата е? А mirsubishi 35 за колко квадрата го гласиш?
galin29, я вземи въпроса малко по-насериозно и дай точни размери и описание на стаите. Не купуваш кокошка все пак, доста пари ще вложиш, а като гледам май част от тях ще са напразно. Да нямаш намерение да топлиш и съседни помещения при отворени врати? Чакам квадратура и височина на тавана.